Kερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Το Γονεοτροφείο» στο θέατρο Noūs. – Κυριακη 6 Νοεμβρίου 2022

Τη θεατρική σεζόν 2022 – 23 οι θεατρικές επιχειρήσεις Δημήτρης Φωτόπουλος ΙΚΕ παρουσιάζουν την πρωτότυπη θεατρική παράσταση για παιδιά με τίτλο «Το Γονεοτροφείο», σε συνεργασία με τον συγγραφέα Χρήστο Δασκαλάκη και τον σκηνοθέτη Ευθύμη Χρήστου.
2 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία, να την παρακολουθήσουν με τους συνοδούς τους, την Κυριακη 6 Νοεμβρίου – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!


ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

«Το Γονεοτροφείο» στο θέατρο Noūs. – Κυριακη 6 Νοεμβρίου 2022

0m 0s

Αυτός ο διαγωνισμός έχει λήξει.

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

divider

«Τι είναι άραγε αυτό το μεγάλο κτίριο στην κορυφή του λόφου; Γιατί είναι γεμάτο με μεγάλους που κάθονται πίσω από τα θρανία; Γιατί άνοιξαν οι πόρτες διάπλατα και γέμισε η αυλή με ποδήλατα και οι καρδιές με ελπίδα;»

Μετά την τεράστια επιτυχία του έργου «Η Χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι», που παίχτηκε για δύο συνεχόμενες χρονιές στο θέατρο Αλκμήνη, ο ευφάνταστος και πάντα καίριος συγγραφέας Χρήστος Δασκαλάκης παραδίδει, αυτή τη φορά, στα χέρια του σκηνοθέτη Ευθύμη Χρήστου, το νέο best seller παιδικό βιβλίο του με τίτλο «Το Γονεοτροφείο», που ανεβαίνει για πρώτη φορά και κάνει πρεμιέρα στο νέο και άρτι ανακαινισμένο Θέατρο Nous, στις αρχές του Νοέμβρη.

Το βιβλίο για παιδιά «Το Γονεοτροφείο», έχοντας στις αποσκευές του τη μεγάλη εκδοτική επιτυχία, ταξίδεψε και συνεχίζει να ταξιδεύει, μαζί με τον συγγραφέα του, σε βιβλιοπωλεία και σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα συναντώντας χιλιάδες μαθητές και δίνοντας, έτσι, την ευκαιρία στα παιδιά να μιλήσουν για τη δική τους «ιδανική» οικογένεια και να ζωγραφίσουν το δικό τους ιδανικό κόσμο.
Έχοντας γίνει ήδη ένα ισχυρό εργαλείο διαλόγου στα χέρια εκπαιδευτικών και ψυχολόγων ήρθε τώρα η στιγμή να ζωντανέψει στη σκηνή, να μαγέψει, να αφυπνίσει, να διεγείρει τη φαντασία, να συγκινήσει και να χαρίσει χαμόγελα στους μικρούς θεατές και να ανοίξει το διάλογο που αφορά στις σχέσεις μεταξύ παιδιών – γονέων και όχι μόνο.
Στο φανταστικό κόσμο του πρωτότυπου έργου «Το Γονεοτροφείο», ένα μικρό παιδί, ο Παύλος, αναζητάει να βρει τους γονείς με τους οποίους θα δημιουργήσουν μια πραγματική και ευτυχισμένη οικογένεια. Εδώ, αντί για ιδρύματα φιλοξενίας παιδιών, υπάρχουν μόνο ιδρύματα για μεγάλους κι εδώ τα υποψήφια ζευγάρια εκπαιδεύονται για το πώς να γίνουν οι καλύτεροι υποψήφιοι γονείς: μαθήματα μαγειρικής και διατροφής, οικιακά, λεξιλόγιο, έλεγχος ορίων και ασκήσεις υπομονής.
Διδάσκονται, επίσης, πώς να υποδέχονται ένα παιδί, πώς να το φροντίζουν, να του μιλούν, να το ακούνε, αλλά κυρίως πώς να του δείχνουν αγάπη και να του προσφέρουν ασφάλεια.
Καθώς, όμως, τα χρόνια περνούν, κάποιοι γονείς φεύγουν από το Γονεοτροφείο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, κάποιοι άλλοι πάλι, μένουν πίσω και ακόμα περιμένουν…

«Εσείς, τι ζητάτε από ένα παιδί;» Ρώτησε ο Παύλος και κοκκίνησε από συστολή και αμηχανία.
«Να μας αφήσει να το αγαπάμε όπως είναι, γι΄αυτό που είναι, από σήμερα και για πάντα, του απάντησαν σχεδόν με μια φωνή…»

«Το Γονεοτροφείο», βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Χρήστου Δασκαλάκη, με την ευαίσθητη , αισιόδοξη -και με χιούμορ – θεατρική διασκευή του Σωκράτη Πατσίκα και τη σκηνοθετικά ποιητική ματιά του Ευθύμη Χρήστου, είναι η ιστορία ενός παιδιού που αναζητά την πιο ασφαλή αγκαλιά του κόσμου. Είναι μια ανατρεπτική ιστορία που θέλει τα «παιδιά» να έχουν τον πρώτο λόγο.
Μέσα από αυτό το πρωτότυπο ταξίδι τα παιδιά μπορούν να ανακαλύψουν τι σημαίνει «αποδοχή» και «απόρριψη», «όρια» και «ελευθερία», «πρέπει» και «θέλω», μαθαίνουν πώς να ξεπερνούν τους φόβους τους όταν βρίσκονται απέναντι σε αδιέξοδα και πως με αγάπη και υπομονή τα όνειρά τους μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

«Τελικά, γονείς δεν σημαίνει μόνο παιχνίδι και ελευθερία», ακούστηκε μια μικρή φωνή να ψιθυρίζει μέσα του, «αγάπη σημαίνει επίσης όρια, ασφάλεια και πραγματικό ενδιαφέρον».
Θα καταφέρει άραγε ο Παύλος να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα; Θα μπορέσει να καταλάβει και να βρει τους κατάλληλους γονείς με τους οποίους θα ζήσει ευτυχισμένος ;

Το Γονεοτροφείο, είναι εκείνη η ιστορία για το μεγαλύτερο δώρο της ζωής. Τα παιδιά!

Συντελεστές:

Πρωτότυπο έργο: Χρήστος Δασκαλάκης
Θεατρική Διασκευή: Σωκράτης Πατσίκας
Σκηνοθεσία – Κίνηση: Ευθύμης Χρήστου
Πρωτότυπη μουσική: Θεόφιλος Πουζμπούρης
Σκηνικό – Ειδικές κατασκευές: Κωνσταντίνος Χαλδαίος
Κοστούμια: Εβελίνα Δαρζέντα
Φωτισμοί: Γιώργος Φωτόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Κοσμάς Κότσι
Βοηθός ενδυματολόγου: Ματίνα Σκάρου
Φωτογραφίες: Υπατία Κορνάρου
Promo trailer: Χρήστος Συμεωνίδης
Σχεδιασμός αφίσας – Γραφιστικά: Forbidden Designs – Δημήτρης Γκέλμπουρας
Σχολικά – ομαδικά εισιτήρια: SD Concept – Σίσσυ Δημάκη
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Άντζυ Νομικού
Υπεύθυνη παραγωγής: Βάσω Δούκα

Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Δημήτρης Φωτόπουλος ΙΚΕ

Παίζουν (αλφαβητικά) : Χρήστος Καπενής, Εύη Κολιούλη, Περικλής Λιανός, Φιλίνη Παναγιωτοπούλου, Οδυσσέας Πετράκης, Μαρία Στάβαρη

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Θέατρο Noūs- Creative Space

Διεύθυνση: Τροίας 34, Αθήνα. Tηλ: 2108237333

Κυριακη 6 Νοεμβρίου 2022 στις 12:00

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)