Κερδίστε 4 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «ΜΠΕΜΠΗΣ» στο Θέατρο Αλκμήνη – Δευτέρα 2 & Τρίτη 3 Μαίου 2022

Ο βραβευμένος «ΜΠΕΜΠΗΣ» της Βίλης Σωτηροπούλoυ σε σκηνοθεσία  Άσπας Τομπούλη στο Θέατρο Αλκμήνη. 4 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν, με τους συνοδούς τους, όποια από τις 2 μέρες επιλέξουν Δευτέρα 2 ή Τρίτη 3 Μαίου – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!


ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΜΑΙΟΥ

Βασιλική Κουμούλη
Γιώργος Βουτσής

 

ΤΡΙΤΗ 3 ΜΑΙΟΥ

Αγαθη Σταυρου
Μαρία Πενταράκη

 

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο. 

divider

Η πορεία ενός μπέμπη που από τα πρώτα του βήματα βαδίζει στο πιο δύσβατο μονοπάτι. Αυτό το «αδέσποτο μικρό», που λατρεύει την αδερφή του και τη λέει μαμά, απομακρύνεται από την δυσλειτουργική οικογένεια του με εισαγγελική εντολή, μαζί με τα αδέρφια του. Μπροστά στα μάτια του σκιτσάρεται ο κόσμος των μεγάλων και μέσα του χαράσσονται ρωγμές. Η διαδρομή του περνάει από νοσοκομεία, ιδρύματα, υποψήφιους ανάδοχους. Υιοθετείται και  καλείται να σβήσει μνήμες. Υπακούει.
(Στο πρώτο μέρος ακούμε την ιστορία από τον ίδιο τον ‘’μπέμπη’’ και από τα πρόσωπα που περνούν από την μνήμη του)

29 χρόνια μετά. Ένας νεαρός υπαστυνόμος αναλαμβάνει την έρευνα μιας απόπειρας δολοφονίας εναντίον πρώην διευθυντή Ιδρύματος. Μια νύχτα θα βρεθεί κλειδωμένος στην αποθήκη ενός κλειστού από χρόνια ιδρύματος μαζί με την αδερφή των παιδιών. Οι σκιές του παρελθόντος , τα βαθιά τραύματα , οι αλήθειες, τα ψέματα και τα παιχνίδια της μοίρας, φωτίζονται μέσα στη σκοτεινή αποθήκη…

«Ο ΜΠΕΜΠΗΣ» είναι ένα έργο για τα παιδιά ενός κατώτερου θεού που από το ξεκίνημά τους έρχονται αντιμέτωπα με το πιο ζόρικο πρόσωπο της ζωής.
Είναι η φωνή κάθε “μπέμπη” που πρέπει να ακουστεί.
Οι δύσκολοι αποχωρισμοί, το τραύμα, η κακοποίηση, η αναδοχή, η υιοθεσία, η μνήμη και η  θεραπεία, η αντοχή και η επιβίωση.
Μια περιπέτεια για τους ενήλικες που θα αναγκαστούν να κοιτάξουν πίσω για να μπορέσουν  να κάνουν βήματα μπροστά. Μια ιστορία που αναρωτιέται κανείς αν πραγματικά υπάρχουν συμπτώσεις ή αν οι συνδέσεις των ανθρώπων είναι η μόνη πραγματικότητα..
Μια παράσταση για την ευθύνη όλων, για τα μεγάλα λάθη και των καλών ανθρώπων αλλά και για την ελπίδα που ξεφυτρώνει σ’ ένα χάδι κι ένα τραγούδι μιας άγνωστης βρεφονηπιοκόμου.
Ο μπέμπης έχει έρθει για να μιλήσει με τις σκέψεις του μωρού και με τη φωνή του ενήλικα.

Συγγραφέας: Βίλη Σωτηροπούλου

Σκηνοθεσία, δραματουργική επεξεργασία: Άσπα Τομπούλη

Παίζουν:Αντιγόνη Δρακουλάκη,
Θεμιστοκλής Καρποδίνης, Ροζαμάλια Κυρίου,
Βίλη Σωτηροπούλου
Σκηνικά-κοστούμια: Mαρία Καραθάνου
Μουσική : Δημήτρης Οικονομάκης
Video art : Διονύσης Σιδηροκαστρίτης
Φωτογραφίες: Aποστόλης Παπαδάκης
Colourist : Ντίνος Βαμβακούσης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Ρόδης
Βοηθός σκηνογράφου: Μαργαρίτα Τζαννέτου
Οργάνωση Παραγωγής : Άννα Μακρή
Παραγωγή : Θεατρική Ομάδα Μπουφόνοι

(H συγγραφέας το 2019 μετέτρεψε το έργο σε μυθιστόρημα που κυκλοφορεί σε δεύτερη έκδοση από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΗΔΥΦΩΝΟ. Έχει θεωρηθεί από Κοινωνικές Υπηρεσίες ως «ξεχωριστό εργαλείο για τους ειδικούς για θέματα παιδικής προστασίας, αναδοχής, υιοθεσίας» και έχει συμπεριληφθεί στη βιβλιογραφία που προτείνεται σε υποψήφιους ανάδοχους και θετούς γονείς αλλά και σε νέους κοινωνικούς λειτουργούς).

Η παράσταση πραγματοποιείται σύμφωνα με όλες τις υγειονομικές υποδείξεις που ισχύουν. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από κάθε θεατή καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στον χώρο.

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Θέατρο Αλκμήνη
Αλκμήνης 8-12, Κ.Πετράλωνα
Τηλ. 210 3428650

Δευτέρα 2 Μαίου 2022 στις 21:15

Τρίτη 3 Μαίου 2022 στις 21:15

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)

1 thoughts on “Κερδίστε 4 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «ΜΠΕΜΠΗΣ» στο Θέατρο Αλκμήνη – Δευτέρα 2 & Τρίτη 3 Μαίου 2022

  1. Agi

    Δεν ήταν μελό, δεν ήταν δακρύβρεχτο, αλλά συγκίνησε.. βαθιά.. Θα μπορούσαν να είναι τα πραγματικά γεγονότα της διπλανής πόρτας, αλλά δεν θα βλέπαμε ποτέ όλες τις εκφράσεις του Μπέμπη, ούτε τις σκέψεις του, ούτε θα ακούγαμε τα λόγια του.. Ούτε θ’αναρωτιόμασταν για τις ευθύνες όλων όσων παίρνουν τις “σωστές” τάχα αποφάσεις! Αδέρφια και γονείς χωρίστηκαν, καρδιές ράγισαν, ψυχές παρατήθηκαν, παραιτήθηκαν, απογοητεύτηκαν, και αναγκαστικά υπάκουσαν στις εντολές.. Άνθρωποι που δεν ρωτήθηκαν τι ήθελαν! Οι άλλοι ξέρανε καλύτερα από αυτούς!!
    Κάνανε ρωγμές, αλλά η αγάπη τους έμεινε άσβεστη! Υπέροχο σενάριο, φοβερή σκηνοθεσία, ερμηνείες ξεχωριστές! Από τα πιο ποιοτικά θεατρικά..

Τα σχόλια είναι κλειστά.