Κερδίστε προσκλήσεις για τη παράσταση «Ο Αλαφροΐσκιωτος, μια δεισιδαιμονία της Κρήτης» στο Θέατρο Λύχνος – Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

«Ο Αλαφροΐσκιωτος, μια δεισιδαιμονία της Κρήτης» σε συγγραφή – σκηνοθεσία: Θανάση Σάλτα , Ιωάννα Μαστοράκη διαδραματίζεται το 1904 έτος της ανεξαρτησίας της Κρήτης και βασίζεται στον λαϊκό θρύλο για τις νεράιδες του Καρτερού. 1 τυχερή/ός θα έχει την ευκαιρία, να την παρακολουθήσει με τον/την συνοδό της/του,  την Κυριακή 14 Ιανουαρίου   – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη ΝΕΑ σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δηλώσαν

 

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

divider

Ένα θεατρικό έργο μυστηρίου που αναδεικνύει την μαγεία της κρητικής παράδοσης και τον γλωσσικό πλούτο της ελληνικής γλώσσας και ακολουθεί την δραματουργική εξέλιξη μιας αρχαίας τραγωδίας.
Μελετώντας οι συγγραφείς Ιωάννα Μαστοράκη και Θανάσης Σάλτας διεξοδικά την κρητική παράδοση και την κρητική διάλεκτο δημιούργησαν ένα θεατρικό έργο βασισμένο στον λαϊκό θρύλο του Καρτερού της Κρήτης, για την περίφημη νεραϊδοσπηλιά των Αστρακών που ζούσαν οι νεράιδες της Κρήτης.
«Ο Αλαφροΐσκιωτος, μια δεισιδαιμονία της Κρήτης», παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2019 σε μια συγκινητική βραδιά για την Κρήτη, στα πλαίσια του πανελλήνιου συμποσίου ποίησης και πεζογραφίας με θέμα : «Ο Ερωτόκριτος στην λογοτεχνία και στην τέχνη-Ο πολιτισμός της Κρήτης» που διοργάνωσε ο πολιτιστικός φορέας Ιδεόπνοον και οι Πνοές Λόγου και Τέχνης με την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και τη συνεργασία του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης και του Ιστορικού Μουσείου.
Ο συγγραφείς σκηνοθέτες Θανάσης Σάλτας και Ιωάννα Μαστοράκη έχουν βραβευτεί για τα έργα τους και έχουν αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές για τις θεατρικές παραστάσεις τους από κριτικό παραστάσεων της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών – Θεατρικά Βραβεία Κάρολος Κουν κι Ευρωπαϊκά Βραβεία Θεάτρου – Χορού, ενώ το 2019 βραβεύτηκαν στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Διαβαλκανικού Θεάτρου.

Συντελεστές
Συγγραφείς : Θανάσης Σάλτας , Ιωάννα Μαστοράκη
Στίχοι τραγουδιών : Θανάσης Σάλτας
Σκηνοθεσία – φωτισμοί : Θανάσης Σάλτας , Ιωάννα Μαστοράκη
Ενδυματολογία –Σκηνογραφία : Θίασος Πορεία
Μουσική επιμέλεια : Θανάσης Σάλτας , Ιωάννα Μαστοράκη
Παραγωγή : Θίασος Πορεία

Ερμηνεύουν: (αλφαβητικά)
Χρίστος Γεωργίου , Ιωάννα Μαστοράκη , Θανάσης Σάλτας , Σάρα Τερζή.

Συντελεστές των τραγουδιών της θεατρικής παράστασης
Αλαφροΐσκιωτος
Μουσική: Αρετή Κοκκίνου
Στίχοι : Θανάσης Σάλτας
Ερμηνεία : Θέλμα Καραγιάννη
Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδι Αλαφροΐσκιωτος στον παρακάτω σύνδεσμο :
https://youtu.be/_49kSnA_jIc

Κόρη του πρωϊνού
Μουσική : Λίνος Κόκοτος
Στίχοι : Θανάσης Σάλτας
Ερμηνεία : Νίκος Ανδρουλάκης
Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι Κόρη του πρωϊνού στον παρακάτω σύνδεσμο :
https://youtu.be/4tYoT7SetgQ

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Θέατρο Λύχνος τέχνης & πολιτισμού

 Χαλκιδικής 83 & Ιερά οδός 59, 11855 Γκάζι (πλησίον Μετρο Κεραμεικού )
Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων: 2110121686 / 6946309618

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 στις 20.00