Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Live streaming» στο FAUST – Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Live streaming. Ένα σύγχρoνο έργο παρουσιάζεται, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη θεατρική σκηνή του FAUST.
Το έργο αποτυπώνει τη βία στην οικογένεια, στην καθημερινότητα, στις ανθρώπινες σχέσεις.
Ένα τροχαίο δυστύχημα αλλάζει τους ρόλους και τις ισορροπίες ενός ζευγαριού φαινομενικά ευτυχισμένου, και δοκιμάζει τις κοινωνικές αξίες.
Το γεγονός. Καταδεικνύει πώς μια κακή στιγμή μπορεί να αλλάξει τη μοίρα των ανθρώπων, ακόμη και να ξυπνήσει τα δολοφονικά τους ένστικτα.
3 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία, να την παρακολουθήσουν με τους συνοδούς τους , το Σάββατο 4 ή την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου  – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δηλώσαν

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δηλώσαν

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

divider

Σχόλιο συγγραφέα

Το έργο σκιαγραφεί την απομόνωση των σημερινών ανθρώπων, ιδίως των νεότερων, που φτάνει συχνά ακόμη και στα άκρα. Γραμμένο πριν από την πανδημία, το Live streaming αποτυπώνει ποικίλες εκφάνσεις της βίας και αναμετράται με την ακραία λογική του συμφέροντος. Ήμασταν, αλήθεια, πάντοτε τόσο βίαιοι; Μήπως η πραγματικότητα είναι τελικά σκληρότερη από τη φαντασία; Αυτός είναι ο κόσμος του Live Streaming.

Σκηνοθετική προσέγγιση

Η παράσταση επιχειρεί να εισχωρήσει στα αδιέξοδα που δημιουργούνται ως τραγικά αποτελέσματα της βίας. Η βία, ως μια παθογένεια της κοινωνίας, συναντάται δυστυχώς σε όλους τους κοινωνικούς ιστούς. Τα αποτελέσματά της είτε ψυχολογικά είτε σωματικά είναι πάντοτε τραγικά με πολλαπλά αποτυπώματα στη διάρκεια του χρόνου.
Πρόθεσή μου ήταν να παρακολουθήσω αυτά τα αποτυπώματα και να «διαβάσω» τα αδιέξοδα μα και τα επακόλουθα μίας παρατεταμένης τραυματικής εμπειρίας. Με γοήτευσε το τυχαίο γεγονός στη ροή και την εξέλιξη του έργου. Θεωρώ πως η πορεία της ζωής χαράζεται από τυχαία γεγονότα. Και κάποιες φορές η συνύπαρξη ενός τυχαίου γεγονότος και μίας κακής στιγμής αλλάζουν, σοκαριστικά, τη ζωή πολλών ανθρώπων ταυτόχρονα.
Η σκηνοθεσία, με τις παράλληλες δράσεις και τη χορογραφημένη κίνηση των ηθοποιών, επιχειρεί να διεισδύσει στις συναισθηματικές καταστάσεις των ηρώων σε διαφορετικές χωροχρονικές στιγμές και να φωτίσει τις μεταβολές και τις διακυμάνσεις μιας βίαιης και παρεκλίνουσας συμπεριφοράς. Οι ηθοποιοί, έχοντας κάποιες φορές μία καθοδηγούμενη μη ρεαλιστική εσωτερική τοποθέτηση, διατυπώνουν ερωτήματα που τελικά προσεγγίζουν και αναδεικνύουν τόσο την αλήθεια όσο και την τραγικότητα των ρεαλιστικών συμβάντων που καταγράφονται στη διάρκεια της ζωής.
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον συγγραφέα: «Μήπως η πραγματικότητα είναι τελικά σκληρότερη από τη φαντασία; Όλα καταλήγουν σε ένα θεατρικό έργο. Μια αντανάκλαση είμαστε… Μήπως κατατάξαμε το όνειρο στα όνειρα; Οι κατακτήσεις δεν είναι αμετάκλητες;»

Συντελεστές:
Κείμενο: Λέων Α. Ναρ
Σκηνοθεσία: Αντώνης Καραγιάννης
Παίζουν: Βασίλης Κανελλόπουλος και Αλεξάνδρα Τσιάγκα
Φιλική κινηματογραφική συμμετοχή: Γιάννης Ζουγανέλης
Μουσική: Γιώργος Καζαντζής
Σκηνικά / Κοστούμια: Χρύσα Δαπόντε
Βοηθός σκηνογράφου/ Εικαστικός: Δάφνη Αθανασοπούλου
Κατασκευή σκηνικών: Νίκος Σταμπουλής
Σχεδιασμός φώτων / Χορογραφίες: Αντώνης Καραγιάννης
Γραφιστικά: Λευτέρης Παπασταύρου
Κινηματογράφηση: Θεόδωρος Τζάρτος

Φωτογράφιση: Αντώνης Ζαφειρόπουλος
Επικοινωνία/Προώθηση: Κατερίνα Γρυλλάκη

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

ΘΕΑΤΡΟ FAUST
ΚΑΛΑΜΙΩΤΟΥ 11 & ΑΘΗΝΑΙΔΟΣ 12 // 150 60 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.:  210 3234095

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 στις 20.00
Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 στις 20:00

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)

 

One thought on “Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Live streaming» στο FAUST – Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

  1. Agi

    Πολύ δυνατή παράσταση και κάποιες φορές συγκλονιστική! Έμπλεκε πολλά..Τη βία, την ψυχολογία των παιδιών (εφήβων), τις σχέσεις των γονιών μεταξύ τους και με τα παιδιά τους, τις αποφάσεις μπροστά στον κίνδυνο και στο επικίνδυνο, ζητήματα ηθικής, μαι το ξαφνικό που μπορεί ν’αλλάξει ζωές και να βγάλει τα άγρια ένστικτα! Όλα αυτά κατάφερε ο σκηνοθέτης να τα δέσει όμορφα και μαζί με το χρονικά μπρος- πίσω των γεγονότων, όπως και την εναλλαγή πιο πολλών προσώπων σε δύο ηθοποιούς. Πολύ δύσκολη δουλειά, αλλά τα κατάφερε περίφημα! Οι ηθοποιοί δώσανε την ψυχή τους και ήταν πάρα πολύ πειστικοί. Το σκηνικό είχε λίγα πράγματα αλλά αυτή η ανάγκη υπήρχε γιατί μόνο αυτά χρειαζόντουσαν και όχι περισσότερα!Βλέπαμε το έργο με πολλή προσοχή και αγωνία (το ρουφούσαμε κυριολεκτικά). Κάποιες στιγμές ένοιωθες ότι δεν αντέχεις.. Τόση αλήθεια και τόσο δράμα.. Η ζωή ξεπερνάει τις ταινίες.. Αυτές είναι παραστάσεις με τα όλα τους!! Ποιότητα και καταπέλτης!!

Υποβολή σχολίου