Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Η Γιορτή του Θερισμού” στο Θέατρο 104 – Τετάρτη 6 & Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Η νέα παράσταση της ομάδας Αντιστροφή “Η Γιορτή του Θερισμού”, έρχεται στο Θέατρο 104, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
10 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία, να την παρακολουθήσουν με τους συνοδούς τους, την Τετάρτη 6  ή την Πέμπτη 7 Απριλίου  – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!


ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ευδοκία Πριμηκυρίου
Αλεξάνδρα Μπαθρέλλου
Σπυριδούλα Μπραντάου
Νικόλαος Μανιάτης
Βασίλης Κόλιας
Θοδωρής Λιακος

 

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ευθαλία Τέγου
Θοδωρης Γεωργιλας
Αφροδιτη Ταταρογλου
Σταύρος Φυδανάκης
Κωνσταντινος Κλειδαρας
Κωνσταντινα Παπαποστολου

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο. 

 

divider

Μια παράσταση βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Άγκνες Μάγνουσντότιρ, μιας γυναίκας καταδικασμένης σε θάνατο που περιμένει υπομονετικά την εκτέλεση της ποινής της. Μέχρι τότε, “φιλοξενείται” στο σπίτι μιας οικογένειας σε κάποια επαρχιακή πόλη της Ισλανδίας διαταράσσοντας συνεχώς τις ισορροπίες. Ο φόβος για το ξένο και το ανοίκειο, που προκαλεί ο άγνωστος άλλος, η φόνισσα, το “τέρας”, δεν αργεί να μετατραπεί σε αμφιβολία. Μια αμφιβολία που οδηγεί τον κάθε ήρωα σε μια απρόσμενη και λυτρωτική συμφιλίωση με τους άλλους μα και τον ίδιο του τον εαυτό.

Τι συμβαίνει, λοιπόν, όταν εγκαταλείπουμε τις ταμπέλες, τον φόβο και τις προλήψεις και αντιμετωπίζουμε το μαύρο πρόβατο με κατανόηση; Τι συμβαίνει όταν καταλαβαίνουμε ότι οι πράξεις ενός ανθρώπου πολλές φορές λένε ψέματα και πως η αλήθεια βρίσκεται στην παραδοχή πως οι άνθρωποι είμαστε ατελείς; Ίσως εκεί ν’ ανθίζει ο σπόρος ενός άλλου πιο ανθρώπινου κόσμου.

Σε μια ατελή κοινωνία, γεμάτη με ανθρώπους που κάνουν συνεχώς λάθη, έχει άραγε θέση η θανατική ποινή χωρίς να στερεί από τον άνθρωπο τη δυνατότητα να διορθώνει και να βελτιώνεται; Διακόσια χρόνια μετά την τελευταία εκτέλεση θανατικής ποινής στην Ισλανδία κάποιες χώρες συνεχίζουν να πιστεύουν στην δύναμη της εκδικητικής τιμωρίας στερώντας από κάποια άλλη “Άγκνες” το δικαίωμα στη ζωή.

Η ομάδα Αντιστροφή δημιουργήθηκε το 2016 και έχει παρουσιάσει δύο παραστάσεις μέχρι σήμερα: Αγαπητέ Τσέχωφ (2016), σύνθεση διηγημάτων του Αντόν Τσέχωφ και Σήμερα ξύπνησα παιδί (2018-2019), πρωτότυπη ιστορία με μουσική, βασισμένη σε κείμενα και βιογραφικά στοιχεία του Έρμαν Έσσε. Στόχος μας είναι η έρευνα, η μελέτη και ο πειραματισμός πάνω σε κείμενα ελληνικά και ξένα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο – Δραματουργική Επεξεργασία – Σκηνοθεσία: Ομάδα Αντιστροφή
Επιμέλεια Σκηνοθεσίας – Κίνησης: Αυγουστίνος Κούμουλος
Μουσική: Νίκος Καραδοσίδης
Φωτισμοί: Στέβη Κουτσοθανάση
Φωτογραφίες: Σπύρος Περδίου
Trailer: Ελένη Κατρακαλίδη
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
Παραγωγή: Ομάδα Αντιστροφή
Εκτέλεση παραγωγής: A Priori

Ερμηνεία: Δημήτρης Κακαβούλας, Κύρα Καρυτινού, Φιλίππα Σκούρτη, Αλεξία Στολιδάκη

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 στις 21:00

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 στις 21:00

Θέατρο 104
Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα (μετρό Κεραμεικός)
τηλ κρατήσεων 2103455020-6940290312
www.104.gr
www.facebook.com/theatre104

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)