Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Ακανθώδης» στο Θέατρο Noūs – Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Η Ελληνική Εταιρία Παραγωγής Θεάτρου «ΦΩΤΟΝΙΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» θα παρουσιάσει το έργο «Ακανθώδης» σε κείμενο και σκηνοθεσία Ζαχαρούλας Χρόνη.  Η παράσταση πραγματεύεται ένα φλέγων κοινωνικό ζήτημα, την γυναικοκτονία, και το βαθύ πατριαρχικό αποτύπωμα που επηρεάζει ακόμα και ασυναίσθητα ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας. 5 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία, να την παρακολουθήσουν με τους συνοδούς τους, την Πέμπτη 28 Μαρτίου – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.


Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη ΝΕΑ σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΠΕΜΠΤΗ 28 MΑΡTΙΟΥ 2024

Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δηλώσαν

 

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

divider

Ο κεντρικός άξονας της ιστορίας ακολουθεί τα γεγονότα πριν και μετά την δολοφονία της Ίριδας. Η Ίριδα είναι η μικρή αδερφή της Δήμητρας, η οποία βρίσκεται δολοφονημένη στο σπίτι της. Από εκείνη την ημέρα και μετά η ζωή της Δήμητρας αλλάζει, προσπαθεί με κάθε τρόπο να διαχειριστεί το πένθος, την θλίψη και τα αμέτρητα ερωτήματα γύρω από τον φόνο. Προσπαθώντας να βρει τον δολοφόνο, ξετυλίγει την κάθε ανάμνηση με την αδελφή της και ψάχνει για το οποιαδήποτε στοιχείο έχει αφήσει εκείνη πίσω. Η πορεία της έρευνας της θα φέρει στο φως μυστικά που συνδέουν τις ζωές και των δυο τους, καθώς και ανθρώπων που τους σημάδεψαν. Η αποκάλυψη δεν θα αργήσει να έρθει, μια αποκάλυψη που θα τραντάξει συθέμελα την ζωή της Δήμητρας και μέσα από αυτή την αλήθεια θα καλεστεί να αποδώσει δικαιοσύνη για το χαμό της αδελφής της όσο και να συμφιλιωθεί και να συγχωρέσει το άγνωστο παρελθόν της.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο/ Σκηνοθεσία: Ζαχαρούλα Χρόνη
Σκηνογραφία: Αλέξανδρος Κλωτσοτήρας – Τζίμης Μαγκάνης
Μουσική: Λευτέρης Παπαδάκης – Παναγιώτης Καρανάνος
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Φωτογραφίες/ Trailer: Κωνσταντίνος Παυλίδης
Social Media: Γιέλενα Γκάγκιτς
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
Οργάνωση Παραγωγής: Ζαχαρούλα Χρόνη, Σαπφώ Κωνσταντάρα
Παραγωγή: ΦΩΤΟΝΙΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ AMKE
Ερμηνεία: Κωνσταντίνα Βαρβαρήγου, Αλέξανδρος Ιωαννίδης, Φανή Γεωργάκη

Διάρκεια παράστασης 70 λεπτά

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Θέατρο Noūs- Creative Space

Διεύθυνση: Τροίας 34, Αθήνα. Tηλ: 2108237333

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 στις 21.00

 

 

2 thoughts on “Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Ακανθώδης» στο Θέατρο Noūs – Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

  1. Agi

    Καθηλωτικό! Ένα έργο που μέσα σε 55′ διηγείται το ιστορικό μιας γυναικείας δολοφονίας, πόνου, ανακάλυψης, αποκάλυψης, πατριαρχίας, και τελικά δικαίωσης.. Μας ακούμπησαν οι ηθοποιοί μέσα απ’τους ρόλους τους, με κεντρική ηρωίδα την “ζωντανή” αδερφή και τα πολύπλοκα συναισθήματά της.. Ένα σοβαρό έργο, με όμορφα σκηνικά και ένα ονειρικό σπίτι! Η χρήση μουσικής γινόταν τις κατάλληλες στιγμές για να δώσει ένταση και προσοχή στα τεκταινόμενα.. Έπρεπε να ήταν λίγο πιο χαμηλά, γιατί κάποιες φορές δεν ακουγόντουσαν καλά οι ηθοποιοί. Όμορφη σκηνοθεσία και υπέροχοι φωτισμοί. Απ’τα πολύ ωραία θεατρικά..

Τα σχόλια είναι κλειστά.