Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την παιδική παράσταση «Χάνσελ και Γκρέτελ» στο STUDIO – NEW STAR ART CINEMA – Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Το θέατρο «ΘΥΜΕΛΗ» της Έλλης Βοζικιάδου συμπληρώνει φέτος 42 χρόνια αδιάλειπτης θεατρικής πορείας και επιλέγει να παρουσιάσει σε μια παράσταση για τους μικρούς σε ηλικία θεατές το κλασσικό παραμύθι Χάνσελ και Γκρέτελ των Αδελφών Γκριμ.2 τυχερα παιδάκια (με τους συνοδούς τους φυσικά),  θα την παρακολουθήσουν, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στη φόρμα συμμετοχής. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν στο email που θα δηλώσουν.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Κωνσταντίνος Τζικας
Ζωή Δενδραμη

 

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο και τηλεφωνική επιβεβαίωση απο μέρους των τυχερών.

 

divider

Λιμπρέττο: Αντελάϊντ Βέττε
Θεατρική διασκευή: Διονύσης Κούτσης
Σκηνοθεσία: Έλλη Βοζικιάδου
Μουσική: Ε. Χούμπερτινγκ / Διονύσης Κούτσης
Σκηνικά: Χαράλαμπος Σεπεντζής
Κοστούμια: Έλσα Βώκου
Φωτισμοί: Ιωάννα Κούτση
Ηχοληψία: Σταμάτης Αρβανιτίδης

Ηθοποιοί: Μαρία Συμεών, Βασίλης Ασημάκης, Έλλη Λορέντη, Νίκη Αναστοπούλου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:

Στο σπίτι ενός φτωχού σκουπά, οι γονείς λείπουν για τον αγώνα του μεροκάματου και τα παιδιά, ο Χένσελ και η Γκρέτελ προσπαθούν να τελειώσουν τη δουλειά που τους ανέθεσαν. Η πείνα όμως δεν τα αφήνει να δουλέψουν και για να την ξεχάσουν το «ρίχνουν» στ’ αστεία και το χορό, ξεσηκώνοντας το σπίτι. Έρχεται η μητέρα, θυμώνει από τη φασαρία και την ακαταστασία, τα κυνηγά, και για να τα τιμωρήσει τα στέλνει στο δάσος για βατόμουρα. Όταν έρχεται ο πατέρας- φορτωμένος αγαθά για το σπίτι- και μαθαίνει πού είχαν πάει τα παιδιά γίνεται έξαλλος γιατί ξέρει πως εκεί, στο δάσος, ζει σ’ ένα ζαχαρένιο σπιτάκι η κακιά μάγισσα που ξεγελά τα παιδιά και τα φυλακίζει. Οι γονείς φεύγουν γρήγορα για να βρουν τα παιδιά πριν τα βρει η νύχτα μέσα στο δάσος, εκείνα πέφτουν στο μεταξύ στα «δίχτυα» της κακιάς μάγισσας, αλλά μέσα από κωμικές καταστάσεις κατορθώνουν να ελευθερωθούν και μαζί να ελευθερώσουν όλα τα παιδάκια που είχε κατά καιρούς φυλακίσει η μάγισσα. Τελικά συναντιούνται με τους γονείς τους και γυρίζουν πανηγυρικά στο σπίτι τους.

Το έργο αυτό είναι βασισμένο στο λιμπρέτττο της Αντελάϊντ Βέττε από την όπερα του Ε. Χούμπερτιγκ. Είναι το πιο δημοφιλές παραμύθι των αδελφών Γκριμ, διασκευασμένο θεατρικά από τον Δ. Κούτση. Επιβλητικά σκηνικά, πανέμορφα κοστούμια και υπέροχη μουσική του Ε. Χούμπερτιγκ και του αρχιμουσικού Διονύση Κούτση κοσμούν την παράσταση. Το κυρίως μήνυμα του παραμυθιού είναι η δύναμη και η γενναιότητα των μικρών παιδιών, αλλά και η εξυπνάδα τους, που τα κάνει να καταφέρνουν τα ακατόρθωτα. Επίσης οι ήρωες του έργου Χένσελ και Γκρέτελ, δίνουν το καλό παράδειγμα της αγάπης, προστατευτικότητας και ενότητας των αδελφιών μεταξύ τους. Η παράσταση αυτή «αγγίζει» τους ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης δείχνοντας παράλληλα το δέσιμο και την αγάπη μιας φτωχής επαρχιακής οικογένειας.

Κατάλληλο για παιδιά από 3 έως 10 χρονών. Διάρκεια: 90’.

Λόγω της πανδημίας του COVID-19 το θέατρο ΘΥΜΕΛΗ για το φετινό χειμώνα μεταφέρεται στο κινηματοθέατρο “STUDIO – NEW STAR ART CINEMA”, έναν ιστορικό κινηματογραφικό χώρο Τέχνης στην Πλατεία Αμερικής στην οδό Σπάρτης και Σταυροπούλου 33 πλησίον του θεάτρου μας, χωρητικότητας 750 θέσεων, όπου ο επιτρεπόμενος αριθμός θεατών δεν θα ξεπερνά τα 375 άτομα (50% των καθισμάτων), με σκοπό την πρόσθετη διασφάλιση της δημόσιας υγείας με απόλυτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων.
Η αίθουσα είναι μεικτή.

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

“STUDIO – NEW STAR ART CINEMA”
Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, Πλατεία Αμερικής
Πληροφορίες στο θέατρο «ΘΥΜΕΛΗ-ΕΛΛΗ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ» στο τηλέφωνο 210-8657677

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 στις 11.00

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)