Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Ο Μάκης» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Ένας θεατρικός μονόλογος γραμμένος από τον Βασίλη Κατσικονούρη ξαναπαρουσιάζεται στην σκηνή του θεάτρου του Νέου Κόσμου και την Κυριακή 9 Απριλίου, 3 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία, να γνωρίστούν με το Μάκη και να παρακολουθήσουν την παράσταση  – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!


ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

«Ο Μάκης» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κυριακή 9 Απριλίου 2023

0m 0s

Αυτός ο διαγωνισμός έχει λήξει.

 

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

divider

Αθήνα, καλοκαίρι. Ο παππούς είναι στο σπίτι. Οι δικοί του έχουν πάει διακοπές. Σαντορίνη, Πάρο… Παλιά πήγαινε κι αυτός διακοπές. Μακρόνησο, Γυάρο… Τώρα έχει μείνει μόνος του. Με τις εμμονές του, τη ματαίωση, το φόβο του. Δε νοσταλγεί τίποτα κι ούτε πενθεί· παρά μόνον ποθεί: Για λίγο ακόμα. Έστω κι αν όλοι και όλα γύρω του τον έχουν προγραμμένο… Εκείνος ο μακρινός, ανεξήγητος πόθος δεν τον αφήνει να παραδεχτεί ότι έχει ξοφλήσει. Κι αν τελικά το κάνει, θα το κάνει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη φασαρία.

Σε αυτό το οδοιπορικό του —εντός ενός δωματίου— ο παππούς μονολογεί παρέα με τον σιωπηλό κάτοικο μιας γυάλας. Οι λέξεις ακολουθούν η μία την άλλη πυρετωδώς, σπάζοντας ειρωνικά και απείθαρχα τη σιωπή του θερινού σκηνικού. Ένα τάνγκο μοναχικό, ένας άνδρας νέος και γέρος ταυτόχρονα, στην άκρη του σκαλοπατιού, ταλαντεύεται δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του. Δίπλα του ο σιωπηλός ακροατής γίνεται μάρτυρας σε έναν υπαρξιακό μονόλογο μιας βαθύτερης μάχης: Μια ύστατη προσπάθεια να ξορκίσει την ανελέητη πορεία της ύπαρξης.

Βαθιά σαρκαζόμενος και ορμητικός, ένας ηλικιωμένος άνθρωπος που ρίχνει μια ματιά στη βαλίτσα της ζωής του μην θέλοντας —αλλά και μην μπορώντας πια— να αλλάξει τίποτα. Τα πιστεύω του και η ηθική του, η ιδεολογία του, οι σχέσεις του και η κρυμμένη του τρυφερότητα, ο ρόλος του ως πατέρας, τα όνειρά του, η ευαίσθητη αλλά και σκληρή ματιά του, ευάλωτος και άτρωτος την ίδια στιγμή, γελοίος ως ανικανοποίητος, ανώριμος και ταυτόχρονα αθώος.

Στο άδειο σπίτι, μόνος του, χλευάζει τους πάντες και τα πάντα μα πάνω απ’ όλα τον ίδιο του τον εαυτό. Μια φιγούρα τραγική, βαθύτατα ανθρώπινη, που απομένει να χαμογελάει…

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Βασίλης Κατσικονούρης – Ερρίκος Λίτσης
Σκηνικά – Κοστούμια: Ήρα Σπαγαδώρου
Σχεδιασμός φωτισμών: Άννα Σμπώκου
Μουσική επιμέλεια: Β. Κατσικονούρης
Ηχητικά εφέ-Επεξεργασία ήχου: Βαγγέλης ΑυγέρηςΦωτογραφίες : Πάτροκλος Σκαφίδας
Παραγωγή: Goodheart Productions

Με τον Ερρίκο Λίτση

Creative Team at Visual Arts & Graphics: Linear Creative Content Company

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Θέατρο του Νεου Κόσμου
Αντισθένους 7 & Θαρύπου, 117 43 Αθήνα
T: 210 9212900

Κυριακή 9 Απριλίου 2023 στις 19:00

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)

One thought on “Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Ο Μάκης» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κυριακή 9 Απριλίου 2023

  1. Agi

    Πολύ ωραία παράσταση. Ένας μονόλογος ωμός, κυνικός, με πολύ ανθρώπινες στιγμές.. Μια ερμηνεία εξαιρετική! Ενός γέρου ανθρώπου που ζει προσβλέποντας στα πάθη του, που αγανακτά, που αγωνίστηκε, που έζησε, είδε, μετάνιωσε, αλλά θέλει ακόμα.. Πολύ έντονοι οι φόβοι του που τελικά τον καταδικάζουν.. Στοχευμένοι φωτισμοί, καταπληκτικό σκηνικό σπιτιού, όμορφη σκηνοθεσία, και μουσική που έδινε ένταση και έμφαση στις ιδιαίτερα φορτισμένες συναισθηματικά στιγμές του ήρωα..Το χειροκρότημα στο τέλος δεν σταματούσε..

Comments are closed.