Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για τη παράσταση «Δεσποινίς Μαργαρίτα» στο Θέατρο Άλμα – Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Με το εμβληματικό έργο «Δεσποινίς Μαργαρίτα» του Ρομπέρτο Ατάϋντε έρχεται αντιμέτωπη φέτος η Κατερίνα Μαραγκού, υπό τη σκηνοθετική οδηγία του Γιάννη Μαργαρίτη και με τη σημαντική συμβολή του συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη. 5 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία, να την παρακολουθήσουν με τους συνοδούς τους, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!


ΤΡΙΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δηλώσαν

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο. 

divider

Το «Δεσποινίς Μαργαρίτα» ανέβηκε το 1975 στην Ελλάδα με την Έλλη Λαμπέτη. Σήμερα 47 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα και ενώ μεσολάβησαν και άλλες παραστάσεις του ίδιου έργου στην χώρα μας, η Κατερίνα Μαραγκού επανεμφανίζεται στην σκηνή του θεάτρου ΆΛΜΑ ερμηνεύοντας τον σημαντικό αυτό μονόλογο στην εξαιρετική μετάφραση του Κώστα Ταχτσή.

Στο τωρινό ανέβασμα του έργου και σύμφωνα με τις οδηγίες του Γιάννη Μαργαρίτη, η  Κατερίνα Μαραγκού έρχεται αντιμέτωπη με μια υποκριτική ακροβασία ανάμεσα σε έναν ποιητικό ρεαλισμό και έναν ονειρικό αλλά και επιθετικό εξπρεσιονισμό, αναδεικνύοντας το  φαινόμενο της φθοράς κάθε συστήματος με χιούμορ, δραματικότητα, απελπισία και ανατρεπτική διάθεση, φθάνοντας στα όρια μιας απροσδόκητης κλοουνερί.

Ο Ρομπέρτο Ατάϋντε γεννήθηκε το 1949 στη Βραζιλία.
Επηρεάστηκε βαθιά από τα γεγονότα της εποχής και αναζήτησε με επιμονή την βαθύτερηουσία της παιδείας, σε σχολές και πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης.
Τελικά εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια για ακαδημαϊκή μόρφωση και άρχισε να γράφει. Το πρώτο του μυθιστόρημα “Ο φίλος Ιονάθαν” γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Στα 21 του, γράφει το θεατρικό “Δεσποινίς Μαργαρίτα” που τον κάνει ευρύτερα γνωστό στο κοινό. Συνέχισε με παραμύθια και ακόμα πέντε θεατρικά. Τα έργα του αναγνωρίστηκαν σε όλον τον κόσμο και σε πολύ νεαρή ηλικία, κέρδισε το βραβείο “Μολιέρ”.

Η “Δεσποινίς Μαργαρίτα” έρχεται στο θέατρο ΆΛΜΑ για να ξεβολέψει τις παγιωμένες απόψεις μας, γύρω από τα μεγάλα κοινωνικά θέματα της εποχής μας.

Μετάφραση: Κώστας Ταχτσής
Σκηνοθεσία & Φώτα: Γιάννης Μαργαρίτης
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνικά – Κοστούμια: Carmencita Brojboiou
Με την Κατερίνα Μαραγκού

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Θέατρο Άλμα
Αγ. Κωνσταντίνου και Ακομινάτου 15-17, μετρό Μεταξουργείου
Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 5220100

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 στις 21:00

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)