Κερδίστε 4 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Τάδε έφη Ζαρατούστρα» στο θέατρο «Αλεξάνδρεια» – Δευτέρα 17 & Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Το φιλοσοφικό αριστούργημα του Φρειδερίκου Νίτσε (Friedrich Nietzsche) «Τάδε έφη Ζαρατούστρα», το σπουδαιότερο ίσως έργο του μεγάλου Γερμανού φιλόσοφου, συνεχίζει τις παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο «Αλεξάνδρεια». Το έργο παρουσιάζεται από το ΑΝΤΙΘΕΑΤΡΟ της Μαρίας Ξενουδάκη (σκηνοθεσία-ερμηνεία) σε συμπαραγωγή με την αμκε ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ του Βασίλη Βλάχου.
4 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν, με τους συνοδούς τους, όποια από τις 2 μέρες επιλέξουν, Δευτέρα 17 ή Τρίτη 18 Ιανουαρίου – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!


ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Μανουελα Σωρρα
Γεωργία Νικολάου-Κούφα

 

ΤΡΙΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Μαριανθη Aγγελοπουλου 
Αγαθη Σταυρου

 

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο. 

divider

Ο Ζαρατούστρα είναι ο ίδιος ο Νίτσε, ο ασκητής, ο ερημίτης, ο οραματιστής, ο αναχωρητής, ο Προφήτης, που προφητεύει ένα μέλλον απροσδιόριστο. Ο Ζαρατούστρα θέλει να ελευθερώσει τον άνθρωπο από το απατηλό ονειροπόλημα των αισθήσεων. Δεν ήρθαν ακόμη οι καιροί, παρά το γεγονός ότι τα λευκά περιστέρια χαϊδεύουν τώρα πια τα κάτασπρα μαλλιά του προφήτη και ο Λέων αναπαύει ανάμεσα στα χέρια του το κουρασμένο του μουσούδι. Σε λίγο θα σβήσει η πιο περίεργη μορφή στο στερέωμα της σκέψης των νεώτερων χρόνων, παίρνοντας μαζί του στον τάφο πολλά από τα μυστικά της κοσμοθεωρίας του.

«Την ζωή και το έργο μου στην τέχνη την αφιερώνω στον αγαπημένο μου φιλόσοφο Νίτσε και στην Μητέρα μου», σημειώνει η σκηνοθέτρια και ηθοποιός της παράστασης Μαρία Ξενουδάκη, «τους δυο παιδαγωγούς της εσωτερικής λευτεριάς μου, που σμίλεψαν με σπουδή την εύθραυστη ισορροπία μου, ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο. Αυτοί που μου έδειξαν την πληρότητα της ζωής, μέσα από την αγωνία της γέννησης της ύπαρξης έως τη βίαιη προσέγγιση ενός επικείμενου τέλους. Η ανθρωπότητα οφείλει να γνωρίζει το ανώτερο μέτρο της, μέσα από τέτοιες τραγικές φύσεις που οδήγησαν ατέρμονα τον εαυτό τους, μέσα από τη μοναξιά της απάρνησης των πάντων μακριά από την μονοτονία της ηθικής σ’ ένα ατέλειωτο γίγνεσθαι». Μ.Ξ.

Αποσπάσματα από τις σκέψεις και την φιλοσοφική θεωρία του Νίτσε
Δεν πρέπει ο Άνθρωπος να ξεπερνάει μόνο τα κακά ένστικτα. Πρέπει να σβήνει και τα καλά και να ξαναθυσιάζει.
Ο άνθρωπος μπορεί να κάνει μια πράξη πολύτιμη, ποτέ όμως η πράξη δεν μπορεί να κάνει πολύτιμο τον άνθρωπο.
Δεν πρέπει να ζητάμε μόνο τις απολαύσεις από την ζωή, αυτό δείχνει την έλλειψη από τη ζωή, αυτό δείχνει την έλλειψη κάθε ευγένειας και αρετής.
Οι αρετές, οι νίκες πάνω στον ίδιο τον εαυτό μας, έχουν σημασία, γιατί προετοιμάζουμε τον εαυτό μας, για την μεγάλη νίκη του πνεύματος!
Η Ανθρωπότητα έχει καθήκον να τοποθετεί τον σκοπό της, πιο πέρα από τον εαυτό της. Όχι σαν κόσμο της φαντασίας. Διαίσθηση είναι να προβλέπεις την θέληση του μέλλοντος. Αυτό το μεγάλο γεγονός.
Η γέννηση του μεγάλου πνευματικού ανθρώπου, του Υπερανθρώπου, που δεν θα σώσει τον άνθρωπο, αλλά θα τον ωθήσει να σώσει μόνος του τον εαυτό του, με τα δικά του εργαλεία, που είναι η Αρετή, το θάρρος και η Αγνότητα.

Ταυτότητα της παράστασης
Τάδε Έφη Ζαρατούστρα
Συγγραφέας: Φρειδερίκος Νίτσε
Μετάφραση: Εμμ. Ανδρουλιδάκη
Σκηνοθεσία – ερμηνεία: Μαρία Ξενουδάκη
Σκηνικά – Κοστούμια: Ειρήνη Πετράκη
Φωτισμοί: Στηβ Μαργαρίτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσα Κορομβόκη
Φωτογραφίες: Κώστας Βολιώτης
Συμπαραγωγή: ΑΝΤΙΘΕΑΤΡΟ Μαρίας Ξενουδάκη – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Βασίλη Βλάχου

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Θέατρο «Αλεξάνδρεια»
Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής

Τηλέφωνο : 212-1007079, 6944-898482
EMAIL: alexandreia.theatro@gmail.com
https://www.facebook.com/AlexandreiaPolychorosTechnes

Δευτέρα 17 & Τρίτη 18 Ιανουαρίου στις 21.00

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)

1 thoughts on “Κερδίστε 4 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Τάδε έφη Ζαρατούστρα» στο θέατρο «Αλεξάνδρεια» – Δευτέρα 17 & Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

  1. Agi

    Αντί για το συγκεκριμένο θεατρικό, το οποίο αναβλήθηκε 2 φορές, το θέατρο μας έδωσε τη δυνατότητα να δούμε “Το ψέμα” το οποίο είναι μια πάρα πολύ καλή παράσταση! Σπεύσετε!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.