Κερδίστε 15 διπλές προσκλήσεις για τη παράσταση «Σέρρα –Η ψυχή του Πόντου» στο Θέατρο ΠΟΛΗ – Παρασκευή 26, Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Το επικό μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου «Σέρρα –Η ψυχή του Πόντου» ανεβαίνει σε θεατρική διασκευή στο Θέατρο ΠΟΛΗ σε ερμηνεία της Χρύσας Παπά και σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη. 5 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία, να την παρακολουθήσουν με τους συνοδούς τους, Παρασκευή 26, Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Νοεμβρίου – συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Γιαννης Σμυρνακης
Μαρία Αδαμαντίδου 
Μιλλυ Ζωιτσα
Δάφνη Σκοκίδη
Μαριάννα Σολδάτου

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Λουκία Χλωμίσιου
Κώστας Ευαγγελόπουλος
Ρανια Γιοβανοπουλου
Θωμας Βενετσανοπουλος
Ζωή Αγγελαρα

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ουρανία Συρκογλου
Γεωργιος Γκιλας
Θεοδωρος Τσαντιλας
Αγγελικη Γιωτοπουλου
Πολυξενη Ζορμπά

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

 

divider

 

Η Χρύσα Παπά αφηγούμενη τη Σέρρα, την ψυχή του Πόντου, υποδύεται πολλούς ανδρικούς και γυναικείους ρόλους σε διαδοχικές μεταμορφώσεις, έτσι ώστε στα μάτια του θεατή να ξετυλίγεται η τοιχογραφία του ποντιακού ελληνισμού από το 1910 έως το 1962 στην Τουρκία και στη Σοβιετική Ένωση.

Υπόθεση έργου:
Η Λεμονιά αφηγείται, μέσα από εναλλασσόμενους ρόλους και διαβαίνοντας όλη τη συναισθηματική διαστρωμάτωση, την περιπετειώδη και γεμάτη εκπλήξεις ζωή του πατέρα της Γαληνού Φιλονίδη από το 1915 μέχρι το 1962 στην Τραπεζούντα και άλλες περιοχές του Πόντου, στην Αμπχαζία και στο Καζακστάν. Ο Γαληνός διχάζεται ανάμεσα σε δυο γυναίκες, δοκιμάζονται οι ηθικές του αρχές κι έρχεται αντιμέτωπος με την αγριότητα και τις τρικυμίες της ψυχής, ενώ στο πρόσωπό του και στην πορεία του αντανακλούν τα δεινά των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων.

Έρωτας, μυστήριο, αγριότητα, ραδιουργίες, κωμικές στιγμές, εξαθλίωση και αξιοπρέπεια. Συνάμα, η ζωή που κυλάει πότε ανέμελη και πότε ως εφιάλτης, ο μικρόκοσμος του καθενός, ο ίσκιος των γονιών που βαραίνει τα παιδιά, η πάλη μεταξύ λογικής και συναισθήματος, και όλα να οδηγούν στη μεγαλύτερη επανάσταση: την ανθρωπιά.

Συντελεστές
Συγγραφέας του έργου «Σέρρα – Η ψυχή του Πόντου»: Γιάννης Καλπούζος
Θεατρική διασκευή: Γιάννης Καλπούζος
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης
Σύνθεση-Μουσική Επιμέλεια: Ματθαίος Τσαχουρίδης
Σκηνικά-Κοστούμια: Έρση Δρίνη
Χοροδιδασκαλία: Στέφανος Σιδηρόπουλος
Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης
Γραφιστική επιμέλεια: Πέτρος Παράσχης
Παραγωγή Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Ερμηνεύει
η Χρύσα Παπά

Διάρκεια: 90΄ (χωρίς διάλειμμα)

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Θέατρο ΠΟΛΗ
Φώκαιας 4 & Αριστοτέλους 87, Πλ. Βικτωρίας (δίπλα στον ηλεκτρικό σταθμό)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2111828900

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 στις 21.00

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 στις 20.30

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 στις 17.30

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)