Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «ROBA» στo ΠΛΥΦΑ – Δευτέρα 18 και Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Η παράσταση ROBA αφορά δύο ανθρώπινες φιγούρες που ταξιδεύουν σ’ ένα πέρασμα του χρόνου. Ένα παράξενο παιχνίδι κρυφτού, μέσα από την πολλαπλότητα διαφορετικών προσώπων και μορφών, κινούνται μπρος και πίσω στον χρόνο, on και off, σ’ έναν χώρο που συντίθεται και αποσυντίθεται με τη βοήθεια ενός τρίτου μυστηριώδους δημιουργού.Δίνουμε την δυνατόττα σε 3 τυχερούς να το παρακολουθήσουν με τους συνοδούς τους, την Δευτέρα 18 ή την Τρίτη 19 Μαρτίου – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη ΝΕΑ σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δήλωσαν

 

ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δηλώσαν
*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

divider

Μια διαρροή. Ένα τραγούδι. Μια αρρώστια.

Το ROBA είναι μια παράσταση Σωματικού Θεάτρου που παίζει με την εικόνα, τον ήχο, το φως και το σκοτάδι, εξερευνώντας τον κόσμο της “φροντίδας” και της πιθανότητας του να βρούμε λύτρωση μέσα από την αρρώστια. Αν χάνουμε τα πάντα όταν ασθενούμε, τότε μπορεί η ίδια η αρρώστια να γίνει παράδειγμα προς την ελευθερία;

Η παράσταση βασίζεται σ’ ένα αρχείο χειρονομιών, ήχων, εικόνων και εμπειριών της φροντίδας μας για έναν πολύ κοντινό μας άνθρωπο. Το ROBA “μεταφράζει” αυτά τα θραύσματα σε μια τελετή παιχνιδιού και ελευθερίας.

Το πρότζεκτ είναι το αποτέλεσμα έρευνας τεσσάρων χρόνων και συνεργασίας μιας υπέροχης ομάδας καλλιτεχνών, φίλων, ειδικών στην φροντίδα’’ και “κρυφών” δυνάμεων. Η ευρύτερη έρευνα, με τίτλο “Παρέα”, γύρω από το Πάρκινσον και την Άνοια, περιλαμβάνει μια σειρά εργαστηρίων για τους φροντιστές ασθενών, επαγγελματίες και μη και τα μέλη της οικογένειάς τους. Στην έρευνα συμμετέχουν καλλιτέχνες, θεραπευτές και νευροεπιστήμονες. Συνεργάτες: Clod Ensemble-Suzy Wilson, David Glass Ensemble-David Glass, Stephen Lenzi, Louisa White, Χρυσούλα Τσίπα.

Είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξη του Arts Council England, της Σχολής Μπαλέτου Ελισάβετ Γεωργούδη, του Clod Ensemble και όλων των δωρητών που μας βοήθησαν να πραγματοποιήσουμε αυτό το πρότζεκτ.

Συντελεστές:

Ιδέα – Σύλληψη – Σχεδιασμός: JEUDi
Σκηνοθεσία: Κορίνα Κόκκαλη – Simon Gleave
Μουσική-Ηχητική Σύνθεση: Gary Salomon – Adam Clifford
Σκηνικός σχεδιασμός: Θάλεια Μέλισσα και JEUDi
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου και JEUDi
Ηχητικός Σχεδιασμός: Γιώργος Χάνος
Βοηθός Σκηνοθεσίας: Μαρία Παπαχριστοδούλου
Video, Φωτογραφίες, Προωθητικό Υλικό: Χρήστος Συμεωνίδης
Κατασκευή κοστουμιών: Μαίρη Λημνιού
Ηλεκτρολογικές κατασκευές: Αντώνης Τσεβάς
Ειδική ηλεκτρονική κατασκευή: Θανάσης Δεμίρης
Εκτέλεση Παραγωγής: Andrei Mihnea Mandoiu
Επικοινωνία: Ευαγγελία Σκρομπόλα

Ερμηνεύουν: Κορίνα Κόκκαλη, Simon Gleave, Μαρία Παπαχριστοδούλου

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ
Κορυτσάς 39, Αθήνα 104 47
Τηλ. 697 686 1806

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024 στις 21:00

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 στις 21:00