Κερδίστε 12 διπλές προσκλήσεις για τη παράσταση «Η σκιά του Μαρτ» – Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Το θέατρο Μπέλλος παρουσιάζει το δράμα του Σουηδού Stig Dagerman « Η σκιά του Μαρτ » (« Skuggan av Mart »), σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου.
Αν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή για μία από τις 12 διπλές προσκλήσεις, για Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Μαρτίου , απλά συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που δηλώσατε, εφόσον είστε ανάμεσα στους τυχερούς.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ

Kατερίνα Καρβαγιώτη
Κωνσταντινα Καπατσουλια
Γεώργιος Ανυφαντής
Χρήστος Μαυρογιαννακης
Ελενη Μπαρντακτσιαν
Κορνηλία Κυρλίδη

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ειρήνη Ανδριανίδου
Ευανθια Ροδη
Αρετη Καιτσωτη
Ελιόνα Ντίνη
Αιμιλία Νικέλλη
Αντώνης Πεϊλέρογλου

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο. Για την συγκεκριμένη παράσταση, η παραγωγή θέτει ως προϋπόθεση παραλαβής την αγορά του προγράμματος του έργου (αξίας 5 ευρώ), για κάθε διπλή πρόσκληση.

divider

Μια οικογένεια, στην εκπνοή του πολέμου, καλείται να ζήσει κάτω από την ανάμνηση του ήρωα γιου, ο οποίος χάθηκε για χάρη της πατρίδας του. Η αυστηρή μητέρα θυσιάζει τον μικρό της γιο στον βωμό του ήρωα, θεωρώντας πως έτσι είναι το πρέπον και ο καταπιεσμένος γιος της βλέπει τα πάντα να καταρρέουν γύρω του… όχι εξαιτίας του πολέμου, όχι εξαιτίας του εκλιπόντος αδερφού του, αλλά εξαιτίας της καταδυναστευτικής μητέρας του. Ο έρωτας, η επαγγελματική του σταδιοδρομία, η αξιοπρέπεια, η ζωή του ολόκληρη, σιγά-σιγά εξαϋλώνονται, ενώ εκείνος υπομένει καρτερικά… μέχρι τη στιγμή που αποφασίζει πως ήρθε πια η ώρα να αλλάξουν τα πάντα.

Το έργο « Η σκιά του Μαρτ » γράφτηκε τα Χριστούγεννα του 1947. Η πρεμιέρα δόθηκε έναν χρόνο αργότερα, στις 10 Σεπτεμβρίου, στο Βασιλικό δραματικό θέατρο.

Στο πρόγραμμα ο συγγραφέας σημείωνε: «Το γράψιμο μού πήρε λίγο περισσότερο από τρεις νύχτες, όχι πίνοντας τσάι και καπνίζοντας, αλλά τρώγοντας σάντουιτς και πίνοντας γάλα».

Τον χειμώνα του 1947, ο Stig Dagerman γνώρισε στο Παρίσι τη μητέρα του Mαρτ, την Εβραία Έττα Φέντερν, η οποία δεν αποχωριζόταν από το στήθος της το παράσημο ανδραγαθίας του χαμένου λοχαγού Ζαν. Μάλιστα η Έττα, συγκινημένη που ο Stig θα αφιέρωνε ένα έργο στη μνήμη του γιου της, τού χάρισε μία φωτογραφία του, επαναλαμβάνοντας τη συνηθισμένη της φράση: « Πέρασε πάνω από τη γη σαν άστρο μέσα από τα σύννεφα». Η μορφή του ήρωα ενέπνευσε στον συγγραφέα τη Σκιά του Mαρτ.
Το εμβληματικό έργο του Σουηδού συγγραφέα έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν από το Απλό Θέατρο σε σκηνοθεσία του Αντώνη Αντύπα.

Η ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση: Μαργαρίτα Μέλμπεργκ
Σκηνοθεσία – Σκηνικό: Αλέξανδρος Λιακόπουλος
Κοστούμια – Φωτογραφίες: Γιάννης Παυλίδης
Μουσική επένδυση: Βασίλης Θεοδώρου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Παρθενιάδου
Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

Διανομή

Στον ρόλο της Αγγέλικα η Τζένη Ζαχαροπούλου
Γκάμπριελ ο Γιώργης Κοντοπόδης
Τερέζ η Σωτηρία Χρυσικοπούλου
Βίκτωρ ο Σταύρος Μπαρίκος

Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά με διάλειμμα

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 στις 21:45
Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 στις 18:15
Θέατρο “ΜΠΕΛΛΟΣ”, Κέκρωπος 1, Πλάκα, Τηλέφωνο 210 3229889

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)