Κερδίστε προσκλήσεις για τη παιδική παράσταση «Με της μουσικής τις νότες της ζωής ανοίγω πόρτες» στο Θέατρο Αλκμήνη – Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Η Αλίκη Κατσαβού σκηνοθετεί και παίζει, μαζί με τον Ιάσονα Λαγουτάρη, το έργο για παιδιά του Τάκη Χρυσούλη: “Με της μουσικής τις νότες της ζωής ανοίγω πόρτες”, στο Θέατρο Αλκμήνη. 2 τυχερά παιδάκια θα έχουν την ευκαιρία, να την παρακολουθήσουν, με τον συνοδό τους,  την Κυριακή 26 Νοεμβρίου  – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.


Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη ΝΕΑ σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δηλώσαν

 

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

divider

Μέσα από τη συμμετοχή των παιδιών επί σκηνής, με κίνηση, χαρά και παιχνίδι και με τους ήχους της κλασικής μουσικής, των Μπαχ, Μπετόβεν, Σούμπερτ, οι ήρωες Μυρτώ και Άρης, θα αναζητήσουν την ομορφιά της ζωής και θα ταξιδέψουν ως το Βορά για να σώσουν τα παγωμένα παιχνίδια.

Ο θίασος έχει ήδη δώσει εξαιρετικά δείγματα δουλείας στην 22χρονη ιστορία του. Ειδικά με την προηγούμενη παράσταση με θέμα την ποίηση και τίτλο «Του τραγουδιού το παραμύθι», σημείωσε μεγάλη επιτυχία, ενθουσίασε γονείς και παιδιά κι απέσπασε εξαιρετικές κριτικές. Σε αυτή τη νέα παράσταση, οι συντελεστές φιλοδοξούν να ξεπεράσουν την προηγούμενη επιτυχία.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η Χιονή είναι η χαϊδεμένη μοναχοκόρη του Βοριά. Μένει μόνη στα κρύα παλάτια του πατέρα της. Αυτή η μοναξιά και η “ψύχρα” της έλλειψης φίλων, την κάνει άπληστη.
Βαριέται εύκολα τα παιχνίδια που φέρνουν οι άνεμοι του πατέρα της και αυτά παγώνουν. Οπότε αποφασίζει και εξαναγκάζει τον πατέρα της να στείλει τους ανέμους του να μαζέψουν και να της φέρουν όλα τα παιχνίδια του κόσμου.
Αυτοί εκτελούν την εντολή.
Όμως ο Άρης και η Μυρτώ, με τη συμβουλή της κουκουβάγιας και την παρέα των παιδιών, παίρνουν το αερόστατο και με το μουσικό κουτί της μελωδίας ταξιδεύουν ως εκεί. Με τη δύναμη της φιλίας και της μουσικής ξεπερνούν όλες τις δυσκολίες, αφού κατορθώνουν να λιώσουν ακόμα και τα κρυσταλλιασμένα καπρίτσια της Χιονής. Ξεπαγώνουν τα παιχνίδια και τα φορτώνουν στο παλιό τρενάκι που άρχισε να τσουλάει κι αυτό. Έτσι μελωδικά επιστρέφουν θριαμβευτές, έχοντας καταλάβει τη δύναμη και τη μοναδικότητα της μουσικής γλώσσας.

Ταυτότητα παράστασης:
Τίτλος: «Με της μουσικής τις νότες της ζωής ανοίγω πόρτες»

Συγγραφέας: Τάκης Χρυσούλης
Σκηνοθεσία: Αλίκη Κατσαβού
Σκηνικά-Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
Μουσική επιμέλεια: Τάσος Καρακατσάνης
Χορογραφίες : Βάσω Γουλιελμάκη
Φωτογραφία: Μαρία Παγώνη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σωσσάνα Χρονοπούλου

Παίζουν: Αλίκη Κατσαβού, Ιάσων Λαγουτάρης

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Θέατρο Αλκμήνη
Αλκμήνης 8, Κάτω Πετράλωνα
κρατήσεις – πληροφορίες : 210 3428650

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 στις 12.00