Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σημασία να είσαι σοβαρός» – Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Μετά τον επιτυχημένο πρώτο κύκλο παραστάσεων την Άνοιξη του 2019, 18 παραστάσεις, 65 φλυτζάνια τσάι, 184 σάντουιτς με αγγούρι, 30 κέικ, σκηνές φαινομενικής σοβαρότητας και κοινωνικών προσχημάτων που καταρρέουν, το κυνικά επίκαιρο έργο του Oscar Wilde επιστρέφει στο Rabbithole!
2 τυχεροί θα την παρακολουθήσουν με τους συνοδούς τους, την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου  – συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!


ΔΕΥΤΕΡΑ 13  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Ευμορφία Κωστή
Νίκος Μπάρδης
*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

 

divider

Στο αιχμηρό και παιγνιώδες κείμενό του, ο Oscar Wilde εκθέτει τον καθωσπρεπισμό και τον πουριτανισμό που χαρακτηρίζουν την εποχή του, κάθε εποχή, το σήμερα.

Το έργο, μέσα από ανάλαφρη διάθεση, εξετάζει, θέτει ερωτήματα και ανατρέπει απόψεις πάνω σε βασικά κοινωνικά και πολιτικά θέματα όπως ο γάμος, οι σχέσεις των φύλων, η οικογένεια, οι παράγοντες που καθορίζουν την κοινωνική θέση του ανθρώπου και εξασφαλίζουν τα προνόμιά του. Η κωμωδία “ευδοκιμεί” μέσα από ακραίες αντιθέσεις που εμφανίζονται τόσο στις απόψεις του συγγραφέα για τη στάση του ανθρώπου απέναντι στη ζωή, όσο και μέσα στη συμπεριφορά των ίδιων των χαρακτήρων, οι οποίοι ακροβατούν μεταξύ της απόλυτης σοβαρότητας και της ανατρεπτικής φάρσας. Η κοινή, ανθρώπινη βλακεία οριοθετεί το πλαίσιο δράσης των ηρώων και σκιαγραφείται από τον Wilde με τον μοναδικό τρόπο που αρμόζει: την σοφή έλλειψη σοβαρότητας.

Επιστρέφοντας στη θεματική του “είναι” και του “φαίνεσθαι”, η ομάδα Νοσταλγία καταπιάνεται με το ξεκαρδιστικό και φλεγματικό έργο του Wilde. Ο θίασος δίνει πνοή στο αριστουργηματικό αυτό κείμενο εξερευνώντας τα “συστήματα” κίνησης που προκύπτουν μέσα από τη συνύπαρξη με τους άλλους και κάνοντας, παράλληλα, μια απλή, πολύ απλή κίνηση προς τη θεατρική πράξη. Προς τη σημασία του να είσαι σοβαρός σε κάτι, στο παρόν.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία – σκηνογραφία: Τώνια Ράλλη
Κοστούμια: Grace Gely
Φωτισμοί: Γιώργος Σίμωνας
Μουσική: Θέμος Σκανδάμης
Graphic Design – Video Trailer: Παναγιώτης Ανδριανός
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Λαμπής
Boηθός Σκηνοθέτη: Κίρκη Ιωσηφίδου
Kατασκευή σκηνικού: sickmyduck.lab

Παίζουν: Θάνος Αλεξίου (Άλτζερνον Μονκρήφ), Αντριάνα Ανδρέοβιτς (Γκουέντολιν Φαίρφαξ), Αχιλλέας Βατρικάς (Δεσποινίς Πρισμ), Φώτης Λαζάρου (Τζακ Γουέρδινγκ), Νάντια Μαργαρίτη (Σέσιλυ Κάρντιου), Γιώργος Σίμωνας (Λαίδη Μπράκνελ), Χρήστος Χριστόπουλος (Αιδεσιμότατος Τσάζουμπλ, Λέην, Μέρριμαν)

Διάρκεια: 90’

Μια παραγωγή της ομάδας Νοσταλγία

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 στις 21:15

Θέατρο RABBITHOLE
Γερμανικού 20, Μεταξουργείο
Τηλ. 210 5249903

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)