Θεατρικό παιχνίδι για 6 παιδιά & εφήβους με την Σοφία Παπαδοπούλου στο Θέατρο 104 – Παρασκευή 21 και Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Στο θέατρο 104 η Ομάδα των Πέντε Εποχών λειτουργεί εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού  τριών ηλικιακών κατηγοριών, νήπια (2,5-5,5 ετών) – παιδιά (6-11 ετών) – εφήβους (12-17 ετών) κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Δίνουμε την ευκαιρία σε 2 γονείς απο κάθε ηλικιακή ομάδα, να προσφέρουν αυτήν την εμπειρία στα παιδιά τους, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα συμμετοχής. Οι τυχεροί θα ειδοποποιηθούν στο email που θα δηλώσουν την προηγούμενη ημέρα.

ΝΗΠΙΑ (2,5-5,5 ΕΤΩΝ) ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Contest Cat: No contest found

 

 

ΠΑΙΔΙΑ (6-11 ΕΤΩΝ) ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Contest Cat: No contest found

 

 

 

ΕΦΗΒΟΙ (12-17 ΕΤΩΝ) ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Contest Cat: No contest found

 

Τα παιδιά, ως ευαίσθητοι αποδέκτες απορροφούν όλους τους κραδασμούς της σύγχρονης κοινωνίας, γι’ αυτό στις μέρες μας η ανάγκη για ουσιαστική επικοινωνία και έκφραση είναι επιτακτική.
Η Σοφία Παπαδοπούλου ηθοποιός, σκηνοθέτης και εμψυχώτρια φιλοδοξεί και αυτή την χρονιά μέσω της χαράς του παιχνιδιού και του θεάτρου, να δώσει μια διέξοδο στις ανησυχίες των παιδιών, που θα «φωτίσει» τον ψυχικό τους κόσμο, θα «ξεκλειδώσει» τις καρδιές και τα εκφραστικά τους μέσα και θα τα οδηγήσει στα «μονοπάτια» της ενσυναίσθησης.

Στα εργαστήρια της Ομάδας των Πέντε Εποχών, που στεγάζονται στο Θέατρο 104 από το 2014, σε ένα κλίμα αποδοχής και ενθάρρυνσης, με ομαδικότητα και συνεργασία (χωρίς το άγχος της απόρριψης, του σωστού και του λάθους) τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να «συναντηθούν» με την δική τους αλήθεια και να ανακαλύψουν τον «έναν», τον «μοναδικό» εαυτό τους, να κινητοποιήσουν μηχανισμούς προσαρμογής και τελικά να βρουν τρόπους να επικοινωνήσουν, να σχετιστούν και να αναπτύξουν δεξιότητες ζωής.
Συγκεκριμένα: μαθαίνουν να παίρνουν πρωτοβουλίες και να βρίσκουν μόνα τους απαντήσεις και λύσεις, μαθαίνουν να «αναγνωρίζουν» τα συναισθήματα τους και τα συναισθήματα των άλλων, ενισχύουν την αισθητική καλλιέργεια και την γλωσσική τους ανάπτυξη.
Με πολλαπλά ερεθίσματα (από τις τέχνες, την κοινωνική ζωή, ψυχολογία, λογοτεχνία κα) και τεχνικές (θεατρικό παιχνίδι, σωματικό θέατρο, αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια ρόλων) τα εργαστήρια της Ομάδας των Πέντε Εποχών λειτουργούν ως ένα «πεδίο δράσης», που αποτελεί για τα παιδιά πηγή ευαισθητοποίησης, έκφρασης, επινόησης, αλληλεπίδρασης, αυτοπεποίθησης, αποδοχής, έκπληξης, διασκέδασης, απόλαυσης και στοχασμού!

Tα παιδιά θα έχουν την χαρά να «μοιραστούν» την εμπειρία τους, με γονείς συγγενείς και φίλους «στην δική τους παράσταση», που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου 104, στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΡΑΤΗΣΗΣ
*Στο χώρο μας έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής για την προστασία όλων μας.

Εμψύχωση- Θεατρική κατεύθυνση: Σοφία Παπαδοπούλου ηθοποιός, σκηνοθέτης, εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής & ιδρυτικό μέλος της Ομάδας των Πέντε Εποχών.

Εργαστήρια:
Για νήπια (2,5-5,5 ετών) κάθε Παρασκευή 17:30 – 18:30
Για παιδιά (6-11 ετών) κάθε Παρασκευή 19:00 – 20:30
Για εφήβους (12-17 ετών) κάθε Σάββατο 12:00 – 13:30

Θέατρο 104
Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα (μετρό Κεραμεικός)
τηλ κρατήσεων 2103455020-6940290312
www.104.gr
www.facebook.com/theatre104

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)