Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Σκέτη Κοροϊδία» στο Θέατρο 104 – Τετάρτη 14 & Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Το θέατρο 104 παρουσιάζει το έργο του βραβευμένου συγγραφέα Νίκου Μ. Δημητρόπουλου «Σκέτη Κοροϊδία». 4 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία, να την παρακολουθήσουν με τους συνοδούς τους, τη Τετάρτη 14 ή την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!


ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δηλώσαν

 

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Oι τυχεροί ειδοποιήθηκαν στo email που δηλώσαν

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

divider

Μία ομηρεία περίπου κατά λάθος. Τυφλή, χωρίς αίτημα. Ανάγκη αυτό να βρεθεί. Ή να εφευρεθεί.

Ένας καταπιεσμένος άνθρωπος γύρω στα εξήντα, ο Αντώνης, ευρισκόμενος σε άθλια ψυχολογική και οικονομική κατάσταση, παίρνει την απόφαση ν’ αυτοκτονήσει. Εν είδει κύκνειου άσματος, μπαίνει σ’ ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας που πρόκειται να κλείσει, με σκοπό να διαμαρτυρηθεί επειδή η εταιρεία τον εξαπάτησε, υψώνοντας έτσι ανάστημα, για πρώτη και τελευταία φορά στη ζωή του. Ο Αντώνης, ερχόμενος σε αντιπαράθεση με τον υπάλληλο, τον Προκόπη, δεν αργεί να οδηγηθεί στα άκρα και, δρώντας εν θερμώ, τραβά το πιστόλι που προοριζόταν για τον εαυτό του και το στρέφει εναντίον του υπαλλήλου. Δίχως να καταλάβει κι ο ίδιος πώς, βρίσκεται ξαφνικά στη θέση του απαγωγέα. Η ομηρία εξελίσσεται σε τηλεοπτικό και διαδικτυακό σόου: αθέατοι αστυνομικοί, δημοσιογράφοι αλλά κι ένα ανώνυμο πλήθος, πέφτουν επάνω στους δυο ανθρώπους με διάθεση κανιβαλική. Η ασφυκτική κατάσταση εντείνεται από τον καλοκαιρινό καύσωνα και από τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο δράστης. Ο Αντώνης, μη μπορώντας ν’ αντεπεξέλθει στην ολοένα αυξανόμενη πίεση, αφήνεται στην επιρροή του ομήρου, ο
οποίος σταδιακά μετατρέπεται σε συνεργό, που κατευθύνει με μαεστρία τον απαγωγέα του προς το σημείο που ο ίδιος επιθυμεί.

Οι δύο εμπλεκόμενοι, ένας αγανακτισμένος πελάτης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και ο όμηρός του, ένας ταλαιπωρημένος υπάλληλος της ίδιας εταιρείας, βρίσκονται στην παράλογη θέση να πρέπει να συμφωνήσουν για το ποιο θα έπρεπε να είναι αυτό το αίτημα.
Θα μπορούσε μήπως να είναι και κάποιο δικό μας, ανομολόγητο;
Το έργο του Νίκου Δημητρόπουλου, σκληρό και οδυνηρά αστείο, ανιχνεύει τους καιρούς μας και αναδεικνύει καταστάσεις, συμπεριφορές και σκέψεις. Σκέψεις που τρομάζουν…

Σκηνοθεσία: Βασίλης Κατσικονούρης
Ερμηνεύουν: Τάσος Δαρδαγάνης, Κώστας Ξυκομηνός
Σκηνικά / Κοστούμια: Ανδρέας Χάλαρης, Ελευθέριος Πλαβός
Μουσική Επιμέλεια: Βασίλης Κατσικονούρης
Φωτογραφίες: Σάββας Βασιλειάδης
Φωνή Δημοσιογράφου: Λαρίσα Βέργου
Παραγωγή: ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

Διάρκεια παράστασης: 70’

ΠΟΥ & ΠΟΤΕ

Θέατρο 104
Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα (μετρό Κεραμεικός)
τηλ κρατήσεων 2103455020-6940290312
www.104.gr
www.facebook.com/theatre104

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 στις 21.15
Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 στις 21.15

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)