Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Χάρπερ Ρήγκαν» στο Studio Μαυρομιχάλη – Δευτέρα 14 & Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Ο Θεατρικός Οργανισμός «Νέος Λόγος» και το studio Μαυρομιχάλη παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το έργο του Σάιμον Στήβενς, «Χάρπερ Ρήγκαν» σε μετάφραση Έρις Κύργια και σκηνοθεσία Φώτη Μακρή. 10 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν, με τους συνοδούς τους, όποια από τις 2 μέρες επιλέξουν, Δευτέρα 14 ή Τρίτη 15 Φεβρουαρίου – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!


ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Χρυσόστομος Καρούλιας
Ευάγγελος Κωνσταντάρας
Ελένη Βογιοβιτς
Ελένη Λουλάκη
Άννα Μπρα

 

ΤΡΙΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Νίκη Κουφάκου
Λιντα Κουκουλη
Βασίλης Κουλιούμπας
Λαμπρινή Νίκου
Γαβριέλλα Καντούνα

 

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο. 

divider

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας στις 16 Απριλίου του 2008 σε σκηνοθεσία Marianne Elliott.
Από τότε, έχει ανέβει σε δεκάδες παραγωγές σε όλο τον κόσμο.

Τι συμβαίνει όταν μια εργαζόμενη γυναίκα αποφασίζει να αφήσει πίσω σύζυγο και κόρη χωρίς να πει σε κανέναν ούτε πού πάει, ούτε εάν θα επιστρέψει ποτέ;
Η Χάρπερ Ρήγκαν, μια γυναίκα γύρω στα 45, μαθαίνει ότι ο πατέρας της πεθαίνει. Το αφεντικό της στην δουλειά αρνείται να της δώσει άδεια να τον επισκεφθεί. Εκείνη αγνοεί τις απειλές του, και φεύγει για να επισκεφτεί τον ετοιμοθάνατο πατέρα της.
Φτάνει στον προορισμό της πολύ αργά, καθώς ο πατέρας της έχει ήδη πεθάνει.
Μετά από διαδοχικές συναντήσεις με αγνώστους και την επίσκεψη στη μητέρα της, με την οποία έχουν να μιλήσουν 2 χρόνια, η Χάρπερ επιστρέφει στο σπίτι της.
Η μικρή αυτή Οδύσσεια λειτουργεί καταλυτικά στην σκέψη της και στον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον εαυτό της και τους γύρω της.
Όταν επιστρέφει, η δουλειά της δεν είναι εκεί… Η οικογένειά της είναι εκεί (;)…
Η ίδια είναι εκεί (;)…

Το έργο «Χάρπερ Ρήγκαν» πάνω απ’ όλα είναι ένα ταξίδι συνειδητοποίησης και συμφιλίωσης. Μέσα σε δύο μόλις εικοσιτετράωρα, η ηρωίδα επείγεται, φεύγει, στενοχωριέται, πενθεί, κλαίει, θυμώνει, ξεκαθαρίζει, επιστρέφει. Στέκεται μετέωρη ανάμεσα στα θολά «θέλω της» και στα επιτακτικά «πρέπει». Κι έτσι, η σχεδόν επανάσταση που έκανε απέναντι στους άλλους, αποδεικνύεται ολοκληρωτική επανάσταση απέναντι στον εαυτό της. Και οι επαναστάσεις απέναντι στον εαυτό μας, είναι οι πιο σαρωτικές και ταυτόχρονα οι πιο συγκινητικές.

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και είναι κατάληλη για άνω των 16 ετών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Μετάφραση: Έρι Κύργια
Σκηνοθεσία – Φωτισμοί: Φώτης Μακρής
Σκηνικά – Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη
Μουσική – Μουσική επιμέλεια : Φοίβος Σαμαρτζής – Φώτης Μακρής
Φωτογραφίες : Δάφνη Δίγκα

Παίζουν: Λάμπρος Γιώτης, Στέλλα Κρούσκα, Φώτης Μακρής, Στέλλα Παπαδημητρίου, Βάσω Παύλου, Φοίβος Σαμαρτζής

Το studio Μαυρομιχάλη, μέχρι νεωτέρας, θα λειτουργήσει αμιγώς ως χώρος υποδοχής πολιτών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως και με τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 ή έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου. Κατά την είσοδο των θεατών στο χώρο, θα γίνεται έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών, όπως αυτός θα οριστεί από την κυβέρνηση. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική , σε όλους τους χώρους του θεάτρου ενώ η προσέλευση ανήλικων προϋποθέτει την επίδειξη υπεύθυνης δήλωσης διενέργειας self test των γονέων.

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Studio Μαυρομιχάλη
Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια – Τηλ. 210-6453330
www.studiomavromihali.gr

Δευτέρα 14 & Τρίτη 15 Φεβρουαρίου στις 21.00

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)