Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για τη παράσταση “Οι δούλες” στο θέατρο Αποθήκη – Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Το εμβληματικό έργο του Ζαν Ζενέ “Οι δούλες”, που οδήγησε τον συγγραφέα στην παγκόσμια αναγνώριση, στο θέατρο Αποθήκη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα. 5 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία, να το παρακολουθήσουν με τους συνοδούς τους, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δηλώσαν

 

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

divider

Η κυρία ντύνεται από την υπηρέτριά της. Η κυρία είναι ακατάδεχτη, η υπηρέτρια δουλοπρεπής. Και οι δύο χλευάζονται μεταξύ τους, η δούλα χαστουκίζει την κυρία. Ξαφνικά χτυπάει ένα ξυπνητήρι και όλη η σκηνή καταρρέει. Αποκαλύπτεται πως η κυρία δεν είναι καθόλου κυρία αλλά η μια από τις δύο δούλες , που παίζουν το παιχνίδι της κυρίας και της δούλας, όταν η κυρία τους απουσιάζει…

Έτσι ξεκινούν «Οι Δούλες» που από το 1947, όταν ανέβηκαν για πρώτη φορά στο Παρίσι και μέχρι σήμερα, έχουν μεταφραστεί και παρασταθεί αμέτρητες φορές στις θεατρικές σκηνές όλου του κόσμου, αποδεικνύοντας την αντοχή του έργου στον χρόνο.

Ένα αριστουργηματικό κείμενο, που το χαρακτηρίζει ο δεξιοτεχνικός χειρισμός της γλώσσας μέσα από μια έντονα ποιητική φόρμα. Η εναλλαγή των ρόλων, οι σχέσεις εξουσίας και υποταγής, η αγωνία για την κυριαρχία απέναντι στον άλλον, οι ταξικές διαφορές που αποδεικνύονται αγεφύρωτες , ο ερωτισμός και η εξάρτηση, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα αγωνίας και σασπένς, μέσα από τον συνδυασμό ονείρου και πραγματικότητας, επιθυμίας και αυτοτιμωρίας, άρνησης αλλά και αποδοχής του απαράβατου κανόνα της ζωής.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης

Σκηνοθεσία: Γιώργος Σκεύας

Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Σκεύας

Μουσική: Σήμη Τσιλαλή

Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας

Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Σαβουϊδάκης

Βοηθός σκηνογράφου & ενδυματολόγου: Έμιλυ Κουκουτσάκη

Φωτογραφίες παράστασης : Εβίτα Σκουρλέτη

Παραγωγή: Αθηναϊκά Θέατρα

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά):

Αμαλία Καβάλη (Κλαιρ)

Αγγελική Παπαθεμελή (Σολάνζ)

Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου (Κυρία)

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 στις 21:00

Θέατρο Αποθήκη

Σαρρή 40, Ψυρρή

Τηλέφωνο : 210-3253153

Χορηγός επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)

5 thoughts on “Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για τη παράσταση “Οι δούλες” στο θέατρο Αποθήκη – Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

  1. Agi

    Πολύ ποιητικό το κείμενο της παράστασης! Ο λόγος έρεε και δημιουργούσε συναισθήματα έντονα. Η αρμονία φράσεων, μέσα σε τόσο δεμένες μεταξύ τους λέξεις, διάνθιζε το έργο. Μαζί ένα απλό αλλά ιδιαίτερο σκηνικό με έναν τεράστιο πίνακα ζωγραφικής και πολλά -πολλά λουλούδια.. Και οι “δούλες” το υπηρέτησαν πιστά. Έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να παίξουν τον ρόλο τους. Αυτή όμως που έκανε τη διαφορά ήταν η “κυρία”, που με τόση φυσικότητα υποστήριξε την πραγματική πλούσια οικοδέσποινα του σπιτιού. Τα συναισθήματα έντονα, ο ρόλος της εξουσίας και της αθέλητης αλλά αναγκαστικής υποταγής, οι συμπεριφορές, όλα αυτά “όπλισαν” τα χέρια των ανθρώπων που ζούσαν στη μιζέρια.
    Και ο αγώνας για την απελευθέρωση, για την “αξιοσύνη”, οδήγησε στο δράμα..
    Υπέροχο το έργο του Ζενέ..

Υποβολή σχολίου