Kερδίστε 20 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση ‘Κουρδιστό Πορτοκάλι’ στις 20, 22, 23 & 24/01 (Oι νικητές)

Μετά την επιτυχία που είχε στην πρώτη παρουσίαση του έργου πριν από δύο χρόνια, το ανατρεπτικό και προκλητικό έργο του Anthony Burgess «Κουρδιστό Πορτοκάλι» ολοκληρώνει τις παραστάσεις του στο τέλος Ιανουαρίου, όπως ήταν προγραμματισμένο, στο θέατρο «Κιβωτός», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, με τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη στον πρωταγωνιστικό ρόλο. 20 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση, συμπληρώνοντας απλά τα στοιχεία τους στη φορμα συμμετοχης, αναλόγως με τη ημέρα προτίμησης, κατόπιν κληρώσεως. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν στο email, που θα δηλώσουν το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας κάθε παράστασης.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!


NIKHTEΣ  ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/01 (20:00)

Ελενα Σταμουλακατου
Αναστασία Ματζουλά
Μελαχρινός Βελέντζας
ΕΛΕΝΗ ΚΟΤΖΙΑ-ΣΟΦΑΝΤΖΗ
ΑΝΤΖΕΛΑ ΟΥΡΟΥΤΣΗ

NIKHTEΣ  ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/01 (21:15)

Γεωργια Ταλαγανη
ΑΝΘΗ ΣΟΥΜΠΕΝΙΩΤΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΚΟΤΖΑΜΑΝΗ
ΠΩΛΙΝΑ ΛΙΒΑΝΟΥ
Αλεξία Φώτη

ΝΙΚΗΤΕΣ  ΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 23/01 (21:15)

ΣΑΝΤΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ
ΚΑΛΛΙΩ ΜΠΑΜΠΑΛΗ
ΗΛΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ

NIKHTEΣ  ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 24/01 (20:00)

Ευαγγελια Ζαχαριου
ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΚΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΚΟΥΛΑΣ
Κατερινα Ζυγουρακη
ΗΛΙΑΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ

 

divider

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» αφηγείται την ιστορία του νεαρού Άλεξ, αρχηγού μιας συμμορίας συνομηλίκων του, που διασκεδάζουν σκορπίζοντας βία: κλοπές, βιασμοί και βανδαλισμοί είναι η καθημερινότητά τους. Οι μεγάλες αγάπες του Άλεξ είναι τα ναρκωτικά, οι βιασμοί και η Ενάτη συμφωνία του Μπετόβεν. Μετά από μια δολοφονία, ο Άλεξ συλλαμβάνεται και φυλακίζεται. Για να αποκτήσει την ελευθερία του, δέχεται να συμμετέχει σαν «πειραματόζωο» σε ένα πρωτοποριακό σύστημα σωφρονισμού που μελετά η κυβέρνηση.

Το έργο θέτει το πρόβλημα της αντιμετώπισης της νεανικής βίας αλλά και το θέμα της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου για να επιλέξει το καλό ή το κακό. Η διάσημη νουβέλα εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1962 και σαράντα χρόνια αργότερα περιλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού Time με «τα 100 κορυφαία μυθιστορήματα του 20ού αιώνα». Στο μεταξύ, είχε αποκλειστεί από πολλές δημόσιες και σχολικές βιβλιοθήκες «λόγω θέματος» και «λόγω λεξιλογίου».

Το 1971, το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Stanley Kubrick. Η προβολή του φιλμ απαγορεύτηκε σε αρκετές χώρες (στο Ηνωμένο Βασίλειο έως το 1999!). Δεκαέξι χρόνια αργότερα, ο ίδιος ο Burgess διασκεύασε το έργο για το θέατρο κυρίως λόγω των καλλιτεχνικών διαφορών που είχε με τον Kubrick σχετικά με την κινηματογραφική μεταφορά του. Στον κεντρικό ρόλο ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης.

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά):
Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Λάμπρος Κτεναβός, Μένη Κωνσταντινιδου, Γιώργος Στάμος, Φάνης Παυλόπουλος , Αγγελική Τρομπούκη, Βαγγέλης Χατζηνικολάου,

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
Μετάφραση: Θοδωρής Πετρόπουλος
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Κινησιολογία: Αγγελική Τρομπούκη
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Μιχαλόπουλος
Φωτογραφίες παράστασης: Πάτροκλος Σκαφιδάς
Βίντεο: Άκης Πολύζος 
Βοηθός σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ήστυ
Βοηθοί σκηνογράφου: Ελίνα Δράκου
Παραγωγή: Παπανδρέου Α.Ε.

ΠΟΥ & ΠΟΤΕ

Θεάτρο ΚΙΒΩΤΟΣ
Πειραιώς 115 Γκάζι ,τηλ.2103427426
Πέμπτη 21/01, Παρασκευή 22/01, Σάββατο 23/01, 21:15 και Τετάρτη 20/01, Κυριακή 24/01, 20:00

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr
ediagonismoi.gr