Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Το Μικρό Πόνι» στο θέατρο Αλκμήνη – Δευτέρα 18 και Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Η παράσταση “Το Μικρό Πόνι”  παρουσιάζεται στο θέατρο Αλκμήνη  σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Σωτηρίου. Πρωταγωνιστούν η Ειρήνη Καζάκου και ο Παναγιώτης Τζαφέρης. 2 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία, να την παρακολουθήσουν με τους συνοδούς τους, την Δευτέρα 18 ή την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.


Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη ΝΕΑ σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δήλωσαν

 

ΤΡΙΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

«Το Μικρό Πόνι» στο θέατρο Αλκμήνη – Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

0m 0s

Αυτός ο διαγωνισμός έχει λήξει.

 

divider
*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

Μπορεί μια απλή σχολική τσάντα να γίνει η αφορμή για την κακοποίηση ενός παιδιού;
Μπορεί να ανατρέψει την αθώα του ζωή ;
Ο Πάκο Μπεθέρα γράφει με βλέμμα οξύ αλλά και τρυφερό, ένα έργο για τον σχολικό εκφοβισμό, την διαφορετικότητα, τους νέους κώδικες συμπεριφοράς παιδιών και ενηλίκων, την πολύπλοκη γονεϊκότητα, που οδηγούν σε μια σκληρή πραγματικότητα στην οποία παγιδεύονται όλο και περισσότερα παιδιά στον σύγχρονο κόσμο.
Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, το Μικρό Πόνι, είναι ένα έργο σημαντικό, επίκαιρο, αληθινό μα και απαραίτητο σε μια κοινωνία που χρειάζεται να στρέψει την προσοχή της στον αγώνα κατά του εκφοβισμού και στην αποδοχή της διαφορετικότητας.

Λίγα λόγια για το έργο
Ο Χάιμε κι η Ιρένε έχουν ένα γιο που πλησιάζει να κλείσει τα 11, τον Λουίσμι. Το αγόρι πηγαίνει στην τάξη του με ένα σακίδιο που απεικονίζει ήρωες απ’ την παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων «Μικρό μου πόνι», μια σειρά που από κάποιους έχει χαρακτηριστεί «κοριτσίστικη» και για μικρότερες ηλικίες. Οι συμμαθητές του χλευάζουν τον Λουίσμι, οι δάσκαλοι καλούν τους γονείς για να τον πείσουν ν’ αλλάξει προτίμηση, ώστε να σταματήσουν τα επεισόδια μπούλινγκ εις βάρος του εκ μέρους των άλλων μαθητών. Ο ίδιος, όμως, αρνείται πεισματικά ν’ αποχωριστεί το σακίδιό του. Τα επεισόδια στο σχολείο, σιγά σιγά, κλιμακώνονται, οι δάσκαλοι σχεδόν κατηγορούν τον Λουίσμι, τον στοχοποιούν, προτείνουν ν’ αλλάξει σχολείο, οι αντιδράσεις των γονιών του είναι διαφορετικές ενώ ο ίδιος υπερασπίζεται γενναία τον εαυτό του. Αυτό αρκεί όμως;

( Σημείωμα του συγγραφέα, Πάκο Μπεθέρα, ειδικά για την παράσταση)
Όσο περνάνε τα χρόνια τόσο και βεβαιώνομαι ότι δεν είμαι εγώ που ψάχνω να βρω τις ιδέες, αντιθέτως, είναι οι ιδέες εκείνες που ψάχνουν να με βρουν. Και μερικές φορές, πράγματι, με βρίσκουν. Ή τουλάχιστον, στην περίπτωση που μας απασχολεί , αυτό συνέβη. Μια μέρα, “κατά σύμπτωση” έπεσα πάνω σε αυτή την είδηση σε μια εφημερίδα, μια εφημερίδα που δεν είχα καν αγοράσει ο ίδιος, αλλά ήταν πεταμένη πάνω στο τραπέζι ενός μπαρ, ανοιγμένη ακριβώς στη σελίδα που εμφανιζόταν αυτός ο τίτλος: “Ο διευθυντής ενός σχολείου στη Βόρεια Καρολίνα, απαγόρευσε την είσοδο σε έναν μαθητή του σχολείου, επειδή η σάκα του είχε ζωγραφιές από τη σειρά Μικρό μου πόνι. Θα μπορούσα να είχα διαβάσει την είδηση και σε λίγα λεπτά να την είχα ξεχάσει, όπως κάνουμε συνήθως με μεγάλο μέρος των πληροφοριών που παίρνουμε στη διάρκεια της ημέρας, για κάποιον λόγο όμως, εκείνη η εικόνα του παιδιού που το διώχνουν από το σχολείο επειδή έχει στην πλάτη του μια σάκα με πολύχρωμα αλογάκια, δεν έφευγε από το μυαλό μου• κόλλησε εκεί , και ερχόταν παντού μαζί μου, όπου κι αν πήγαινα, μέρα και νύχτα. Τότε κατάλαβα ότι για να την ξεφορτωθώ, έπρεπε να γράψω ένα έργο, αυτό το έργο που θα δείτε σε λίγο: Το μικρό πόνι.
Πάκο Μπεθέρα, Αλμερία, 21/09/23

(από το σημείωμα του σκηνοθέτη, Αλέξανδρου Σωτηρίου)
“Το Μικρό Πόνι μιλά με τρόπο άμεσο και βαθιά ανθρώπινο, για την ανάγκη της αποδοχής της διαφορετικότητας του ατόμου. Η οικογένεια και το σχολείο, οι δύο θεμέλιοι λίθοι της κοινωνίας μας, φανερώνουν τις ρωγμές τους, με αφορμή μια σχολική τσάντα ενός ανήλικου αγοριού. Το ιδιοφυές εύρημα του Πάκο Μπεθέρα, έρχεται για να μας υπενθυμίσει, ότι μπορεί να γίναμε αστροναύτες και να κατακτήσαμε τα αστέρια, αλλά αυτό που ακόμα δεν έχουμε καταφέρει, είναι να βρούμε διαύλους επικοινωνίας και σεβασμού, για τις επιλογές του απέναντι μας, ακόμα και αν αυτός είναι το ίδιο μας το παιδί…”

Συντελεστές
Μετάφραση : Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία – Σχεδιασμός σκηνικού χώρου – μουσική επιμέλεια
Αλέξανδρος Σωτηρίου
Ηχοτοπίο: Γιώργος Διαμαντόπουλος
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος
Σύμβουλος κίνησης: Δημήτρης Ραφαήλος
Βοηθός σκηνοθέτη :Σωτηρία Χρυσικοπούλου
Εκτέλεση Παραγωγής: Apicco Community
Φωτογράφιση: Τζοάννα Βρακά
Παραγωγή trailer : GusEco Productions – Κωνσταντίνος Οικονόμου
Αφίσα – Σχεδιασμός εικαστικών : Κατερίνα Ζάκκα ( ITZI)
Παίζουν: Ειρήνη Καζάκου, Παναγιώτης Τζαφέρης

Με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας

Με την υποστήριξη του DiversityCharterGreece

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Θέατρο Αλκμήνη
Αλκμήνης 8-12, Κ.Πετράλωνα
Τηλ. 210 3428650

 

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 στις 20.00

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 στις 20:00