Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Οι Τσέντσι» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο «Οι Τσέντσι», του Πέρσι Σέλλεϋ σε σκηνοθεσία Μαριλίτας Λαμπροπούλου στη σκηνή Ωμέγα. 5 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία, να την παρακολουθήσουν με τους συνοδούς τους,  την Πέμπτη 18 Απριλίου  – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.


Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη ΝΕΑ σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δηλώσαν

 

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

divider

Οι Τσέντσι του Πέρσι Σέλλεϋ, του σημαντικού ποιητή, εκπροσώπου του βρετανικού ρομαντισμού του 19ου αιώνα, είναι ένα έργο σπάνιο. Μένει ανεξίτηλα στη μνήμη. Η ποιητική γραφή του, μεστή νοημάτων, το λεπτό ψυχογράφημα των ηρώων, η φιλοσοφική αναζήτηση εννοιών όπως η δικαιοσύνη και η ελευθερία, τα όρια της ηθικής, μέσα από μια δυναμική πλοκή, κάνουν το έργο μοναδικό. Το υλικό του μια αληθινή ιστορία κακοποίησης και πατροκτονίας, που έλαβε χώρα σε μια γνωστή αρχοντική οικογένεια της Ρώμης του 1600, την οικογένεια Τσέντσι. Ο αδίστακτος Φραντσέσκο Τσέντσι βγάζει από τον δρόμο του όποιο εμπόδιο μπει ανάμεσα σ΄αυτόν και τα σχέδιά του. Το έγκλημα δεν είναι πρόβλημα γι’ αυτόν και η άφεση αμαρτιών που εξαγοράζει από την παπική εξουσία με τον πλούτο του, του εξασφαλίζει και την επίγεια ατιμωρησία. Όταν φτάνει στα άκρα, προκαλώντας τον θάνατο των γιων του και τον βιασμό της κόρης του Μπεατρίτσε, η υποστήριξή του από την εξουσία μεταστρέφεται, και συγχρόνως η κόρη του αποφασίζει την πατροκτονία. Μία δίκη θα λάβει χώρα, όπου δε δικάζονται μόνο άνθρωποι και πράξεις, αλλά και τα σύμβολα του καλού και του κακού, του δίκαιου και του άδικου. Τίποτα δεν είναι καθαρό, βρίσκεις τα αντίθετα το ένα μέσα στο άλλο. Τι μπορεί να σημαίνει μία «κακή αλλά αναγκαία πράξη»; Τι συνέπειες μπορεί να έχει η ολιγωρία του νόμου; Μπορεί ποτέ η αυτοδικία να δικαιωθεί;

Η Μπεατρίτσε, μέσα από την φαύλη πράξη της, «καθαγιάζεται», και γίνεται ένα σύμβολο ηθικής ελευθερίας. Ο Φραντσέσκο Τσέντσι, μέσα από την σχεδόν καλλιτεχνική επιθυμία του να φτιάξει έναν δρόμο απόλυτου Κακού, ξαναβρίσκει μια παράδοξη παιδικότητα, αλλά δε γίνεται να συγχωρεθεί.

Η παράσταση θέλει να φέρει αυτή τη σκληρή ιστορία του 1600, βουτηγμένη μέσα από τον ρομαντισμό του Σέλλεϋ σε ένα χρόνο τόσο προσωπικό, τόσο άμεσο, ώστε να μην έχει σημασία αν είναι τότε ή σήμερα, αλλά μόνο η βαθιά ψυχική εντύπωση που μας προκαλεί.

Το φιλύποπτο περιβάλλον διαρκώς παρόν, ωτακουστές, υπηρέτες, κινούμενοι τοίχοι, πλάσματα μεσαιωνικά, επιβιώνουν σε έναν υπερχρόνο. Η συγκινητική πορεία της Μπεατρίτσε από το σκοτάδι προς το φως μας παρασέρνει και μας κάνει να αναζητήσουμε μέσα μας το σε τι πιστεύουμε, σε τι θα μπορούσαμε να πιστεύουμε και το τι μένει.

Μετάφραση
Γιάννης Νταλιάνης

Σκηνοθεσία
Μαριλίτα Λαμπροπούλου

Σκηνικά -Κοστούμια
Νίκη Ψυχογιού

Ηχητικός Σχεδιασμός
Γιώργος Κορομπίλης

Σχεδιασμός Φωτισμού
Αλέκος Αναστασίου

Κίνηση-Χορογραφία
Ιωάννα Αποστόλου

ΗΘΟΠΟΙΟΙ – ΔΙΑΝΟΜΗ

Γιάννης Νταλιάνης – Φραντσκέσκο Τσέντσι και Δικαστής.

Ελίζα Σκολίδη – Μπεατρίτσε Τσέντσι

Ελένη Ζαραφίδου – Λουκρέτια Τσέντσι.

Χρήστος Παπαδόπουλος – Τζάκομο Τσέντσι και Ολύμπιο.

Δημήτρης Κολλιός- Μπερνάρντο Τσέντσι.

Γιώργος Κορομπίλης- Ορσίνο και Εκπρόσωπος του Πάπα.

Πανάγος Ιωακείμ- Καρδινάλιος Καμίλο και Μάρτσιο.

ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Βοηθός σκηνοθέτη
Έλσα Θεοχάρη

Βοηθός σκηνογράφου
Ζωή Κελέση

Κατασκευή σκηνικών
Γκέντι

Φωτογραφίες
Μαρίζα Καψαμπέλη

Γραφιστικά
Μάριος Γαμπιεράκης

Επικοινωνία παράστασης
Ευαγγελία Σκρομπόλα

Παραγωγή
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, ZERO GRAVITY

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Σκηνή Ωμέγα

Διεύθυνση: Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς [Σταθμός μετρό “Δημοτικό Θέατρο”]

Τηλέφωνο κρατήσεων 210 4143 310

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 στις 21:00

3 thoughts on “Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Οι Τσέντσι» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

  1. Δήμητρα Λυκιαρδοπουλου

    Δημητρα. Λυκιαρδοπουλου

Comments are closed.