Κερδίστε 8 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Το Γεύμα” στο Θέατρο οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής» – Δευτέρα 18 & Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Ένα έργο που ξεσκεπάζει την κρυφή και φανερή βία στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου με κυρίαρχη τη βία κατά των γυναικών και την γυναικοκτονία.
4 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν, με τους συνοδούς τους, όποια από τις 2 μέρες επιλέξουν, Δευτέρα 18 ή Τρίτη 19 Απριλίου – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!


ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Διονύσης Δασκαλάκης
Ελενη Παπαιωαννου
Δήμητρα Φιλοπούλου
Ελλη Δρακουλακη

 

ΤΡΙΤΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ελένη Βογιοβιτς
Μιχαλης Πρασινος
Δημήτρης Τσιρίμπας
Αγαθη Σταυρου

 

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο. 

divider

Τρία ζευγάρια απολαμβάνουν ένα πλούσιο γεύμα σε μια βραδιά γιορτής. Νέοι, ωραίοι, καλλιεργημένοι, πλούσιοι και επιτυχημένοι είναι παιδιά του σύγχρονου συστήματος.
Παίζουν στο χρηματιστήριο, ξέρουν να ρισκάρουν και να επιβιώνουν.
Εκείνη τη βραδιά αποφασίζουν, μετά το απολαυστικό γεύμα, να παίξουν ένα παιχνίδι για να διασκεδάσουν. Αναπαριστούν μια σκηνή βιασμού που είδαν στην τηλεόραση προσπαθώντας να αποδείξουν αν το θύμα το προκάλεσε ή αν θα μπορούσε να το αποφύγει. Καθώς η βραδιά κυλά τα πράγματα αγριεύουν και αυτό που ξεκίνησε ως παιχνίδι τους οδηγεί στα άκρα. Οι ωραίοι συνδαιτυμόνες αποδεικνύονται λαίμαργοι για βία, αχόρταγοι για δύναμη, σκληροί και αδυσώπητοι…

«Η Λεία Βιτάλη στο βραβευμένο θεατρικό της έργο «Το γεύμα» ξεδιπλώνει όλες τις μορφές της βίας που ενυπάρχουν στη σύγχρονη κοινωνία, ορμώμενη από τη γενικότερη αίσθηση που η ίδια βιώνει. Ένα έργο που “χτυπά” την καρδιά της κοινωνίας του 21ου αιώνα και υπογραμμίζει την αφαίμαξη που την χαρακτηρίζει.» Το έργο έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου 1998.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Λεία Βιτάλη
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπίτος
Σκηνικά:- Κοστούμια: Νέλλη Σφακιανάκη
Σχεδιασμός Φωτισμών – Φωτογραφίες Παράστασης: Νύσος Βασιλόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη Α’: Θησεύς Μαρκόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη Β’: Μαργαρίτα Μαλεβίτη
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
Παραγωγή: Ομάδα ΑΣΙΠΚΑ

Ερμηνεία με αλφαβητική σειρά:
Αθανασοπούλου Θεοδώρα-Έλλη
Δαλαμάγκας Κωνσταντίνος
Καστανιάς Δημήτρης
Κριτσάκης Θανάσης
Μιχαηλίδου Ελένη
Πολυχρόνη Άλκηστις

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Θέατρο οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής»

Κυκλάδων 11, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0821 7877

Δευτέρα 18 & Τρίτη 19 Απριλίου 2022 στις 21.00

One thought on “Κερδίστε 8 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Το Γεύμα” στο Θέατρο οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής» – Δευτέρα 18 & Τρίτη 19 Απριλίου 2022

  1. Agi

    Πολύ σκληρό έργο! Καθηλωτικό! Μας άφησε με κομμένη την ανάσα! Οι ερμηνείες εξαιρετικές, πολύ αληθινές, πολύ ζωντανές. Ένοιωθες ότι δεν ήταν “θέατρο” αλλά “αλήθεια”! Συναισθήματα όπως θυμός, νεύρα, αγανάκτηση, έβγαιναν από την πλευρά των θεατών.. Μας συγκλόνισε. Την είδαμε, και θελήσαμε δικαίωση για τη βία εναντίον των γυναικών. Βία κρυφή, φανερή, υποθάλπουσα, συμμετέχουσα, και αναλγησία. Είχαν ευθύνες και έπρεπε να αποδοθούν. Φοβερό κείμενο και ακόμα περισσότερο η σκηνοθεσία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.