Κερδίστε προσκλήσεις για τη παράσταση “Η Αλήθεια Είναι” στο ΠΛΥΦΑ – Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026

Το έργο «Η Αλήθεια Είναι», του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη. θα μπορούσε να είναι ένα συμβάν αστυνομικού δελτίου, με διαστάσεις ποιητικού λόγου, δραματικής γραφής και δραματουργίας.
Όμως είναι μια ηθογραφία σύγχρονη, βαθιά υπαρξιακή και έντονα φορτισμένη, ένα κείμενο-ομολογία, που αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά της αλήθειας.
5 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία, να τo παρακολουθήσουν, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου  – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη ΝΕΑ σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΤΡΙΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026

“Η Αλήθεια Είναι” στο ΠΛΥΦΑ – Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026

2d 2h 48m 5s

 

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

divider

Δύο πρόσωπα παρόντα –ο πατέρας και η μητέρα– και ο εκκωφαντικά απών-παρών γιος τους, ξετυλίγουν το μίτο της αλήθειας τους.
Η ζωή του γιού τους δεν είναι σύμφωνη με τις αρχές τους. Το φαινομενικά άσπιλο περιβάλλον τους, η σεμνή οικογένεια τους, η θεοσεβούμενη εικόνα τους καταρρέουν όταν το παιδί τους επιλέγει να είναι «διαφορετικό». Οι αξίες, οι πεποιθήσεις, οι αρχές τους κλονίζονται και έτσι αποφασίζουν να τον βγάλουν από τη ζωή τους.
Ένα έργο που ξεδιπλώνει την υποκρισία και τη βία της ψευδούς ζωής του σύγχρονου ανθρώπου. Οι γονείς εμμένουν στη σκληρή απόφασή τους, αδημονούν για την υλοποίησή της και υπομένουν τις συνέπειες.
Ο Δημητριάδης, σε ένα από τα πιο αποκαλυπτικά θεατρικά του κείμενα, δίνει φωνή στην αλήθεια, όχι για να ακουστεί – αλλά γιατί δεν μπορεί να σωπάσει άλλο.
Μια παράσταση για εκείνα που δεν τολμήσαμε να πούμε ποτέ.
Άραγε τις δικές μας αλήθειες θα τις πούμε;
Σημείωση: Στην παράσταση ακούγονται πυροβολισμοί και γίνεται χρήση τσιγάρου.

Ταυτότητα Παράστασης:
Κείμενο: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης
Μουσική Επιμέλεια: Άκης Καρράς
Χορογραφία: Μαργαρίτα Τρίκκα
Σκηνικά: Γρηγόρης Καραντινάκης
Κοστούμια: Ηρώ Κισσανδράκη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιάσωνας Βροχίδης
Δημιουργία Trailer – Video: Γιώργος Μπελεγρής
Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου
Μακιγιάζ: Χρύσα Ράικου
Σχεδιασμός αφίσας: Μαύρα Γίδια
Social Media – Διαφήμιση: Renegade Media
Οργάνωση παραγωγής: Καίτη Αυγουστάκη
Παραγωγή: Urban Theatre

Ερμηνεύουν:
Γιάννης Δρακόπουλος, Ηρώ Κισσανδράκη

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ
Κορυτσάς 39, Αθήνα 104 47
Τηλ. 21 0347 3642 – 6987231698

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 στις 21:00