Kερδίστε διπλές προσκλήσεις για την μουσική παράσταση «Ψυχές & Ήρωες» στο Ωδείο Αθηνών – Σάββατο 21 Iανουαρίου 2023

Η πρώτη συναυλία της Φιλαρμόνιας στη νέα αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Αθηνών Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δεσποτόπουλος», είναι γεγονός! 4 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία, να την παρακολουθήσουν με τους συνοδούς τους, το  Σάββατο 21 Iανουαρίου  – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!


ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δηλώσαν

 

 

Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

 

divider

 Στις 21 Ιανουαρίου θα παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα με σπάνια έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών: Ο Ναπολέων Λαμπελέτ ήταν μέλος μεγάλης οικογένειας συνθετών από την Κέρκυρα και τα έργα του είναι ελάχιστα γνωστά. Το έργο «Πεταλούδες στον κήπο των ρόδων» είναι απόσπασμα μπαλέτου από μια ξεχασμένη οπερέτα του και αποκαταστάθηκε μουσικολογικά από την Φιλαρμόνια. Ο Γεώργιος Πλάτων, και αυτός επτανησιακής καταγωγής, είναι από τους σημαντικότερους συνθέτες και πιανίστες του ελληνικού εικοστού αιώνα και δάσκαλος πολλών νεότερων συνθετών.
Τα έργα των δύο Ελλήνων θα συνομιλήσουν, στο πρώτο μέρος της συναυλίας, με το δροσερό και νεανικό κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα του διάσημου Ρώσου συνθέτη Dmitri Kabalevsky, με σολίστ την Λευκή Κολοβού.
Τη συναυλία θα κλείσει η διαχρονική και πάντα προκλητική «Ηρωική» συμφωνία του Ludwig van Beethoven, σε μια πολυαναμενόμενη ερμηνεία από την Φιλαρμόνια, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Μαλιάρα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της συναυλίας:

Γεώργιος Πλάτων: Παληός Θρύλος
Ναπολέων Λαμπελέτ: Butterflies in the Garden of Roses, μουσική μπαλέτου
Dmitri Kabalevski: Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα αρ.1, σε σολ ελάσσονα, op.49
Σολίστ: Λευκή Κολοβού

Ludwig van Beethoven: Συμφωνία αρ.3, σε μι ύφεση μείζονα, op.55, Eroica

ΠΟΥ & ΠΟΤΕ

«Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος», ​​​​​​​Ωδείο Αθηνών
Βασ. Γεωργίου B 17-19, Αθήνα 106 75 (είσοδος από την οδό Ρηγίλλης)

Σάββατο 21 Iανουαρίου 2023 στις 20.30