Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Η νύχτα στο πάρκο” στο Studio Κυψέλης – Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Η νύχτα στο πάρκο του Θέατρου Νο. Μια  ιστορία παρμένη από τους Μύθους του Θεάτρου Νο, μεταφρασμένη το ’78 από τη βραβευμένη συγγραφέα Μαίρη Μιχαλάτου , από το βιβλίο της Ιαπωνικοί μύθοι, παρουσιάζουν σε μορφή σύγχρονου αναλογίου οι Θεατρίνων θεατές.
2 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν, με τους συνοδούς τους, την  Τετάρτη 1 Ιουνίου – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!


ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ

Γιάννης Σκομβούλης
Άννα Μαρία Ιγγλεζου

 

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο. 

divider

Η ομάδα συνηθίζει κάθε Άνοιξη να μας διηγείται μια ιστορία , με τη μορφή αναλογίου.

μετάφραση :Μαίρη Μιχαλάτου.
επιμέλεια παρουσίασης :Γιώργος Λιβανός.
κοστούμια :Vania Akexadrovna.
Παίζουν:
Πέπη Οικονομοπούλου
Γιώργος Λιβανός
Σωτήρης Αντωνίου
Ζωή Τριανταφυλλίδη
& στο πιάνο η Νίκη Γκουντούμη.

Θέατρο Νο (ιαπ.:能 Nō) ή Νογκάκου (能楽 Nōgaku) αποτελεί παραδοσιακό είδος ιαπωνικού δράματος. Η λέξη Νο σημαίνει «ταλέντο, δεξιότητα».
Το θέατρο Νο αναπτύχθηκε μαζί με το κιόγκεν και εμφανίστηκε τον 14ο αιώνα. Έχει τις ρίζες του στο θρησκευτικό τελετουργικό, αλλά εξελίχθηκε μέσα από αριστοκρατικές και λαϊκές μορφές τέχνης. Το θέατρο Νο άντλησε στοιχεία από το σαρουγκάκου (sarugaku), που περιλάμβανε παντομίμα, ακροβατικές επιδείξεις, χορό συνδυασμένο με τελετουργίες Σίντο.
Επίσης, το θέατρο Νο επηρεάστηκε από το ντενγκάκου (dengaku), που περιελάμβανε χορούς, που συνδέονταν με το θερισμό. Οι παραστάσεις επιχορηγούνταν από ναούς και είχαν ως σκοπό να ψυχαγωγήσουν και να παρουσιάσουν θρησκευτικές διδασκαλίες. Η αισθητική του θεάτρου Νο επηρεάστηκε από τον Ζεν βουδισμό όπως και άλλες Ιαπωνικές τέχνες (π.χ. η ανθοδετική, η τέχνη του τσαγιού, το χαϊκού, η ιαπωνική καλλιγραφίακ.α). Συνήθως  ασχολείται με αρχέγονους μύθους ,το θείο και το ανθρώπινο, την πάλη , τον έρωτα, τη ζωή & το θάνατο.

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Studio Κυψέλης
Διεύθυνση: Σπετσοπούλας 9 και Κυψέλης 5, Κυψέλη
Τηλέφωνο Θεάτρου : 210 8819571

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 στις 21.00

One thought on “Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Η νύχτα στο πάρκο” στο Studio Κυψέλης – Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

  1. Agi

    Παρακαλώ ακυρώστε την εκ παραδρομής συμμετοχή μου στην παράσταση!
    Ευχαριστώ

Comments are closed.