Κερδίστε προσκλήσεις για τη παράσταση «Άκου καθώς περνάει» στο Θέατρο της Ημέρας – Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Μετά από θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς, η παράσταση Άκου καθώς περνάει” συνεχίζεται για τέταρτη σεζόν στο Θέατρο της Ημέρας. 5 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία, να την παρακολουθήσουν με τους συνοδούς τους, Σάββατο 3 Φεβρουαρίου – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.


Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη ΝΕΑ σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δήλωσαν

 

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

divider

23 στιγμιότυπα από την πορεία ζωής μιας γυναίκας. Η Μερόπη μεγαλώνει, όπως όλοι μας.
Από παιδί γίνεται η μαθήτρια,η έφηβη, η φοιτήτρια, η νέα εργαζόμενη, η νέα μαμά, η μαμά φοιτητή ,η πεθερά,η γιαγιά, η τρόφιμος γηροκομείου. Κι όμως αλλάζοντας, πόσο ίδιοι μένουμε? Τι μένει τελικά στο τέλος? Μετά από όλα αυτά? Μήπως η πορεία είναι αντίστροφη? Ένα υποκριτικό στοίχημα με 23 μεταμορφώσεις της ηθοποιού στο πέρασμα του χρόνου ,ένα παιχνίδι εναλλαγής ρόλων του γυναικείου φύλου, αναζήτησης της ευτυχίας, της συντροφικότητας, του σκοπού της ζωής. Η κινητήρια δύναμη είναι αυτό που έπεται, αυτό που περιμένουμε, αυτό που ελπίζουμε. Μετά όμως η ηρωίδα έρχεται αντιμέτωπη ξανά με νέες προκλήσεις. Μια σισύφεια διαδρομή, αναφορά στην κωμικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, στην οποία ο θεατής νιώθει συντροφευμένος.

Ο χρόνος που περνάει, που έρχεται, που φεύγει, που τον περιμένουμε, που τον θυμόμαστε.
Τρέχει μόνος του, αμείλικτος ,σταθερός, σαν το τικ τακ του μετρονόμου, ερήμην μας, μαζ ί μας, πλάι μας. Κάνει φανερό το πρόσωπο του στις όψεις των παιδιών που μεγαλώνουν και γίνονται άνδρες, γυναίκες, στους ανθρώπους που μεγαλώνουν με πόνο ή χωρίς, σε όλους μας. Θα τον βλέπουμε να περνά με θλίψη? Έκανα αυτά που ήθελα? Με χαρά? Τι ωραία που περάσαμε! Με ελπίδα? Θα ‘ρθουν καλύτερες μέρες…Με απορία? Πόσο γρήγορα πέρασαν όλα. Η σχετικότητα του, η διαστολή του, η ακαμψία του, η απόλυτή του αλήθεια. Κι εμείς κοντοστεκόμαστε όσο μπορούμε, ποδηλατούμε και καρτερούμε.

Σκηνοθεσία/ Ερμηνεία/Videos/ Σκηνογραφία: Μαρία Μαραγκουδάκη

Ηχογραφήσεις:

Τραγούδι: Αλεξάνδρα Αγγελέτου
Δημήτρης Αγγελέτος
Μαρία Μαραγκουδάκη

Κλασσική κιθάρα: Μαρία Μαραγκουδάκη
Ταμπουράς:Στέλιος Αγγελέτος

Φωτογράφηση παράστασης:Άγγελος Παππάς

Διάρκεια:65 λεπτά χωρίς διάλειμμα

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Θέατρο της Ημέρας

Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι, (Μετρό Πανόρμου)

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 στις 18.30