Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Οδύσσεια Reloaded” – Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Η ομάδα Asalto “ξαναδιαβάζει” με κριτικό μάτι την Οδύσσεια και δημιουργεί ένα νέο έργο επιθυμώντας να αποκαλύψει τις κρυφές ή ίσως φανερές επιθυμίες, προθέσεις, ελπίδες και ματαιώσεις που οδήγησαν τους ήρωες του Ομηρικού Έπους σε όσα μπορεί να συνέβησαν πραγματικά – πριν λειανθούν από στην προσπάθεια κατασκευής πανανθρώπινων ηρώων και ιδεωδών. 5 τυχεροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν, Δευτέρα 9 Μαρτίου, λαμβάνοντας μία διπλή πρόσκληση. Συμπληρώνετε τη φόρμα του διαγωνισμού, αναλόγως της ημέρας προτίμησής σας και μπαίνετε στην κλήρωση. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν στο e-mail που θα δηλώσουν.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ

Σωτηρία Σκορδιάνου
Ιωάννης Θωμόπουλος
Γιωτα Γιαννουλη
Κώσταντινος Αθηναίος
Αναστασία Δήμου

 

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

divider

O Οδυσσέας στο έργο “Οδύσσεια Reloaded” θα σταματήσει και πάλι στο νησί της Κίρκης, θα περάσει από το νησί των Λωτοφάγων, θα συναντήσει τις σειρήνες και τον Κύκλωπα. Ο Οδυσσέας όμως και οι σύντροφοί του θα μιλήσουν σε μία “γλώσσα” που θα καταλαβαίναμε σήμερα. Ο πολυμήχανος Οδυσσέας θα καθαιρεθεί από το βάθρο του και θα ιδωθεί τώρα ως ένας άνθρωπος με τις δικές τους αδυναμίες, υστεροβουλίες και επιδιώξεις. Ήρωες που αναγκάστηκαν να σωπάσουν για να μπορέσει να λάμψει εκείνος, θα βρουν τώρα το χώρο να πουν αυτά που θέλουν αποκαλύπτοντας κι άλλες πτυχές της ιστορίας.

Με γλώσσα άλλοτε αιχμηρή και άλλοτε αστεία, μέσα από ένα κλασικό έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας που διδάσκεται στα σχολεία, το έργο υπογραμμίζει τις λεπτές γραμμές ανάμεσα στο τραγικό και το γελοίο και αναζητά να εξετάσει κριτικά ζητήματα που ακόμα και σήμερα ταλανίζουν τις δυτικές και όχι μόνο κοινωνίες, όπως η πατριαρχία, η θέση της γυναίκας στο δημόσιο και ιδιωτικό χώρο, η σεξουαλική ταυτότητα, η κατασκευή της δημόσια εικόνας αλλά και η εξουσία.

Συντελεστές:
Συγγραφή Έργου – Σκηνοθεσία: Πέτρος Σκαρμέας
Μουσικός επί σκηνής: Αφροδίτη Λόη
Σκηνικά: Αντρέας Μεμλίκας
Σχεδιασμός Αφίσας: Αιμιλία Μπαλάσκα
Φωτογραφίες παράστασης: Τζοάννα Βρακά, Αιμιλία Μπαλασκα

Ηθοποιοί: Τζοάννα Βρακά, Βασίλης Γιαννέλος, Πέτρος Σκαρμέας, Αφροδίτη Λόη

ΠΟΥ & ΠΟΤΕ

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 στις 21.00

Θέατρο ΑΛΦΑ – Ιδέα
Πατησίων 37, Πολυτεχνείο
Τηλ.: (210) 5221444, 5238742

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)