Kερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για τον Corey Harris στο Half Note Jazz Club – Παρασκευή 19 και Κυριακή 21 Οκτωβρίου

Ένας από τους αυθεντικότερους εκπροσώπους του σύγχρονου Blues παγκοσμίως, έρχεται επιτέλους για πρώτη φορά στην Ελλάδα. O τεράστιος bluesman Corey Harris κι εκφραστής του ακουστικού, του ακατέργαστου Delta Blues με επιρροές από την Καραϊβική, την Αφρική και τη Νέα Ορλεάνη, εμφανίζεται στην σκηνή του Half Note. Είναι ο καλλιτέχνης θρύλος που μαζί με τον Keb’ Mo’ και τον Alvin “Youngblood” Hart στα μέσα της δεκαετίας του 90’ ανέδειξαν περισσότερο και σ’ όλο τον κόσμο, την δύναμη της ακουστικής κιθάρας στο Blues! 2 τυχεροί θα τoν παρακολουθήσουν-ακούσουν με τους συνοδούς τους, Παρασκευή 19 και Κυριακή 21 Οκτωβρίου – συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Μαρια Παππα

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Γιάννης Βόμβας

divider

Γεννημένος στο Denver του Colorado το 1969, o Harris ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στα 12 χρόνια του, όταν ερωτεύτηκε την μουσική του Lightnin’ Hopkins που έβαζε η μητέρα του συχνά στο πικ-απ. Αρχικά έπαιξε σε μια rock n‘ roll μπάντα κι έπειτα σε μια marching band, ενώ το φωνητικό του ταλέντο το βελτίωσε τραγουδώντας, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι, στην χορωδία της εκκλησίας του.

Παράλληλα με την μουσική σπούδασε ανθρωπολογία στο Bates College του Maine κι αμέσως μετά ταξίδεψε στο Cameroon για να σπουδάσει Αφρικανική γλωσσολογία! Όσο βρισκόταν στην Αφρική, «ρούφηξε» την μουσική παράδοση της ηπείρου αυτής και τον συνεπήρε η περίπλοκη πολυρυθμία της. Όταν γύρισε στις ΗΠΑ δίδασκε Αγγλικά και Γαλλικά στο Napoleonville της Louisiana και στον ελεύθερο χρόνο του έπαιζε σε club, σε καφέ, ακόμη και στο δρόμο στην γειτονική Νέα Ορλεάνη! Η φήμη που απέκτησε όμως παίζοντας εκεί, του εξασφάλισε το 1995 συμβόλαιο με την ιστορική Alligator records, με την οποία θα κυκλοφορήσει τον πρώτο του solo δίσκο με τίτλο «Between night and day» που αποτύπωνε υπέροχα το πόσο καλά γνώριζε τις διάφορες εκδοχές του ήχου του Delta Blues, αλλά και του blues γενικότερα από την εμπειρία του να παίζει στο δρόμο!

Τα τρομερά θετικά σχόλια και οι κριτικές, ακόμη και από mainstream μέσα, κατέστησαν μονομιάς τον Corey Harris, ανάμεσα στα πιο ενδιαφέροντα project της μουσικής βιομηχανίας. Από την φοβερή κριτική στους New York Times, η τραγουδίστρια Nathalie Merchant (ex- 10000 Maniacs), αγόρασε το άλμπουμ του και του πρότεινε να ανοίγει όλες τις συναυλίες της επόμενης περιοδείας της. Ο Harris πια βρίσκεται παντού και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με αποτέλεσμα όλοι να ζητούν να συνεργαστούν μαζί τoυ. Το 1997 θα φτιάξει το άλμπουμ “Fish Ain’t Bitin” όπου στις original συνθέσεις του προσθέτει και πνευστά της Ν. Ορλεάνης, ενώ το 1999 θα κάνει τον αξεπέραστο δίσκο του “Greens from the garden” που είναι ξεχωριστός όχι μόνο για τα blues στοιχεία του και το funk της Ν. Ορλεάνης που περιέχει, αλλά και για την προσέγγιση στη reggae, το hip hop αλλά και όλο το ευρύ φάσμα της μαύρης μουσικής.

Θα ακολουθήσουν δίσκοι με τον φοβερό Henry Butler καθώς και η συμμετοχή του στην σειρά documentaries «The Blues» και ειδικότερα στο κομμάτι που σκηνοθέτησε ο M. Scorcese με τίτλο “Fell like being home”. Ο ίδιος o Harris ήταν αφηγητής αλλά συμμετείχε κι ως ο κεντρικός ήρωας που κάνει το ταξίδι στην Αφρική. Θα ακολουθήσουν πολλά ακόμη προσωπικά άλμπουμ, βραβεύσεις και ατέλειωτες συνεργασίες.

Ο Corey Harris είναι πλέον ένας headliner σε όλα τα blues- και όχι μόνο- Φεστιβάλ του κόσμου και παίζει, συνεργάζεται και ηχογραφεί με τον Taj Majal, τον Β.Β King, τον Buddy Guy, την Tracy Chapman, την Dave Matthews Band και πολλούς άλλους. Το 2002 ο Harris αφήνει την Alligator για την Rounder με την οποία ηχογραφεί καινούργια άλμπουμ και εμπλουτίζει την έτσι κι αλλιώς τεράστια μουσική του παλέτα, με κορυφαίο ίσως αυτών το άλμπουμ “Mississipi to Mali” και με μια συνεργασία με τον Ali Farka Touré.

Στις εμφανίσεις του στο Half Note Jazz Club, ο θρυλικός Corey Harris, εμφανίζεται με το σπουδαίο του ακουστικό τρίο και παίζει το Delta Blues – περασμένο από τα φίλτρα και τις επιρροές του συνόλου της μαύρης μουσικής – και ουσιαστικά μας αποκαλύπτει την μαγεία μιας από τις κορυφαίες και αυθεντικότερες προσωπικότητες της μουσικής. Αδημονούμε…!

Corey Harris – guitar, vocals
Hook Herrera – harmonica, vocals
Lino Muoio – mandolin

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, 22:30 και Κυριακή 21 Οκτωβρίου, 21:30

HALF NOTE JAZZ CLUB

Τριβωνιανού 17, Μετς

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr

Υποβολή σχολίου