Κερδίστε προσκλήσεις για τη παράσταση «Ευτυχία Πρίντζου˙ Η επιστροφή» στο θέατρο Αργώ – Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Οι Θεατρικές Επιχειρήσεις ΖΗΣΗ παρουσιάζουν στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ – Studio  την παράσταση «Ευτυχία Πρίντζου˙ Η επιστροφή» του Βασίλη Κονταξή με την Τζίνη Παπαδοπούλου.5 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία, να το παρακολουθήσουν με τους συνοδούς τους,  την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου  – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.


Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη ΝΕΑ σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δηλώσαν

 

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

divider

Εμφύλιος 1948. Μια γυναίκα εκτελείται μαζί με άλλους συμπατριώτες στα Γιάννενα έπειτα από μια δίκη-παρωδία: η φιλόλογος και βασικό στέλεχος του Ε.Α.Μ. Ευτυχία Πρίντζου, με σπουδαίο κοινωνικό, παιδαγωγικό και αγωνιστικό έργο. Ήταν μια γυναίκα που αφιέρωσε όλη της τη ζωή, ακόμη και προτού ενταχθεί στο Ε.Α.Μ., στην ανιδιοτελή προσφορά βοήθειας και στον αγώνα. Ενώ γλύτωσε το απόσπασμα από τους Γερμανούς την τελευταία στιγμή στα χρόνια του πολέμου, τελικά προδόθηκε και εκτελέστηκε από τους Έλληνες λίγα χρόνια αργότερα.

Η αγωνίστρια «επιστρέφει» στο σήμερα για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή μέχρι και την εκτέλεσή της. Η Τζίνη Παπαδοπούλου ενσαρκώνει τον ρόλο της ηρωίδας σε ένα νέο θεατρικό κείμενο του Βασίλη Κονταξή, με στόχο τη μεταφορά επί σκηνής μιας μαύρης σελίδας της ελληνικής ιστορίας αλλά και την αποτύπωση μιας ολόκληρης εποχής, μέσα από την πορεία μια νέας γυναίκας, ταυτισμένης με την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά.

Η ιστορία της Ευτυχίας Πρίντζου είναι απολύτως πραγματική. Η δίκη της –μάλιστα μέλος του τότε Στρατοδικείου ήταν ο Στυλλιανός Παττακός…– έγινε τον Αύγουστο του 1948, πριν από 75 χρόνια, καθώς και η εκτέλεσή της στο Σταυράκι, λίγο πιο έξω από την πόλη των Ιωαννίνων…

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κονταξής
Μουσική: Δημήτρης Υφαντής
Σκηνικά/Κοστούμια: Κωνσταντίνος Γιαννιώτης
Φωτισμοί: Θοδωρής Γκόγκος

Οπτική επικοινωνία: Playwalk
Φωτογραφίες: Ρούλα Ρέβη
Διαχείριση Social Media: Γιάννης Βαλτινός
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Τον ρόλο της Ευτυχίας Πρίντζου ερμηνεύει η Τζίνη Παπαδοπούλου

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ – STUDIO
Ελευσίνιων 13-15, Αθήνα 104 37 (Στάση metro Μεταξουργείο)
Τηλέφωνο: 21 0520 1684

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2023 στις 21:00

3 thoughts on “Κερδίστε προσκλήσεις για τη παράσταση «Ευτυχία Πρίντζου˙ Η επιστροφή» στο θέατρο Αργώ – Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *