Κερδίστε προσκλήσεις για τη παράσταση «Έργο Δύο Προσώπων» στο Θέατρο Αλκμήνη – Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

Η Αλίκη Κατσαβού σκηνοθετεί και παίζει, μαζί με τον Ιάσονα Λαγουτάρη, το άπαιχτο στην Ελλάδα έργο του Τενεσί Ουίλιαμς “Έργο Δύο Προσώπων” στο Θέατρο Αλκμήνη. 2 τυχεροί θα κερδίσουν απο μια μονή-ατομική πρόσκληση, για να το παρακολουθήσουν το Σάββατο 7 ή την Κυριακή 8 Οκτωβρίου – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!


ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023
Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δηλώσαν

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δηλώσαν

 

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

divider

.

Ο Τενεσί Ουίλιαμς είχε μεγάλη αδυναμία σε αυτό το έργο του και έλεγε ότι είναι «Το πιο όμορφο έργο μου μετά το Λεωφορείο ο Πόθος. » (πηγή: Wikipedia, Λήμμα Τενεσί Ουίλιαμς) Είναι ένα έργο για την πορεία προς τη λύτρωση δύο ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τις ψυχικές επιπτώσεις της απομόνωσης και της περιθωριοποίησης στις ήδη εύθραυστες ψυχές τους.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Δύο αδέλφια, η Κλερ κι ο Φελίς, που είναι ηθοποιοί, βρίσκονται παρατημένοι από το θίασό τους σε ένα θέατρο της επαρχίας, σε ένα μέρος που ονομάζεται Νέα Βιθεσδά. Αντιμέτωποι (ίσως) από ένα κοινό που περιμένει μια παράσταση, αλλά περισσότερο για να λυτρωθούν από τον φόβο που προκαλεί ο εγκλεισμός και η κοινωνική απομόνωση, ερμηνεύουν το «Έργο δύο προσώπων». Πρόκειται για μια ψευδαίσθηση μέσα σε μια ψευδαίσθηση, μια «κραυγή» από την απομόνωση, τον πανικό και τον φόβο. (Out Cry ήταν εξάλλου ο τίτλος μιας εκδοχής αυτού του έργου, που έκανε πρεμιέρα στο Ivanhoe Theatre στο Σικάγο τον Ιούλιο του 1971).

Μέσα σε αυτή τη διπλή πλοκή με τη σύμβαση ενός έργου μέσα σε ένα έργο, οι χαρακτήρες της Κλερ (Clare) και του Φελίς (Felice) είναι ψυχολογικά κατεστραμμένοι από το να είναι μάρτυρες της τραυματικής δολοφονίας/αυτοκτονίας των γονιών τους. Από το περιστατικό παρέμειναν κλεισμένοι στο σπίτι της οικογένειας και προσπαθούν να κάνουν διστακτικές επαφές με τον έξω κόσμο. Ταυτόχρονα, καθώς οι ηθοποιοί βυθίζονται μέσα και έξω από την παράσταση, αυτοσχεδιάζοντας μέρη που δεν έχουν απομνημονευτεί ή δεν έχουν γραφτεί ακόμη, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διαφοροποιηθούν οι ηθοποιοί από τους χαρακτήρες και η πραγματικότητα από την ψευδαίσθηση.

Ταυτότητα παράστασης:
Τίτλος: «Έργο δύο προσώπων»
Συγγραφέας: Τενεσί Ουίλιαμς
Απόδοση: Αλίκη Κατσαβού
Σκηνοθεσία: Αλίκη Κατσαβού
Σκηνικά-Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
Μουσική επιμέλεια -Ενορχήστρωση: Τάσος Καρακατσάνης
Παίζουν: Αλίκη Κατσαβού, Ιάσων Λαγουτάρης
Παραγωγή: Θεατρομάθεια 2023-24

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Θέατρο Αλκμήνη
Αλκμήνης 8-12, Κ.Πετράλωνα
Τηλ. 210 3428650

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023 στις 21.30

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 στις 18:30

One thought on “Κερδίστε προσκλήσεις για τη παράσταση «Έργο Δύο Προσώπων» στο Θέατρο Αλκμήνη – Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

Τα σχόλια είναι κλειστά.