Κερδίστε προσκλήσεις για τη παράσταση “ΜΑΡΙΚΕΣ #δενπροκειταιγιαδιασημεςπερσονες” στο θέατρο ΕΛΕΡ – Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Η παράσταση εκκινεί από την ιστορία της ΜΑΡΙΚΑΣ, μιας γυναίκας που έζησε στην ελληνική επαρχία από τη δεκαετία του ’30 έως και τις αρχές του 21ου αιώνα. Το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται στα νεανικά της χρόνια –τα οποία συνέπεσαν με την περίοδο του Εμφυλίου– και τις κρυφές συναντήσεις με τον μεγάλο της έρωτα, ο οποίος ήταν αντάρτης στα γύρω βουνά. Ακολούθησε γάμος από προξενιό˙ για να ξεπλύνει την «ντροπή».Δίνουμε την ευκαιρία σε 2 τυχερούς να την παρακολουθήσουν το Σάββατο 11 Μαΐου.Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.


Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη ΝΕΑ σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΪ́ΟΥ 2024 (19.00)

Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δηλώσαν

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΪ́ΟΥ 2024 (21.30)

Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δηλώσαν

 

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

divider

Η ζωή της άγνωστης αυτής γυναίκας αποτελεί την αρχή της δικής μας ιστορίας. Πραγματοποιήσαμε έρευνα*, διεξάγαμε συνεντεύξεις και καταγράψαμε προσωπικές μαρτυρίες γυναικών από διαφορετικές πόλεις στην Ελλάδα και με διαφορετικό κοινωνικό υπόβαθρο. Τα ηχητικά ντοκουμέντα από την ιστορία της ΜΑΡΙΚΑΣ αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της παράστασης, που στόχο έχει να αναδείξει το υλικό των συνεντεύξεων. Με βάση τις μαρτυρίες, η παράσταση αφηγείται ιστορίες γυναικών, που στην πλειονότητά τους υπήρξαν σε βίαια, νοσηρά και τοξικά περιβάλλοντα. Μέσα από τις αφηγήσεις, το χιούμορ και τις προσωπικές τους ανατάσεις, την ευαισθησία και τον αυτοσαρκασμό τους αποτυπώνεται το ατομικό και συλλογικό γυναικείο βίωμα.

Η εμβόλιμη χρήση λογοτεχνικών αναφορών, μουσικής και βίντεο, ενισχύουν τη σκηνική αφήγηση.

Η παράσταση θεματοποιεί τα αφανή καθημερινά βιώματα –λόγω των έμφυλων ανισοτήτων– και ανιχνεύει τα ταυτοτικά στερεότυπα, από την εποχή του Εμφυλίου έως σήμερα. Οι μαρτυρίες ως τεκμήρια,αναδεικνύουν τον αντίλογο στο κοινωνικό παρόν, τους πόλους, τα άκρα και την ταλάντευση μέσα στην Ιστορία.

Μια συνάντηση γυναικών. Μια συλλογική αναζήτηση και περιπλάνηση εντός και εκτός σκηνής. Γυναίκες γήινες, ακίνητες κι άλλοτε μετέωρες. Εκπορευόμενες από το παρελθοντικό τους τραύμα, πέφτουν και σηκώνονται, διαλύουν, γκρεμίζουν, ξαναχτίζουν. Γυναίκες «Ά-τοπες» στο παρόν, σταδιακά όμως περιπλανώμενες προς την εύρεση νέου τόπου, ενός συλλογικού τοπίου.

Την παράσταση συνοδεύουν δωρεάν θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για το κοινό που την παρακολούθησε, επιχορηγούμενα από τον γαλλικό φορέα Mediterranean Women’s Fund.

Σύλληψη ιδέας: Κατερίνα Αδαμάρα

Κείμενο: Κατερίνα Αδαμάρα, Γιώλικα Πουλοπούλου, Κατερίνα Τουκμενίδου, Βάλια Τσιριγώτη

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Αδαμάρα, Γιώλικα Πουλοπούλου

Δραματουργία: Κατερίνα Τουκμενίδου

Σκηνικός χώρος & Κοστούμια: Ευγενία Γραμμένου

Σχεδιασμός φωτισμού: Ιωάννα Ζέρβα

Μουσική διδασκαλία & επιμέλεια: Στέλλα Γκρήγκοβιτς

Πρωτότυπη μουσική: Στέλλα Τέμπρελη

Σχεδιασμός video: Ευγενία Γραμμένου

Καλλιτεχνική/Επιστημονική συνεργάτις: Βάλια Τσιριγώτη

Βοηθός σκηνοθεσίας: Ιωάννα Μοσχούρη

Φωτογραφίες & teaser: Μάριος Παραδείσης

Σχεδιασμός αφίσας: Μάκης Γαλανής

Οργάνωση & εκτέλεση παραγωγής: Ηλιάνα Καλαδάμη

Βοηθός παραγωγής: Ειρήνη Γοζαδίνου

Παραγωγή: Τέχνες στο μίξερ – παραστατικές τέχνες

Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου | Art Ensemble

Επί σκηνής:
Ιωάννα Ζέρβα

Μαίρη Λογοθέτη

Αρετή Μακρολειβαδίτη

Άννα Μαργαριτίδου

Μαρία Ελένη Παπατριανταφύλλου

teaser: https://youtu.be/yBj_RgDp3j8

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Θέατρο ΕΛΕΡ
Φρυνίχου 10, 10558, Αθήνα
Τηλ. 211 735 3928

Σάββατο 11 Μαΐου 2024 στις 19:00 & 21.30

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *