Στο Θέατρο ΠΡΟΒΑ παρουσιάζεται η παράσταση “ΕΝΑΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ” της Σαμ Χόλκροφτ σε σκηνοθεσία Χρίστου Λύγκα και δίνουμε την ευκαιρία σε 5 τυχερούς να την παρακολουθήσουν το Σάββατο 1 ή την Κυριακή 2 Μαρτίου. Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.
Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη ΝΕΑ σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!
ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2025
Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δηλώσαν
ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2025
Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δηλώσαν
Σε ένα απολυταρχικό καθεστώς, που δεν κατονομάζεται, μια ομάδα καλλιτεχνών του θεάτρου ανεβάζει στη σκηνή ένα απαγορευμένο έργο, κάτω από το ραντάρ ελέγχου της κυβέρνησης.
Το έργο Ένας Καθρέφτης της Σαμ Χόλκροφτ καυτηριάζει με οξύ τρόπο τις καταχρηστικές δομές της εξουσίας στο χώρο του θεάτρου και ευρύτερα της βιομηχανίας του θεάματος.
Είναι μια μαύρη κωμωδία για την ηθική κενότητα του φαινομένου της λογοκρισίας, την προπαγάνδα και τον παραλογισμό των τυράννων που κολακεύονται να πιστεύουν πως είναι προστάτες των Τεχνών.
Είναι μια αιχμηρή κριτική της τέχνης του θεάτρου γενικότερα και κυρίως της εμμονής του να παρουσιάζει καλοφτιαγμένες, τακτοποιημένες εκδοχές της αληθινής ζωής αντί να μιλά για το χάος που την διέπει.
Το έργο μιλά για το όριο μεταξύ τέχνης και ζωής, για το τι είναι η θεατρική αλήθεια, ποιο το νόημα στο ανέβασμα μιας παράστασης, καθώς και για τις αυταπάτες που χρειάζεται κανείς να διαθέτει για να επιβιώνει σε ένα όλο και πιο βίαιο παρόν.
Το έργο Ένας Καθρέφτης της Σαμ Χόλκροφτ, είναι το απόλυτο ψέμα, ίσως όμως και ό, τι πιο κοντινό στην αλήθεια έχει γραφτεί στις μέρες μας.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Χρίστος Λύγκας
Μετάφραση: Νίκος Τριβουλίδης
Μουσική: Καλλιόπη Μητροπούλου
Εικαστικά: Λάσκαρης Βαλαβάνης
Δημόσιες Σχέσεις /Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
Φωτογραφίες: Νάσια Στουραΐτη
Γραφιστικά: Γιώργος Κτενίδης
Παίζουν:
Γιάννης Τζίτζης
Αγγελικη Δημητρακοπούλου
Στέφανος Μαντζανάς
Χρίστος Λύγκας
Νίκος Σιναρέλλης
Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
Θέατρο Πρόβα, Ηπείρου 39, Αθήνα, τηλ. 21 0881 8326.
Σάββατο 1 Μαρτίου 2025 στις 20:30
Κυριακή 2 Μαρτίου 2025 στις 19.00