Κερδίστε 4 διπλές προσκλήσεις για τη παράσταση ‘Κρόνος και Δίας: Mονομαχία χωρίς τέλος’ στο Θέατρο Altera Pars – Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Μια μουσικοθεατρική performance με μία ηθοποιό, έναν μουσικό και πολλά παραδοσιακά όργανα απ’ όλο τον κόσμο, για την αιώνια πάλη της ζωής ενάντια στο χρόνο.
Τι είναι ο χρόνος και μπορεί ποτέ ο άνθρωπος να τον δαμάσει;
Το θέατρο Altera Pars παρουσιάζει την μουσικοθεατρική παράσταση “Κρόνος και Δίας: Mονομαχία χωρίς τέλος”.
4 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία, να την παρακολουθήσουν με τους συνοδούς τους, την  Τετάρτη 13 Απριλίου – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!


ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Δημήτρης Διονας
Ιωάννα Γαϊτανά
Γεωργία Σταύρου
Σταύρος Φυδανάκης

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

 

divider

Αναζητώντας απαντήσεις στην αιώνια αγωνία του ανθρώπου γύρω απ’ το ζήτημα του χρόνου, η παράσταση στρέφεται στην αρχαία ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα στον μύθο του Κρόνου και την κοσμογονική σύγκρουσή του με το Δία, γνωστή στη μυθολογία και ως Τιτανομαχία. Ο Τιτάνας Κρόνος, παγκόσμιο σύμβολο του αδηφάγου χρόνου, καταβροχθίζει τα παιδιά του οδηγώντας τα στην ανυπαρξία. Την παντοδυναμία του έρχεται ν’ ανατρέψει το μοναδικό παιδί που ξέφυγε της καταστροφικής μανίας του, ο Δίας, που ετυμολογικά και συμβολικά προσδιορίζεται ως πηγή της «ζωής». Έτσι ο μύθος μπορεί να ιδωθεί ως το διαχρονικό όνειρο εξάλειψης του χρόνου, που μας υπενθυμίζει πως ο χρόνος δύναται τελικά να νικηθεί εκεί όπου η ζωή επικρατεί.

Ο αφηγηματικός κορμός της παράστασης βασίζεται στη Θεογονία του Ησίοδου και πλαισιώνεται από ορφικούς ύμνους.

Η παράσταση παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» το Σεπτέμβριο του 2021, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ταυτότητα της Παράστασης

Σκηνοθεσία: Πέτρος Νάκος
Σύλληψη/Ιδέα: Αγγελική Κοντού
Ερμηνεία: Aγγελική Κοντού
Πρωτότυπη /ζωντανή μουσική: Γιώργος Διαμαντόπουλος
Φωτισμοί: Πέτρος Νάκος
Κοστούμια: Δέσποινα Χειμώνα
Επιμέλεια κίνησης: Ελβίρα Μπαρτζώκα
Επιστημονική σύμβουλος: Mίνα Χειμώνα
Ηχοληψία/βίντεο παράστασης: Iωσήφ Τοπαλιάν

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Θέατρο Altera Pars

Μεγ. Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός
Τηλέφωνο: 2103410011

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 στις 21:00

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)