Kερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την προβολή της ταινίας Ένας άνθρωπος παντός καιρού (Μια ταινία – αφιέρωμα στον αείμνηστο Θανάση Βέγγο) @ Ρυθμός Art Theater – Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Μια ταινία – αφιέρωμα στον αείμνηστο Θανάση Βέγγο, τον πολυαγαπημένο μας «καλό μας άνθρωπο» ,από τον Γιάννη Σολδάτο. Ο Δημήτρης Καλαντίδης, ιστορικός και κριτικός κινηματογράφου, έχει την επιμέλεια των προβολών και οργανώνει τις συζητήσεις που ακολουθούν τις ταινίες με εξαιρετικούς καλεσμένους. Δίνουμε την ευκαιρία σε 2 τυχερούς, να κερδίσουν απο μια διπλή πρόσκληση και να τους παρακολουθήσουν την προβολή και την συζήτηση αμέσως μετά,  συμπληρώνοντας μόνο τα στοιχεία τους στην φόρμα συμμετοχής.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

OI NIKHTEΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΚΑΡΑΜΠΕΡΗ

divider

Μέσα από υλικό αρχείου, σπάνιες μαρτυρίες του ίδιου του Θανάση Βέγγου, φίλων, συγγενών, συνεργατών, κινηματογραφιστών, παρακολουθούμε την πορεία του λαϊκού ανθρώπου, του εξόριστου αγωνιστή της Μακρονήσου, του ηθοποιού, του παραγωγού, του σκηνοθέτη, την καθιέρωσή του στη συνείδηση του Έλληνα, ένα από τα ελάχιστα πρόσωπα της σύγχρονης νεοελληνικής Ιστορίας που γνωρίζει την πάγκοινη αποδοχή, αναγνώριση, εκτίμηση και συμπάθεια.

Ο γιος του, Βασίλης Βέγγος, σε μια σπάνια εμφάνιση, καταθέτει τις δικές του εμπειρίες από την άγνωστη, και επιμελώς κρυμμένη από τον ίδιο τον Θανάση Βέγγο καθημερινότητά του. Δεκάδες κινηματογραφιστές , σχολιάζουν ο καθένας με τον τρόπο του, το πώς βλέπουν τον Θανάση Βέγγο

Το «Ένας Ανθρωπος Παντός Καιρού» είναι μια ταινία για τον πολυαγαπημένο κωμικό Θανάση Βέγγο, φτιαγμένη από το στενό του φίλο και συνεργάτη Γιάννη Σολδάτο. Με αφορμή τα 50 χρόνια από το ξεκίνημα της καριέρας του Βέγγου και έχοντας ως βάση την ομότιτλη μονογραφία που εξέδωσε το 2000, ο Σολδάτος επιχειρεί μια σφαιρική καταγραφή του φαινομένου «Βέγγος». Στην προσπάθειά του αυτή ο δημιουργός έπρεπε να υπερπηδήσει ένα βασικό εμπόδιο: την πεισματική άρνηση του «Θου-Βου» να παραχωρήσει συνεντεύξεις ή να μιλήσει για τον εαυτό του από το 1977! Αυτή του η ιδιοτροπία κάνει ακόμα πιο πολύτιμες τις στιγμές που έχει «ξεκλέψει» ο Σολδάτος με τον Βέγγο να μιλά στην κάμερα για στιγμές της καριέρας του στο χώρο του θεάματος.

Όλες οι πτυχές της πορείας του κωμικού παρουσιάζονται χωρίς ωραιοποιήσεις: τα χρόνια στη Μακρόνησο, η οικονομική καταστροφή ως παραγωγός, οι σταθερές αναφορές στις ταινίες του, οι συνεργασίες με σπουδαίους σκηνοθέτες. Κανένας δεν αρνείται να μιλήσει στο Σολδάτο: Αγγελόπουλος, Βούλγαρης, Κατσουρίδης, Γλυκοφρίδης, Γρηγορίου, Κούνδουρος δίνουν τη δική τους οπτική για τον άνθρωπο που γνώρισαν και έζησαν. Την καλύτερη ατάκα δίνει στο Σολδάτο ο διευθυντής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντας τον Βεγγο «φαλακροδρομέα». Στιγμές γέλιου με σκηνές ανθολογίας από τις ταινίες του, αλλά και εικόνες που υπογραμμίζουν τις δραματικές του ικανότητες, διανθίζουν την αφήγηση. Το «Ένας Ανθρωπος Παντός Καιρού» δεν αποτελεί αγιογραφία και δίνει στο θεατή αρκετό υλικό για να σχηματίσει ο ίδιος άποψη για το τι τελικά είναι ο Βέγγος και να εκτιμήσει την προσφορά του στον Ελληνικό κινηματογράφο.

ΠΟΥ & ΠΟΤΕ

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018  στις 20.00

Ρυθμός Art Theater

Λεωφόρος Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη

Τηλ: 210 975 0060

E-mail: info@rythmostage.gr

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr