Kερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την “Δέησις” από τον συνθέτη Αθανάσιο Σίμογλου στις 18/12 (Οι νικητές)

deisis

Η ‘Galerie Δημιουργών‘ παρουσιάζει την ‘’Δέησις” από τον συνθέτη Αθανάσιο Σίμογλου. 2 τυχεροί φίλοι μας έχουν τη δυνατότητα να λάβουν από μία διπλή πρόσκληση. Συμπληρώνετε τη φόρμα του διαγωνισμού και μπαίνετε στην κλήρωση. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν στο e-mail που θα δηλώσουν, την προηγούμενη ημέρα της εκδήλωσης.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!



ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Μιχαήλ Γεωργακόπουλος
Έλενα Τακέλα

 

divider

‘’Δέησις”

Με αφορμή την ολοκλήρωση της τριλογίας που αφορά στη μελοποίηση των ποιημάτων του Κωνσταντίνου Καβάφη, από τον συνθέτη Αθανάσιο Σίμογλου, θα απολαύσουμε μια μοναδική συναυλία στην Galerie Δημιουργών στην οποία θα παρουσιαστεί το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας, με τον τίτλο Δέησις. Τα δώδεκα τραγούδια που το απαρτίζουν ηχογραφήθηκαν πρόσφατα στη Βιέννη από την Ορχήστρα Δωματίου Βιέννης, Ορφέας.

Η σκηνή της Galerie Δημιουργών θα πλημμυρίσει με νότες, καθώς τα τραγούδια του Αθανασίου Σίμογλου βασισμένα στα ποιήματα του Καβάφη, θα ερμηνευτούν από τη σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη και τον βαρύτονο Κύρο Πατσαλίδη με τη συνοδεία ορχηστρικού συνόλου το οποίο θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Κωνσταντίνος Δημηνάκης.Η σύνθεση του έργου αυτού διήρκεσε από το φθινόπωρο του 2006 έως και την άνοιξη του 2010. Η ηχογράφηση έλαβε χώρα στην Βιέννη με κλασσικούς τραγουδιστές και την Ορχήστρα Δωματίου Βιέννης Ορφέας, την άνοιξη του 2015.

Βιογραφικά

Αθανάσιος Σίμογλου, συνθέτης: Ζει και εργάζεται στη Στουτγάρδη ως ειδικός ιατρός της
γενικής ιατρικής. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Κρατικό Ωδείο Βορείου Ελλάδος ενώ συνέχισε τις σπουδές του στην ενορχήστρωση, τεχνική σύνθεσης και μουσική αισθητική στο Konservatorium Giuseppe-Verdi στο Μιλάνο. Έχουν κυκλοφορήσει δύο CD με μελοποιημένη ποίηση του Καβάφη, το Shades of Love και το Return από την εταιρεία Human Voice. Το τρίτο του CD, με τον τίτλο Δέησις, πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα από την εταιρεία Aspasia Records.

Κωνσταντίνος Δημηνάκης: Καλλιτεχνικός διευθυντής της ‘Orpheus Kammerorchester Wien’. Σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Μουσικής της Βιέννης
(U.Lajovic) και πιάνο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έχει διευθύνει πολλές σημαντικές ορχήστρες στην Αυστρία και τη Γαλλία. Το 2012 επιλέχθηκε από την Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου (LSO) ανάμεσα στους 20 πιο ταλαντούχους νέους μαέστρους της Ευρώπης.

Κύρος Πατσαλίδης: ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους καλλιτέχνες. Απόφοιτος του “Ωδείου Αθηνών” με τις ψηλότερες διακρίσεις, ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές του στην “Ανωτάτη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης”. Παράλληλα σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε λυρικά θέατρα,αίθουσες συναυλιών και διεθνή φεστιβάλ, όπως στην Κρατική Όπερα της Βιέννης, στην Αρένα της Βερόνας, την Κρατική Όπερα Πράγας, Κρατική Οπερα Βαρσοβίας, Κρατικό Θέατρο Σπολέτο, Κρατικό Θέατρο Χοβελιάνος-Αστούριας,Κρατική Όπερα Βουδαπέστης, Κρατική Όπερα Μάριμπορ, Εθνική Λυρική Σκηνή Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Βιέννης, Μέγαρο Μουσικής Μονάχου, Μέγαρο Μουσικής Βερολίνου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Το ρεπερτόριο του συμπεριλαμβάνει πρωταγωνιστικούς ρόλους της όπερας, oπερέττας και ορατορίου.

Βασιλική Καραγιάννη: Γεννήθηκε στην Πάτρα. Συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή ενώ εμφανίζεται στα σπουδαιοτερα Λυρικά θέατρα της Ευρώπη: Teatro alla Scala του Μιλάνου, Βασιλική Όπερα του Λονδίνου (θέατρο Covent Garden), Θέατρο Κομουνάλε της Φλωρεντίας, Όπερα της Λισσαβόνας, Όπερα Σαν Κάρλο της Νάπολης, Θέατρο Carlo Felice της Γένοβας, Όπερα του Ντίσελντορφ, Κωμική Όπερα του Βερολίνου, Queen Elisabeth Hall του Λονδίνου, αίθουσα “Dal Verme” του θεάτρου «Alla Scala» στο Μιλάνο, Cadogan Hall του Λονδινου, κ.α.. Σε όλη τη διάρκεια της πορείας της απέσπασε εξαιρετικες κριτικες απο τον διεθνή και Ελληνικό Τύπο.

ΠΟΥ & ΠΟΤΕ
Ώρα Προσέλευσης : 20:30
Ώρα έναρξης: 21:00
Ημέρα Παράστασης : Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου

Galerie Δημιουργών
Χελιδονούς 28, Ν. Κηφισιά
www.galeriedimiourgon.gr
www.facebook.com/galeriedimioyrgon
Λεωφορεία: 504, 522, 523, 543, 721, Β9
Πληροφορίες – Κρατήσεις : 210 6251732

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr
ediagonismoi.gr