Κερδίστε 4 διπλές προσκλήσεις για τη παράσταση ‘Κρόνος και Δίας: Mονομαχία χωρίς τέλος’ στο Θέατρο Altera Pars – Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Μια μουσικοθεατρική performance με μία ηθοποιό, έναν μουσικό και πολλά παραδοσιακά όργανα απ’ όλο τον κόσμο, για την αιώνια πάλη της ζωής ενάντια στο χρόνο.
Τι είναι ο χρόνος και μπορεί ποτέ ο άνθρωπος να τον δαμάσει;
Το θέατρο Altera Pars παρουσιάζει την μουσικοθεατρική παράσταση “Κρόνος και Δίας: Mονομαχία χωρίς τέλος”.
4 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία, να την παρακολουθήσουν με τους συνοδούς τους, την  Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!


ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Ιορδάνης Παπαδοπουλος
Κωνσταντίνος Ψαθάς
Ελισάβετ Μπαρπάκη

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

 

divider

Αναζητώντας απαντήσεις στην αιώνια αγωνία του ανθρώπου γύρω απ’ το ζήτημα του χρόνου, η παράσταση στρέφεται στην αρχαία ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα στον μύθο του Κρόνου και την κοσμογονική σύγκρουσή του με το Δία, γνωστή στη μυθολογία και ως Τιτανομαχία. Ο Τιτάνας Κρόνος, παγκόσμιο σύμβολο του αδηφάγου χρόνου, καταβροχθίζει τα παιδιά του οδηγώντας τα στην ανυπαρξία. Την παντοδυναμία του έρχεται ν’ ανατρέψει το μοναδικό παιδί που ξέφυγε της καταστροφικής μανίας του, ο Δίας, που ετυμολογικά και συμβολικά προσδιορίζεται ως πηγή της «ζωής». Έτσι ο μύθος μπορεί να ιδωθεί ως το διαχρονικό όνειρο εξάλειψης του χρόνου, που μας υπενθυμίζει πως ο χρόνος δύναται τελικά να νικηθεί εκεί όπου η ζωή επικρατεί.

Ο αφηγηματικός κορμός της παράστασης βασίζεται στη Θεογονία του Ησίοδου και πλαισιώνεται από ορφικούς ύμνους.

Η παράσταση παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» το Σεπτέμβριο του 2021, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ταυτότητα της Παράστασης

Σκηνοθεσία: Πέτρος Νάκος
Σύλληψη/Ιδέα: Αγγελική Κοντού
Ερμηνεία: Aγγελική Κοντού
Πρωτότυπη /ζωντανή μουσική: Γιώργος Διαμαντόπουλος
Φωτισμοί: Πέτρος Νάκος
Κοστούμια: Δέσποινα Χειμώνα
Επιμέλεια κίνησης: Ελβίρα Μπαρτζώκα
Επιστημονική σύμβουλος: Mίνα Χειμώνα
Ηχοληψία/βίντεο παράστασης: Iωσήφ Τοπαλιάν

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Θέατρο Altera Pars

Μεγ. Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός
Τηλέφωνο: 2103410011

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022 στις 21:00

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)