Κερδίστε προσκλήσεις για τη παράσταση «Με φώναζαν ΝτελιΜαρίκα» στο Θέατρο 2510 – Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Το ΘΕΑΤΡΟ 2510 υποδέχεται την Mουσικοθεατρική παράσταση «Με φώναζαν ΝτελιΜαρίκα» της Μαρία Μπακέα. Η παράσταση έρχεται να φωτίσει τη ζωή και το έργο της αξεπέραστης Μαρίκας Νίνου, μιας από τις μεγαλύτερες φωνές του ελληνικού τραγουδιού.2 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία, να την απολαύσουν με τους συνοδούς τους,  την Τεταρτη 17 Απριλίου  – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη ΝΕΑ σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δήλωσαν
*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

divider

Σε μια σκηνική παράσταση που συνδυάζει τη ζωντανή μουσική και την αφήγηση της ιστορίας της με έναν διπλό μονόλογο, το κοινό ανακαλύπτει την πραγματική ιστορία πίσω από έναν θρύλο που αντηχεί ακόμα και σήμερα.Η εκρηκτική παρουσία της στο πάλκο έμεινε αλησμόνητη, η φωνή της υποκλίθηκε όχι μόνον από το κοινό, αλλά και από τους μεγαλύτερους δημιουργούς της εποχής. Η Μαρίκα αφηγείται τη ζωή της, υποδεχόμενη τους θεατές ως καλεσμένους στο σπίτι της.
Από τα χρόνια της παιδικής ηλικίας, ξεκινάει η αφήγηση μιας σχεδόν παραμυθένιας πορείας. Οι δυο ηθοποιοί, που μοιράζονται τη σκηνή, βρίσκονται στην ίδια ηλικία και αφηγούνται τη ζωή της μέσα από την ίδια συνθήκη.

«Ακούσαμε την Μαρίκα Νίνου. Διαβάσαμε για την Νίνου. Κρατήσαμε και φωτίσαμε όσα πέρασαν από τη ζωή της και τα βίωσε βαθιά και έντονα, με πολύ πόνο. Μεσοπέλαγα γεννημένη, μεγαλωμένη στην Κοκκινιά της φτώχειας και της προσφυγιάς, ξέφυγε και έγινε ορατή μιας και είχε ένα διαμάντι πάνω της. Είχε μια μεταξένια πάστα στη φωνή της. Παντρεύτηκε, ανοίκειος ο γάμος.
Ερωτεύτηκε και αγάπησε, ματαιωμένος ο έρωτας. Τραγούδησε με πάθος, πόνεσε, αρρώστησε, πάλεψε δυνατά. Μόνη φεύγει για την Αμερική, χωρίς τα στηρίγματα που τόσο θέλησε ή περίμενε. Πάλεψε για να γιατρευτεί και να επιβιώσει. Πολύ σύντομα, μόλις στα 35 της χρόνια, σβήνει. Φεύγει από το πάλκο, φεύγει από τη ζωή. Κόπηκαν τα φτερούδια της.»

Το ταξίδι αυτό στην παρελθοντική Ελλάδα αναδεικνύει την προσωπική και επαγγελματική άνοδο της Μαρίκας, μιας γυναίκας που παρά τις δυσκολίες, κατάφερε να αντιδράσει με θάρρος και αφοσίωση, καθιστώντας το τραγούδι της το πιο ισχυρό μέσο έκφρασής της.

Tαυτότητα Παράστασης:

Κείμενο: Δήμητρα Σκλάβου
Σκηνοθεσία: Μαρία Μπακέα

Παίζουν οι ηθοποιοί :Μαρία Μπακέα, Δήμητρα Σκλάβου

Τραγούδι επί σκηνής: Νικολέττα Σαριδάκη
Μουσικοί επί σκηνής: Σπύρος Παλαιολόγος (κιθάρα) ,Γιάννης Σκλάβος (μπουζούκι)
Σχεδιασμός αφίσας: Ευθύμης Γρόνθος
Φωτογραφίες: Ηλίας Γεωργουλέας
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ελευθερία Σακαρέλη

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Θέατρο 2510, Θεμιστοκλέους 52, Εξάρχεια, τηλ. 694 296 2965.

Τεταρτη 17 Απριλίου 2024 στις 21.00