Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Δείπνο με φίλους» στο Alhambra Art Theatre – Σάββατο 24, Κυριακή 25 & Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Tο «Δείπνο με φίλους», η ξεκαρδιστική και συγκινητική κωμωδία του πολυβραβευμένου Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Ντόναλντ Μάργκιουλις, σε σκηνοθεσία Μάνου Αντωνίου με τους Σταύρο Μαρκάλα , Ιωάννα Πηλιχού, Μάνο Αντωνίου και Αθηνά Νιαβή έρχεται στο Alhambra Art Theatre μέσα στις γιορτές.Αν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή για μία από τις 5 διπλές προσκλήσεις, για Σάββατο 24, Κυριακή 25 & Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, απλά συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που δηλώσατε, εφόσον είστε ανάμεσα στους τυχερούς.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δηλώσαν

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δηλώσαν

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δηλώσαν

 

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες.Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

 

divider

Το έργο έχει λάβει το βραβείο Pulitzer το 2000 ως η καλύτερη θεατρική  κωμωδία σχέσεων, το βραβείο της Ένωσης Αμερικάνων Κριτικών, το βραβείο Lucile Lortel και Outer Critics Circle, καθώς και το βραβείο Dramatists Guild Hull-Warriner και πραγματεύεται το θέμα του γάμου και του διαζυγίου με τρόπο αστείο και «σκοτεινό» μέσα από τη ζωή δύο ζευγαριών. Ο γάμος, η αγάπη, η φιλία κι ο έρωτας είναι μόλις μερικές από τις αξίες που θίγονται μέσα στην άκρως επίκαιρη κωμωδία, όπου φανερώνεται η αλήθεια στην οποία έχουν βασιστεί και διαμορφωθεί οι σχέσεις των ζευγαριών στη σημερινή εποχή. Η παγκόσμια πραγματικότητα καθρεφτίζεται με έντονη δράση, χιούμορ, συγκίνηση αλλά και πολλές ανατροπές.

Η υπόθεση του έργου

Στο επίκεντρο του έργου βρίσκονται δύο παντρεμένα ζευγάρια, που ύστερα από 20 χρόνια, το ένα βρίσκεται στα πρόθυρα του χωρισμού και το άλλο χάνεται στη ρουτίνα του έγγαμου βίου. Ο επεισοδιακός χωρισμός των μεν, θα φέρει τους δε, μπροστά σε έναν καθρέπτη βγάζοντας στην επιφάνεια απωθημένα, μικρές ζήλιες και την ουσιαστική φθορά που προκαλείται στις σχέσεις. Όπως εύστοχα διαπιστώνει ο συγγραφέας «ο χρόνος ταΐζει το θηρίο που σκοτώνει το  γάμο».
Έπειτα από καιρό, οι χωρισμένοι ξαναφτιάχνουν πιο κατασταλαγμένα τις ζωές τους, κάτι που δημιουργεί τριγμούς στις σχέσεις με τους φίλους τους, ίσως επειδή εκείνοι δεν τολμούν να μιμηθούν το παράδειγμά τους. Όμως, αποφασίζοντας να παλέψουν μέχρι τέλους, προχωρούν σε αμοιβαίες προσπάθειες και υποχωρήσεις.

Κωμωδία, διάρκεια 120 λεπτά με διάλειμμα

Συντελεστές:
Κείμενο: Donald Margulies
Σκηνοθεσία: Μάνος Αντωνίου

Σκηνικά-Κοστούμια: Μάγδα Καλέμη
Μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Χάσκα
Βοηθός σκηνοθέτη: Δέσποινα Χαριάτη
Φωτογραφίες: Λάμπρος Χειμωνάς
Ηθοποιοί: Σταύρος Μαρκάλας (Τομ), Ιωάννα Πηλιχού (Μπεθ), Μάνος Αντωνίου (Γκέιμπ), Αθηνά Νιαβή (Κάρεν)

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

ALHAMBRA ART THEATRE (ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΑΜΠΡΑ)
Διεύθυνση: Στουρνάρη 53, Αθήνα 104 32
Τηλέφωνα Θεάτρου – Κρατήσεις : 210 522 0120-1

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022 στις 21:00
Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022 στις 18.00
Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022 στις 21.00

Web address: https://www.alhambra-art-theatre.gr
e-mail: info@alhambra-art-theatre.gr
Facebook: https://www.facebook.com/alhambraarttheatreproductions
Instagram: https://www.instagram.com/alhambra_art_productions

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)

One thought on “Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Δείπνο με φίλους» στο Alhambra Art Theatre – Σάββατο 24, Κυριακή 25 & Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

  1. Agi

    Μα πόσο αληθινό και αλήθεια πόσο επίκαιρο!! Με διεισδυτική ματιά φτάνει στο βάθος των σχέσεων των παντρεμένων ζευγαριών και δείχνει τον αμείλικτο χρόνο με τις υποχρεώσεις του να “σκοτώνει” σιγά-σιγά τον ερωτισμό τους. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο και οι αντιδράσεις των ζευγαριών διαφορετικές.. Ή παλεύεται και μπορεί να ξαναρχίσει ή τελειώνει και ο καθένας παίρνει χωριστό δρόμο. Δείχνει την ατολμία και την τόλμη, το διαφορετικό σκεπτικό και τους ανόμοιους χαρακτήρες, και τις συνθήκες την ώρα της απόφασης..
    Μας κράτησε καθηλωμένους ως το τέλος. Το ρουφούσαμε το έργο. Πολύ καλοί οι ηθοποιοί και η σκηνοθεσία. Μας συνεπήραν το κείμενο και το παίξιμο. Τη συνιστώ να τη δει κανείς.. Όλο και κάποια ιδέα θα προκύψει για να σκεφτεί κάποιος πάνω στις σχέσεις ζωής. Κάποιες φορές δεν ακουγόταν καθαρά κάποια λόγια..

Τα σχόλια είναι κλειστά.