Μια μουσικοθεατρική performance με μία ηθοποιό, έναν μουσικό και πολλά παραδοσιακά όργανa απ’ όλο τον κόσμο, για την αιώνια πάλη της ζωής ενάντια στο χρόνο.
Τι είναι ο χρόνος και μπορεί ποτέ ο άνθρωπος να τον δαμάσει;
Το θέατρο Altera Pars παρουσιάζει την μουσικοθεατρική παράσταση “Κρόνος και Δίας: Mονομαχία χωρίς τέλος”.
4 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία, να την παρακολουθήσουν με τους συνοδούς τους, την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.
Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Αναστασία Κωνσταντίνου
Δήμητρα Κεφαλή
Διονυσία Παπαπαύλου
Αγαθη Σταυρου
Αναζητώντας απαντήσεις στην αιώνια αγωνία του ανθρώπου γύρω απ’ το ζήτημα του χρόνου, η παράσταση στρέφεται στην αρχαία ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα στον μύθο του Κρόνου και την κοσμογονική σύγκρουσή του με το Δία, γνωστή στη μυθολογία και ως Τιτανομαχία. Ο Τιτάνας Κρόνος, παγκόσμιο σύμβολο του αδηφάγου χρόνου, καταβροχθίζει τα παιδιά του οδηγώντας τα στην ανυπαρξία. Την παντοδυναμία του έρχεται ν’ ανατρέψει το μοναδικό παιδί που ξέφυγε της καταστροφικής μανίας του, ο Δίας, που ετυμολογικά και συμβολικά προσδιορίζεται ως πηγή της «ζωής». Έτσι ο μύθος μπορεί να ιδωθεί ως το διαχρονικό όνειρο εξάλειψης του χρόνου, που μας υπενθυμίζει πως ο χρόνος δύναται τελικά να νικηθεί εκεί όπου η ζωή επικρατεί.
Ο αφηγηματικός κορμός της παράστασης βασίζεται στη Θεογονία του Ησίοδου και πλαισιώνεται από ορφικούς ύμνους.
Η παράσταση παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» το Σεπτέμβριο του 2021, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Ταυτότητα της Παράστασης
Σκηνοθεσία: Πέτρος Νάκος
Σύλληψη/Ιδέα: Αγγελική Κοντού
Ερμηνεία: Aγγελική Κοντού
Πρωτότυπη /ζωντανή μουσική: Γιώργος Διαμαντόπουλος
Φωτισμοί: Πέτρος Νάκος
Κοστούμια: Δέσποινα Χειμώνα
Επιμέλεια κίνησης: Ελβίρα Μπαρτζώκα
Επιστημονική σύμβουλος: Mίνα Χειμώνα
Ηχοληψία/βίντεο παράστασης: Iωσήφ Τοπαλιάν
ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
Θέατρο Altera Pars
Μεγ. Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός
Τηλέφωνο: 2103410011
Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 στις 21:00
Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού: KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
Τι μαγική παράσταση! Η σκηνοθεσία είχε φαντασία, ρυθμό, αρμονία.Η ατμόσφαιρα μυστηριακή, απόκοσμη, με καπνούς και φοβερούς φωτισμούς. Προκαλούσε δέος στον θεατή το θεατρικό. Κάποιες στιγμές ανατρίχιαζα.. Το σκηνικό μαγευτικό, όπως και η ερμηνεία της πρωταγωνίστριας.Οι χορευτικές κινήσεις της, η φωνή της, οι κραυγές και οι ήχοι της κάτι το ασύλληπτο.. Ήμασταν πέρα από τη γη, σε κάποιο άστρο.. Και η μουσική, αυτή η συγκλονιστική μουσική με τον αυλό και τα άλλα όργανα, παρέπεμπε στα αρχαία χρόνια. Μαγικοί ήχοι, που μας κάνανε να μένουμε άφωνοι. Θέμα της η Γέννηση και η Τιτανομαχία. Μας συνεπήρε η αφήγηση με τις βροντές και τις αστραπές των θεών του Ολύμπου. Με λίγα λόγια: Έκσταση!!