Κερδίστε προσκλήσεις για τη παράσταση «Ο φίλος μου ο Χίτλερ» στο Θέατρο Κάτω απ΄τη γέφυρα – Πέμπτη 22 & Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

«Ο φίλος μου ο Χίτλερ» είναι ένα νεοκλασικό έργο γραμμένο από τον σπουδαίο Ιάπωνα συγγραφέα Γιούκιο Μισίμα, το 1968. Την ίδια χρονιά ο Μισίμα προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, το οποίο όμως τελικά κέρδισε ο συμπατριώτης του, Γιασουνάρι Καβαμπάτα. 5 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία, να την παρακολουθήσουν με τους συνοδούς τους, Πέμπτη 22 ή Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου  – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.


Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη ΝΕΑ σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δηλώσαν

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δηλώσαν

 

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

divider

Είναι ένα πολυφωνικό έργο που αγγίζει διάφορα θέματα, αλλά και στήνει πολλές παγίδες. Στην επιφάνειά του είναι η ιστορία, που προηγήθηκε της Νύχτας των Μεγάλων Μαχαιριών: Το τριήμερο μαζικών δολοφονιών από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 1934 στη Γερμανία, όταν εκκαθαρίστηκε από τον Άντολφ Χίτλερ ολόκληρη η ηγεσία της παραστρατιωτικής οργάνωσης Sturmabteilung. Δολοφονήθηκαν επίσης άλλοι δεξιοί πολιτικοί που δεν είχαν σχέση με την SA, αλλά και διάφοροι αντίπαλοι του Χίτλερ. Μας παρουσιάζει τέσσερα ιστορικά πρόσωπα τους Άντολφ Χίτλερ, Ερνστ Ρεμ, Γκρέγκορ Στράσερ και Γκούσταφ Κρουπ, ο καθένας από τους οποίους κάνει προσπάθειες να επιβιώσει τόσο από την πολιτική όσο και από την προσωπική κρίση.

Ο θεατής καλείται να εξερευνήσει τα βάθη της φύσης του είδους Homo sapiens και να ανακαλύψει τις κοινές πλευρές που έχει ο καθένας από μας. Γιατί η ιστορία της ανθρωπότητας είναι τόσο απάνθρωπη, γιατί «τα ανθρώπινα όντα πληγώνουν ατελείωτα άλλα ανθρώπινα όντα», γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται και η ανθρωπότητα δεν μαθαίνει από τα λάθη της, γιατί εξακολουθούμε να θεωρούμε τον εαυτό μας σαν κάτι εξαιρετικό και όχι σαν αυτό που ανήκει στον κοινό κανόνα;

Συντελεστές

Μετάφραση – Σκηνοθεσία – Κινησιολογία – Σκηνογραφία: Βικτώρια Τσεκμάκ

Μουσική επιμέλεια – Ερμηνεία: Θάνος Κρομμύδας

Φωτισμοί: Νίκος Μαυρόπουλος

Κοστούμια: Χριστίνα Κοστίβ

Φωτογραφίες: Τάσος Καυκάς

Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Σάκης Καρκαφίρης, Θάνος Κρομμύδας, Απόστολος Μαλεμπιτζής, Νεκτάριος Σμυρνάκης

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Θέατρο Κάτω απ΄τη γέφυρα
Πλατεία ηλεκτρικού σταθμού Ν. Φαλήρου, Γιαννακοπούλου 1
Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων: 2104816200

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 στις 21:00

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 στις 21:00