Κερδίστε προσκλήσεις για τη παράσταση «Το Πορτραίτο» στο Θέατρο OLVIO – Τεταρτη 31 Ιανουαριου 2024

Ένας μονόλογος με «πολλά» πρόσωπα. Μια παράσταση ποιητική και ανθρώπινη, που φανερώνει το σκοτάδι της κόρης, γυναίκας, καλλιτέχνιδας, συζύγου, μάνας κι ερωμένης Πηνελόπης Δέλτα – με λεπτομέρειες που ίσως ως τώρα να μη γνωρίζαμε και αλήθειες που είχαν ξεχαστεί με τα χρόνια. 3 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία, να την απολαύσουν με τους συνοδούς τους,  την Τεταρτη 31 Ιανουαριου – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη ΝΕΑ σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δήλωσαν
*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

divider

Η Πηνελόπη Δέλτα επί σκηνής συνομιλεί με τους ανθρώπους της ζωής της, τις ευαισθησίες, τους πόνους και τα απωθημένα της, χωρίς κάτω κείμενα και μισόλογα.
Γράφει και σκίζει τα ανεπίτρεπτα πάθη της, συμβιβάζεται με το λίγο αν και δε σταματά στιγμή να ψάχνει το «ολόκληρο» και εν τέλει το μόνο που της μένει και αποζητά είναι ο θάνατος. Ψάχνοντας το νόημα της ύπαρξης, τον καλεί παραπάνω από μία φορές, τον διεκδικεί και τον αγαπά. Με αόρατους «συμπρωταγωνιστές» τη μητέρα και τον πατέρα της, τα παιδιά της, τον σύζυγό της Στέφανο Δέλτα και τον μεγάλο της έρωτα Ίωνα Δραγούμη, η Πηνελόπη για μια μοναδική φορά λέει όσα δεν τόλμησε να πει σε όλη της τη ζωή, συζητά μαζί τους και με τον εαυτό της, κατηγορεί τους πάντες, την ίδια και εντέλει τη ζωή αυτή καθ’ αυτή.
Μέσα από την παράσταση θίγεται το μεγάλο θέμα και των ημερών μας. Η σχέση με τους γονείς και ειδικά τη Μητέρα. Η Πηνελόπη Δέλτα έπασχε από Μητρική Ανεπάρκεια. Στην παράσταση αναφέρονται και τα γνωστά έργα της. Όπως και η στιγμή και οι καταστάσεις που την ενέπνευσαν να γράψει.

Σκηνοθετικό σημείωμα
Ξεκινήσαμε αυτή τη δουλειά με πολύ αγάπη και πολύ αγωνία, αφού πρώτη φορά δουλεύουμε μάνα και κόρη μαζί. Με πολλές πρόβες, πολλές κουβέντες και πολλή χαρά καταφέραμε να δέσουμε το κλασικό με το σύγχρονο, όπως νομίζω ότι ήταν η ψυχή αυτής της γυναίκας.

Μέσα από αυτό το έργο που έγραψε η μητέρα μου, την κατάλαβα κι εγώ περισσότερο σαν άνθρωπο και το ίδιο πιστεύω και για εκείνη. Αυτή η σύνδεση μεταξύ μας, έφερε και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επί σκηνής: Δήμητρα Παπαδήμα
Κείμενο: Δήμητρα Παπαδήμα
Σκηνοθεσία: Θαλασσινή Βοσταντζόγλου
Επιμέλεια κίνησης: Αυγουστίνος Κούμουλος
Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα
Σχεδιασμός φωτισμών: Δημήτρης Κουτάς
Φωτογραφίες: Εβίτα Σκουρλέτη
Γενική επιμέλεια: Γιάννης Μποσταντζόγλου

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

ΘΕΑΤΡΟ OLVIO
Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7 Βοτανικός
(Σταθμός μετρό Κεραμεικός, Γκάζι)

Τεταρτη 31 Ιανουαριου 2024 στις 21:00

 

One thought on “Κερδίστε προσκλήσεις για τη παράσταση «Το Πορτραίτο» στο Θέατρο OLVIO – Τεταρτη 31 Ιανουαριου 2024

  1. ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΑΤΟΥ

    Είδα τον ΑΡΗ στο Olvio και πραγματικά πολύ δυνατή ερμηνεία του Τ.Σωτηράκη !!

Τα σχόλια είναι κλειστά.