Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Το παλτό» στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ-studio – Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Το εμβληματικό έργο της ρώσικης λογοτεχνίας «Το παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ παρουσιάζεται στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ – studio . 3 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία, να την παρακολουθήσουν με τους συνοδούς τους, Πέμπτη 26 & Παρασκευή 27 Οκτωβρίου – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!


ΠΕΜΠΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δηλώσαν

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δηλώσαν

 

 

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

divider

Μια παράσταση, που στην διαδρομή της ενθουσίασε κοινό και κριτικούς και παίχτηκε σε πολλές πόλεις τις Ελλάδας αλλά και θεατρικές σκηνές της Αθήνας συνεχίζει λόγω επιτυχίας για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά φέτος στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ, σε μια συγκλονιστική ερμηνεία του Θοδωρή Γκόγκου, που ξετυλίγει επί σκηνής μέσα από έναν τραγελαφικό, σπαρακτικό θεατρικό μονόλογο το μεγαλείο της γραφής του συγγραφέα.
Ένας υπαλληλάκος είναι ο ήρωας στο κορυφαίο διήγημα του Gogol, που δημοσιεύτηκε το 1842. Το δικό του όνειρο: δε λαχταράει μια γυναίκα αλλά ένα πανωφόρι. Σ’ αυτό έχουν συγκεντρωθεί όλες του οι επιθυμίες, όλη του η αντίληψη για σπουδαιότητα, κοινωνική επιβολή. Μένει μέρες και νύχτες νηστικός, στερείται το κάθε τι και μαζεύει καπίκι καπίκι την αξία του! Το παλτό θα τον κάνει καλύτερο, πιο σημαντικό στην κοινωνία. Όμως το ίδιο παλτό θα είναι και αυτό που θα τον στοιχειώσει…

«Όλοι μας ξεπροβάλαμε κάτω από το παλτό του Γκόγκολ» είχε πει ο άλλος κορυφαίος Ρώσος λογοτέχνης Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ενώ ο Μπιελίνσκι υμνεί τον Γκόγκολ: που «από το τίποτα φτιάχνει το παν» και όλα τα διηγήματά του τα χαρακτηρίζει η απλότητα του μύθου, το εθνικό τους χρώμα, η ακέρια τους αλήθεια της ζωής, η πρωτοτυπία τους και το κωμικό τους στοιχείο που τα εμψυχώνει, στοιχείο που πάντα νικάει το βαθύ αίσθημα της λύπης και απελπισίας. Όλες αυτές οι ιδιότητες έχουν μια κοινή πηγή: Ο Γκόγκολ είναι ποιητής, είναι ένας ποιητής της πραγματικής ζωής! Στάθηκε ο πατέρας της ρωσικής πεζογραφίας, σίγουρα πρώτος αυτός αντίκρισε με τόλμη και ειλικρίνεια τη ρώσικη πραγματικότητα, λίγοι συγγραφείς έχουν για το λαό τους τόση σημασία όσο εκείνος για την αφυπνιζόμενη Ρωσία.

Σκηνοθεσία – διασκευή: Θοδωρής Γκόγκος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σεμελη Παπαοικονόμου
Φωτογραφίες: Χρήστος Γκλίβας -Γιώργος Σταύρος
Video: Στεριανή Βερνιώτου
Σχεδιασμός αφίσας: Σεμέλη Παπαοικονόμου
Σκηνικά – σχεδιασμός φωτισμών: Θοδωρής Γκόγκος
Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Κονταξής
Εταιρεία Παραγωγής: Θεατρικές Επιχειρήσεις ΖΗΣΗ
Οργάνωση παραγωγής: Φωτεινή Κυμπαροπούλου
Ερμηνεύει: ο Θοδωρής Γκόγκος

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ – STUDIO
Ελευσίνιων 13-15, Αθήνα 104 37 (Στάση metro Μεταξουργείο)
Τηλέφωνο: 21 0520 1684

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 στις 21.00

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 στις 21.00

2 thoughts on “Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Το παλτό» στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ-studio – Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

  1. ΕΛΕΝΗ

    ευχαριστώ για τις ωραίες παραστασεις που μου έχετε προσφερει

Τα σχόλια είναι κλειστά.