Κερδίστε προσκλήσεις για τη παράσταση «Μνήμες Γυναικών» στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον – Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Η Χριστίνα Τασκασαπίδου παρουσιάζει την παράσταση «Μνήμες Γυναικών» στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον. 1 τυχερός θα έχει την ευκαιρία, να την παρακολουθήσει με την/τον συνοδό του,  την Κυριακή 5 Νοεμβρίου – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δηλώσαν

 

divider

Δύο παράλληλες ιστορίες με κοινό παρονομαστή την πορεία δύο διαφορετικών μα και τόσο όμοιων γυναικών, της Γαλλίδας ποιήτριας Lydie Dattas και της μικρής Ιφιγένειας.
Τι συμβαίνει όταν οι αθώες αναμνήσεις ενός νεαρού κοριτσιού συναντάνε στο δρόμο τους το έργο του Γιάννη Ρίτσου;
Τι μπορεί να γεννηθεί όταν το θαύμα της αγνότητας διασταυρώνεται με την μητρική αγάπη;

Οι δύο κοριτσίστικες φιγούρες, αφημένες σε ένα πηγαίο, οργασμικό συναίσθημα, ξεδιπλώνουν τα γεγονότα της παιδικής τους ηλικίας που σημάδεψαν για πάντα τη ζωή τους.
Ένα θεατρικό ταξίδι μνήμης και εξομολόγησης, μια κατάδυση στην εμπειρία της επαφής με το Θείο και τη μητρική θαλπωρή.”Στη δραματουργία χρησιμοποιούνται αποσπάσματα από τα έργα των Γιάννη Ρίτσου «Τέταρτη Διάσταση – Επιστροφή τής Ιφιγένειας» και της Lydie Dattas «Βίωμα Καλοσύνης»

Κατά την διάρκεια της παράστασης, θα προβληθεί η ταινία «Βιωμα Καλοσύνης/Experience of Goodness》της Ελένης Αλεξανδράκη. Είναι μικρού μήκους ταινία -προσευχή, η οποία βασίζεται σε αποσπάσματα του βιβλίου της Lydie Dattas «L’Experience de bonte» σε μετάφραση Σωτήρη Γουνελα.
Αναφέρεται στο προσωπικό βίωμα της Lydie Dattas, η οποία όταν ήταν τριών ετών, βίωσε μια πνευματική εμπειρία χάρη σε μια μοναχή που την περιέθαλψε όταν ήταν άρρωστη.
Η ταινία έχει εμπνευστεί από την παράσταση της Όλιας Λαζαρίδου που είχε δημιουργηθεί για την ενίσχυση των σκοπών της Μ.Α.Φ. “ΓΑΛΙΛΑΙΑ” το 2020.

Η ταινία προβλήθηκε:

Στο φεστιβάλ Δράμας 2021. Στο διαγωνιστικό μέρος διεθνούς Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας 2021.Στο “Αναγνωστικό της Γαλιλαίας”, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας 2021. (προβλήθηκε διαδικτυακά μόνο για 24 ώρες)

Ταυτότητα Παράστασης

Σχεδιασμός – Ερμηνεία : Χριστίνα Τασκασαπιδου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Μπλαθρας
Μουσική: Arvo Part
Φωτισμοί:Θωμάς Οικονομάκος
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Χριστοδούλου

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΠΑΓΚΕΙΟΝ
Πλατεία Ομονοίας 18, Αθήνα
Τηλ. Κρατήσεων: 6975535197, 6955540755, 6955445130

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 στις 20.00