Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Tea Ceremony» στο BIOS – Κυριακή 3 & Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Στο πλαίσιο Πανευρωπαικής περιοδείας, το «Tea Ceremony», μια πρωτότυπη παράσταση devised theater, σε δραματουργία και σκηνοθεσία του Achim Wieland και με «οικοδέσποινα» τον βραβευμένο ηθοποιό Μάριο Ιωάννου, θα παρουσιαστεί στο Bios, για πρώτη φορά στην Αθήνα.
10 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν, με τους συνοδούς τους,  την Κυριακή 3 ή την Δευτέρα 4 Απριλίου – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!


ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Μαριελλα Βασσιανη
Κωνσταντίνος Ματσιούλας
Δημήτρης Διονας
Βαρβάρα Μυλωνακη 
Αγγελική Λιώση

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Δήμητρα Παπαθανάση
Ηρώ Δαλαμάγκα
Ιόνυ Μοσχοβάκου
Αναστασια Αλτανη
Φλωρεντια Παναγιωτιδου

 

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο. 

divider

Η αθηναϊκή πρεμιέρα ήταν αρχικά προγραμματισμένη το Μάρτιου 2020, οπότε και επιβλήθηκε το lockdown, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί μόλις λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα.

Η παράσταση μεταφέρει το κοινό της, σε ένα Ιαπωνικό δωμάτιο όπου τελείται μια παραδοσιακή τελετή τσαγιού. Η Γκέισσα Κικουνοχάνα (Ανθισμένο Χρυσάνθεμο) με απαλότητα και ευγένεια δημιουργεί ένα μεταξένιο τοπίο για το πνεύμα και τις αισθήσεις των παρευρισκόμενων. Όλα είναι αρμονικά και ιδανικά, μα δεν μένουν εκεί.
Το ανήσυχο πνεύμα της, την παρασύρει σε ερωτήσεις που ηχούν σαν εκρήξεις στο αρμονικό περιβάλλον. Ποιοί μαζεύουν το μυρωδάτο τσάι μας; Ποιοί και και κάτω από ποιές συνθήκες μαζεύουν το χρυσό που κοσμεί τα φλυτζάνια τσαγιού μας; Οι απαντήσεις οδηγούν σε ένα ταξίδι από ζοφερές αλήθειες, που αφορούν στη σύγχρονη δουλεία, στην παιδική εργασία, στο εμπόριο σωμάτων και ψυχών ανθρώπων που γεννήθηκαν σε «άτυχες» γωνιές της γης. Η τελετή υποδομείται, μα όχι ολοκληρωτικά. Όσοι βρεθούν στο Ιαπωνικό δωμάτιο, θα γίνουν μάρτυρες μιας φωτεινής αλήθειας που σώζει και σώζεται. Η ιδιότυπη τελετουργία τσαγιού θα πετύχει τελικά το δικό της σκοπό.

«Σκηνοθέτης και ηθοποιός αποδομούν το συγκεκριμένο κλισέ με εκπληκτική ευρηματικότητα και με πολύ ξεκάθαρο στόχο»
Νόνα Μολέσκη, Φιλελεύθερος, Ιούνιος 2018

Ο μονόλογος, που παρουσιάζεται στα Αγγλικά, αποτελεί ένα κοινωνικοπολιτικό σχόλιο στην εκμετάλλευση του ισχυρού εις βάρος του αδυνάμου και στο υπέρτατο τίμημα που πληρώνει η ανθρωπότητα στο σκοτεινό και αδηφάγο σύστημα που συντηρεί και από το οποίο μοιραία σαγηνεύεται.

«Πρόκειται για ένα μελαγχολικό τραγούδι, έναν ευαίσθητο ψίθυρο, ένα χαμηλόφωνο λυγμό εν μέσω ενός εκκωφαντικού θορύβου»
Tomaso Cimenti, II Ricensito, Σεπτέβριος 2019

Η παράσταση «Tea Ceremony» των SrslyYours, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας καλλιτεχνών από Κύπρο, Ελλάδα, Γερμανία και Ιαπωνία.
Έκανε πρεμιέρα στο Θέατρο Ριάλτο Λεμεσού, φιλοξενήθηκε στην Νέα Σκηνή του Θ.Ο.Κ και τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης παράστασης στο Φεστιβάλ Θεάτρου στο Μιλάνο (MilanOff), ενώ ο Μάριος κέρδισε το βραβείο ερμηνείας στο F.I.A.T Festival στο Μαυροβούνιο Η παράσταση πρόκειται να συνεχίσει την περιοδεία της στο Tορίνο και το Εδιμβούργο

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία-Δραματουργία: Achim Wieland
Ερμηνεία: Μάριος Ιωάννου
Κείμενο: Achim Wieland, Μάριος Ιωάννου, Ensemble
Καλλιτεχνικός σύμβουλος: Akiko Hamazaki
Χορογραφία-Κίνηση: Αλέξης Βασιλείου
Σκηνικά-κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Βασίλης Πετεινάρης
Touring Light Concept: Γιώργος Λαζόγλου
Παραδοσιακός ιαπωνικός χορός: Zuiou Shinozuka
Περούκα: Μάριος Νεοφύτου
Video Work: Stephan Metzner & Sakari Laurila

Διάρκεια: 70 λεπτά

H παράσταση είναι στα αγγλικά

Για την είσοδό τους στην παράσταση οι θεατές πρέπει να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης. καθώς και πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης). Επίσης υποχρεούνται να φορούν μάσκα κατά την παραμονή τους σε όλους τους χώρους του θεάτρου.

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Κυριακή 3 Απριλίου 2022 στις 19.00

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 στις 21:00

ΒΙΟS.Main

Πειραιώς 84, Αθήνα

Τηλ. 210-3425335

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)