Κερδίστε προσκλήσεις για τη παράσταση Χορού «Bits and Pieces» στο Θέατρο Θησείον – Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Το Θέατρο Θησείον παρουσιάζει έναν νέο κύκλο παραστάσεων Χορού. Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου ο Αλέξανδρος Κυριαζής παρουσιάζει το νέο του project Bits and Pieces και δινουμε σε 2 τυχερούς την δυνατότητα να το παρακολουθήσουν – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.


Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη ΝΕΑ σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δήλωσαν

 

 

Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

divider

Το Bits and Pieces έχει ως αφετηρία τη θεωρία της “εσωτερικής ομάδας” του Friedemann Schulz von Thun, ψυχολόγου και ειδικού στην ενδοπροσωπική και διαπροσωπική επικοινωνία. Στην “εσωτερική ομάδα” περιγράφεται πώς κάθε άτομο έχει ένα σύνολο φωνών στο κεφάλι του. Ένα είδος εσωτερικής πολυφωνίας. Το έργο εξετάζει τα διαφορετικά χαρακτηριστικά και τις διάφορες λειτουργίες αυτών των φωνών. Επιπλέον, εξετάζει πώς η ύπαρξη αυτών των διαφορετικών προοπτικών μπορεί να υπερδιεγείρει και τελικά να εξαντλήσει ένα άτομο. Το Bits and Pieces διαδραματίζεται σε ένα νοερό δωμάτιο και αποτελείται από τρία διαφορετικά κεφάλαια με το καθένα να στηρίζεται σε μια διαφορετική φωνή. Οι φωνές που παρουσιάζονται στο έργο είναι ο Γκρινιάρης, ο Αισιόδοξος και ο Γελωτοποιός. Το έργο χρησιμοποιεί κείμενα και κινητικό υλικό προκειμένου να επιτρέψει στο κοινό μια ματιά στο μυαλό του ατόμου που κατοικεί σε αυτό το δωμάτιο. Μέσα από την διαδικασία αυτή, μιλάει για την εσωτερική υπερδιέγερση του ατόμου και πώς αυτή καθρεφτίζεται στην εξωτερική φρενίτιδα που μας επιβάλλουν οι σημερινές κοινωνίες.

Το έργο χωρίζεται σε δύο αφηγήσεις. Αρχικά, οι φωνές, τρεις ξεχωριστές σκηνές που η καθεμία συνδέεται με ένα ρούχο. Ένα μπλουζάκι, ένα πουκάμισο και ένα κοστούμι. Η δεύτερη αφήγηση είναι μια υποβόσκουσα απογοήτευση που συσσωρεύεται στον πρωταγωνιστή και η οποία εκφράζεται διακριτικά και σταθερά.

Συντελεστές :

Σενάριο, σύλληψη, χορογραφία και ερμηνεία: Αλέξανδρος Μ. Κυριαζής
Μουσική: Nils Frahm, Gorillaz
Outside Eyes, Ears and more: Victor Aaron Bolzmann, Mike Demetriou

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Θέατρο Θησείον, ένα θέατρο για τις Τέχνες

Τουρναβίτου 7, Αθήνα

Τηλ > 21 0325 5444

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024 στις 20.00