Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου» στο Alhambra Art Theater – Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Η παράσταση βασίζεται στις μνήμες της σπουδαίας Μικρασιάτισσας, της Αγγελικής Παπάζογλου, γυναίκας του ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου, όπως τις διηγήθηκε στον γιο της Γιώργη Παπάζογλου, ο οποίος και τις κατέγραψε. Μέσα από τις αφηγήσεις της περνά η ιστορία της Σμύρνης, τότε που οι Έλληνες κυριαρχούσαν στη ζωή της, με τις μαγευτικές ομορφιές της.5 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία, να την παρακολουθήσουν με τους συνοδούς τους, τo Σάββατο 11 Νοεμβρίου – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη ΝΕΑ σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δηλώσαν

 

divider

Στη συνέχεια, η Αγγέλα αφηγείται την καταστροφή, τον ξεριζωμό, την εγκατάσταση των προσφύγων στην πατρίδα Ελλάδα, τον αγώνα που έδωσαν για να προκόψουν και να ριζώσουν στην Ελλάδα, φέρνοντας μαζί τους το φως της Μικρασίας, τον πολιτισμό της και την ψυχή της.

Η «Αγγέλα Παπάζογλου» είναι η μακροβιότερη παράσταση με τον ίδιο πρωταγωνιστή, αφού μετράει 24 χρόνια πορείας από το 1999 που πρωτοανέβηκε. Επίσης, ήταν η πρώτη θεατρική αναφορά στη Μικρασιατική Καταστροφή, στην προσφυγιά και τον ξεριζωμό.

Ταυτότητα παράστασης
«Αγγέλα Παπάζογλου»
Μονόλογος βασισμένος στο βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου «Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης»

Τον ρόλο της Αγγέλας ερμηνεύει η Άννα Βαγενά.

Επιλογή κειμένων και μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας
Σκηνοθεσία: Λάμπρος Λιάβας – Άννα Βαγενά
Σκηνικά – κοστούμια: Μάριος Σπηλιόπουλος
Διάρκεια: 90′
Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Τάγαρη
Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου- We Will

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

ALHAMBRA ART THEATRE (ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΑΜΠΡΑ)
Διεύθυνση: Στουρνάρη 53, Αθήνα 104 32
Τηλέφωνα Θεάτρου – Κρατήσεις : 210 522 0120-1

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023 στις 20.00

 

One thought on “Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου» στο Alhambra Art Theater – Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

  1. Agi

    Απίθανη η κα Βαγενά. Ερμηνεία, κείμενα, σκηνοθεσία, φωτισμοί, ηχητικά, όλα παίξανε τον ρόλο τους για να βγει πολύ ωραία αυτή η παράσταση. Η ηθοποιός μας συνεπήρε με την ερμηνεία της, έδειχνε ότι το ζούσε.. Η Σμύρνη, η ομορφιά της, οι σφαγές, η εκδίωξη, ο ερχομός στην Ελλάδα με τα προβλήματα ως ότου να τα καταφέρουν οι Έλληνες Μικρασιάτες, όλα δοσμένα με μοναδικό τρόπο μέσα από την πολύ ενδιαφέρουσα αφήγηση της πρωταγωνίστριας. Δεν χορταίναμε να παρακολουθούμε..
    Και στη διάρκεια του θεατρικού ακούγαμε πολλά τραγούδια σμυρνέικα, μαζί και τα ρεμπέτικα του άντρα της Αγγέλας. Μας κατάφερε και μείναμε καθηλωμένοι για 70′ που κράτησε η παράσταση. Μπράβο στην πρωταγωνίστρια και σ’ όλους τους συντελεστές που μας μεταφέρανε στο κλίμα της εποχής εκείνης και ακούσαμε τόσα ιστορικά στοιχεία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.