Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για τη παράσταση «Ελευθερία Κινήσεων» στο Θέατρο Άβατον – Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Η «Ελευθερία Κινήσεων» το νέο έργο του πολυβραβευμένου συγγραφέα Ramiro Torres de Miguel ανεβαίνει σε παγκόσμια πρεμιέρα στο Θέατρο Άβατον (Ευπατριδών 3, Αθήνα), σε σκηνοθεσία του ιδίου και μετάφραση – ερμηνεία Luis Gomezbeck. 3 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία, να την παρακολουθήσουν με τους συνοδούς τους, την Τρίτη 7 Νοεμβρίου – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη ΝΕΑ σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΤΡΙΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δηλώσαν
*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

divider

Ο Luis Gomezbeck υποδύεται τον μετανάστη, ο οποίος μόνος τουμπροστά στο κοινό, αναλογίζεται πώς είναι να γεννιέσαι σε μια χώρα και ναμεταναστεύεις σε μια άλλη. Μιλά σε πρώτο πρόσωπο και με παρρησία ξεδιπλώνει τηνιστορία όλης της ανθρωπότητας ανεξαρτήτως εποχής με τους στίχους του Καβάφη ναπαρεμβάλλονται σε καίρια σημεία.

Το δίδυμο Torres de Miguel – Gόmezbeck δεν είναι άγνωστο στοαθηναϊκό κοινό, αφού έχει παρουσιάσει με επιτυχία σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα τα έργα «Serengeti» και «Narita Airport» Η φιλία και η συνεργασία τους μετρά τουλάχιστον 25 χρόνια (στο Μεξικό, την Αργεντινή και την Ελλάδα). Και οι δύο καλλιτέχνες υπήρξαν κάτοικοι διαφορετικών χωρών και κράτησαν επαφή όλα αυτά τα χρόνια. Στην Ελλάδα έχουν παρουσιάσει τα έργα «Serengeti», «Narita Airport», «Puerto Madryn» και «Διέλευση προς τον… Θάνατο» σε συνεργασία με τους Έλληνες καλλιτέχνες Δέσποινα Σαραφείδου, Χάρη Χιώτη, Ναταλί Τσάβες, Κωνσταντίνο Θεμελή, Χάρη Μπότσηκ.ά.

Το έργο «Ελευθερία Κινήσεων» είναι η νέα παραγωγή της ΣΑΪΤΑ εταρείας πολιτισμού ΑΜΚΕ, που θα ταξιδέψει στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού,

Σκηνοθετικό σημείωμα:

Το έργο “Ελευθερία Κινήσεων” είναι ένας μονόλογος που έγραψα βασισμένος σε μαρτυρίες μεταναστών. Είναι ιστορίες μετανάστευσης, δηλαδή,που ναι μεν είχαν μια δύσκολη πορεία, αλλά είχαν και ένα αίσιο τέλος. Το κείμενο αναλύει με παρρησία, το φαινόμενο της μετανάστευσης από τη σκοπιά τωνίδιων των μεταναστών και των εμπειριών τους μέσα από την καθημερινότητα, τηνπροσαρμογή και την ενσωμάτωσή τους. Δηλαδή, την εκμάθηση μιας καινούριας γλώσσας, την εύρεση εργασίας, την τακτοποίηση εγγράφων και αδειών και κυρίως τη μετατροπή της ατομικής υπόστασης σε ξένο στοιχείο.

Επίσης, συνέλαβα την ιδέα του έργου, όταν συνειδητοποίησα πως η μετανάστευση, την τελευταία δεκαετία έχει μετατραπεί σε ένα περιττό κακό και για πολλούς είναι η αιτία όλων των δεινών της ευρωπαϊκής κοινωνίας. Όμως, στην πραγματικότητα η μετανάστευση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ιστορία της ανθρωπότητας. Γι’ αυτό και κατά κάποιον τρόπο, όλοι είμαστε απόγονοι μεταναστών.

Σκέφτηκα πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να διηγηθώ αυτές τις ιστορίες με τη βοήθεια του καρδιακού μου φίλου και ηθοποιού Λούις Γκόμεζμπεκ. Η συμμετοχή του στην παράσταση είναι για ‘μένα ιδιαίτερα σημαντική, διότι γνωριζόμαστε πάνω από 25 χρόνια, προτού καν και οι δύο μεταναστεύσουμε.Αμφότεροι, έχουμε ζήσει πάνω από τη μισή μας ζωή εκτός Μεξικό και έχουμε να διηγηθούμε πολλά.

Τέλος, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή το έργο μου να κάνει την παγκόσμιαπρεμιέρα του στην Αθήνα, στον τόπο που χάρισε απλόχερα το θέατρο στην ανθρωπότητα.

Ramiro Torres de Miguel

Η ταυτότητατης παράστασης

«Ελευθερία Κινήσεων»

Είδος: Μονόλογος, κοινωνικό

Διάρκεια: 60λεπτά

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Ramiro Torres de Miguel

Μετάφραση -Ερμηνεία: Luis Gόmezbeck

Βοηθός σκηνοθέτη – Οργάνωση παραγωγής: Βιργινία Μιχαήλ

Ενδυματολόγος: Ελένη Εξάρχου

Τεχνική υποστήριξη: Γιώργος Ψυχράμης

Γραφιστικά: Iván Riegwlen

Φωτογραφίες:Υπατία Κορνάρου

ΓραφείοΤύπου – Επικοινωνία: Ράνια Παπαδοπούλου

Παραγωγή: Σαΐτα Εταιρεία Πολιτισμού ΑΜΚΕ

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3 Γκάζι, Μετρό Κεραμεικός, Πληροφορίες: 2103412689

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023 στις 21:00

One thought on “Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για τη παράσταση «Ελευθερία Κινήσεων» στο Θέατρο Άβατον – Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

  1. Agi

    Ήταν πολύ ενδιαφέρον το κείμενο, όμως θα προτιμούσαμε να δούμε αυτή την παράσταση σε εκδήλωση ή σε συνέδριο όπου εκεί θα δινόταν πολύ μεγαλύτερη έμφαση και προσοχή στον λόγο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.