Κερδίστε προσκλήσεις για τη παιδική παράσταση «Το Μαγικό σεντούκι – Christmas Edition» στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον – Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

“Το Μαγικό σεντούκι – Christmas Edition” είναι ένα διαδραστικό θεατρικό έργο και απευθύνεται σε παιδιά από παιδιά 4 έως 9 ετών. Είναι ένα υπέροχο παραμύθι, καθώς εντάσσει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της γνώσης.Δίνουμε την ευκαιρία σε 2 τυχερά παιδάκια να δουν την παράσταση (με τους συνοδό τους, φυσικά) το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, κερδίζοντας μια διπλή πρόσκληση! Συμμετοχές στη φόρμα και θα ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε, αν είστε ο/η τυχερός/τυχερή της κλήρωσης.


Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη ΝΕΑ σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!


ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Παιδική παράσταση «Το Μαγικό σεντούκι – Christmas Edition» στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον – Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

0m 0s

Αυτός ο διαγωνισμός έχει λήξει.

   

divider

Με έναν περίτεχνο τρόπο, περιπλέκεται η ελληνική Μυθολογία, η γλώσσα μας, οι πλανήτες, οι νότες του πενταγράμμου, οι έννοιες παρελθόν-παρόν-μέλλον, η σημασία της διαφορετικότητας και τα Χριστούγεννα. Οι δημιουργικές ασκήσεις που εμπεριέχονται, είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς ώστε να φέρουν τους μικρούς μας φίλους σε μία πρώτη επαφή με την τέχνη, τον πολιτισμό και την επιστήμη.
Το βασικότερο συστατικό μας όμως είναι η δύναμη της αγάπης, η δύναμη που μας ενώνει και όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο από χρώματα, έναν κόσμο όπως τον βλέπουν τα παιδιά… έναν κόσμο Αγάπης!

Λίγα λόγια για το έργο
Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε η ασπρόμαυρη πόλη. Κανένας άνθρωπος δεν διασκέδαζε, χαμογελούσε, τραγουδούσε, έπαιζε. Ο ήλιος είχε εξαφανιστεί, ήταν θλιμμένος. Τα Χριστούγεννα δεν τα γιόρταζαν … Η ιστορία μας όμως ξεκινάει από τα χρόνια τα παλιά, τότε που οι θεοί κατοικούσαν στο Όλυμπο και ο Δίας με την Μνημοσύνη απέκτησαν 9 κόρες.
Κάθε φορά που κάποιος ήθελε να γιορτάσει, εκείνες βρίσκονταν εκεί. Ο κόσμος ήταν πολύ

χαρούμενος και ευτυχισμένος. Η ζωή τους άλλαξε όταν την Βασιλεία ανέλαβε ένας πολύ κακός άνθρωπος που μισούσε τα Χριστούγεννα , δεν ήθελε να ακούει χορούς , γλέντια , τραγούδια, να βλέπει ευτυχισμένους ανθρώπους. Ξεγέλασε τις μούσες και τον Άγιο Βασίλη τους μάγεψε και τους φυλάκισε σε ένα μεγάλο κλουβί. Μέρα με την μέρα μαράζωναν, οι φωνές τους είχαν χάσει την φρεσκάδα τους και η ζωντάνια τους χανότανε. Ο μικρός γιός του Βασιλιά διέταξε να μεταμορφώσουν σε κέρματα τις μούσες και τον Άγιο Βασίλη. Η όλη μαράζωσε και σκοτείνιασε. Πολλά χρόνια μετά ένα ψαράς βρήκε ένα πουγκί στην θάλασσα και το φύλαξε στο σπίτι του. Ήταν πολύ φτωχός και ανοίγοντας το πουγκί , τα μάτια του άστραψαν από την λάμψη που έβγαζαν τα κέρματα. Πάνω στα κέρματα φαίνονταν οι μούσες και ο Άγιος Βασίλης. Έκρυψε το πουγκί στο σεντούκι του και από τότε είδε την ζωή του να αλλάζει. Τα κέρματα ήταν γι ‘αυτόν παρηγοριά του .Κάθε βράδυ τους μιλούσε και τους ευχαριστούσε για όλο το καλό που του έχουν κάνει. Ο ψαράς μεγάλωσε και ποτέ δεν είχε πει για το μυστικό που έκρυβε στο σεντούκι του. Ώσπου η μικρή Αννούλα, η εγγονή του, βρήκε το πουγκί και αποφάσισε πως θα το κάνει δώρο στον ήλιο για να αποκτήσει πάλι το φως του. Ήταν έτοιμη να αλλάξει τον κόσμο αλλά το βράδυ εκείνο μια μεγάλη έκπληξη ζην περίμενε.

Κείμενα –σκηνοθεσία –στίχοι : Μεράβογλου Έφη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδριάνα Σταυριδοπούλου
Μουσική σύνθεση, πρωτότυπη : Αριστέα Ανύση

Παίζουν : Βίκυ Αμερικάνου, Ειρήνη Κόβα, Αλίκη Λατσίνου, Μαρίζα Μανατάκη

Κατασκευές: Η ομάδα

Σχεδιασμός φωτισμών/χειρισμός ήχου και φωτισμών: Στεφανία Μακριαλέα
Κοστούμια: 92 Art

Κιθάρα/βιολί/γιουκαλίλι/κρουστά: Αριστέα Ανύση

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Εργοτάξιον
Διεύθυνση: Διογένους 1, Άγιος Δημήτριος. Μετρό Δάφνη.
Διατίθεται πάρκινγκ για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων.
Τηλέφωνο: 6983930220

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 στις 12.00