Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «F-X» στο Θέατρο 104 – Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Στην πρώτη σκηνοθετική του απόπειρα ο Νίκος Νικολαΐδης, μαζί με με έναν ξεχωριστό ηθοποιό της νέας γενιάς, τον Βασίλη Λιάκο, επιχειρούν να μεταφέρoυν στην σκηνή του 104 το θεατρικό έργο “F – X” του Γάλλου συγγραφέα Μichael Stampe.
2 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία, να την παρακολουθήσουν με τους συνοδούς τους, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!


ΤΡΙΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δηλώσαν

 

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

divider

Έχοντας επιλέξει μια παράδοξη και ιδιαίτερη απομόνωση, ο F-X αποφασίζει, μετά το θάνατο της μητέρας του, να εγκαθιδρύσει την έννοια της ισορροπίας στη ζωή του. Με όχημα την τέχνη, πότε του Μιχαήλ Άγγελου, πότε του Ουσμάν Σόου και πότε του Σουτίν, και με βασικό του εργαλείο μια φωτογραφική μηχανή, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα άλμπουμ φωτογραφιών, χρησιμοποιώντας ως μοντέλο τον εαυτό του.

Στην πραγματικότητα, μέσα από την έκθεση του σώματός του, η οποία αποτελεί προϊόν προσεκτικής και σχολαστικής παρατήρησης, επιχειρεί μια ανατομία της ίδιας της ψυχής του: η σχέση του με τη μητέρα του, η απουσία του πατέρα, η κακοποίησή του σε παιδική ηλικία, ο ένας και μοναδικός φίλος – όλα κάτω από το πρίσμα της συνεχούς ανάγκης για απομόνωση και ιδιωτικότητα. Η σύνθεση αυτή των φωτογραφιών εν τέλει καταλύει την έννοια της μοναξιάς, καθώς αποτελεί τη γέφυρα επικοινωνίας του ήρωα με όλους τους followers του στο instagram, όπου τις κοινοποιεί. Η διάδρασή του με τους θαυμαστές του περιορίζεται κυρίως στα σχόλια που δέχεται για το σώμα του, τα οποία είτε θετικά, είτε αρνητικά, αποτελούν σημείο αναφοράς στη ζωή του, αφού μέσα από αυτά τα σχόλια ο ίδιος απολαμβάνει τελικά την αποδοχή που αποζητούσε πάντα.

Ζώντας μέσα σ’αυτήν την καθημερινότητα, και δημιουργώντας μέσα από τις φωτογραφίες που κοινοποιεί τη δική του Δευτέρα Παρουσία, ως άλλος Μιχαήλ Άγγελος, περιμένει να του χαριστεί η ελευθερία του. Η ελευθερία θα έρθει. Όμως θα έρθει σε ανύποπτο χρόνο, ξαφνιάζοντάς τον. Χαρίζοντάς του, ωστόσο, το φως.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Νίκος Νικολαϊδης
Μετάφραση: Πόπη Μόρφη
Δραματουργική επεξεργασία:Κορίνα Βασιλειάδου

Φωτισμοί: Ελένη Χούμου
Μουσική: Μίμης Νικολόπουλος
Σκηνικός χώρος – Κοστούμια: Δημοσθένης Κλημενώφ
Κίνηση: Άρια Μπουμπάκη
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Βίντεο: Χρήστος Συμεωνίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Σταύρος Μπαρμπουνάκης
Επικοινωνία: Ευαγγελία Σκρομπόλα
Ερμηνεύει ο Βασίλης Λιάκος

ΠΟΥ & ΠΟΤΕ

Θέατρο 104
Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα (μετρό Κεραμεικός)
τηλ κρατήσεων 2103455020-6940290312
www.104.gr
www.facebook.com/theatre104

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 στις 21:15

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)